Cauta sa nu iti irosesti timpul cu el. Daca voia sa se schimbe si sa renunte, o facea. E un viciu la fel ca substantele, ajungi pana in punctul in care incepi sa vinzi din casa. Ce s-a scris in comentarii, sustin.
Cred ca ar fi bine sa te apuci sa iti strangi lucrurile si sa iti cauti de chirie dar singura
De ce? pentru ca cei care joaca la cazino de ani de zile sunt o cauza pierduta, sunt dependenti de asta si nu cunosc doar un caz ci mai multe
Am un amic politist caruia i-am imprumutat bani de mai bine de 10 ori din cauza ca in timpul liber cheltuie tot la pacanele, apoi in online, apoi ce maruntis mai ramane la pariuri sportive, de 10 ani tot incearca sa se lase.
Si nu este doar el singurul pe care il cunosc si a pierdut si casa si masa
Din pacate dependenta asta este ca un soi de "drac" intrat in ei, este ceva psihic si nu se pot schimba!
Dar eu zic sa ii dai inca o sansa si sa vezi daca am avut dreptate sau este iubitul tau un caz de exceptie, insa eu pana acum nu am vazut "drogat" cu vechime care sa poata sa se lase de droguri, in cazul de fata ne referim la jocurile de noroc
De aia zic, aș mai oferi o șansă de dragul timpului să nu zic ca tot a fost în zadar, să gestionez eu tot, dar în schimb eu nu știu cum să mă port cu el ca să pot să i arăt ca a greșit sau măcar să-i dau semnale ca ceva nu e în regulă. Mă gândesc dacă în deferență sau răceală l-ar ajuta.
Dacă mă despart de el acum, se alege praful de el. Nu-l mai ia sigur nimeni pentru "boala" asta a lui și în același timp sigur s-ar duce rău de tot în jos, ca plus mai ales și pierderea mea.
Cel mai bun lucru este sa stati de vorba si sa ii spui in fata totul! ii spui si conditiile, pui piciorul in prag, ii dai de ales JOCURILE sau pe TINE, ii dai ca ultimatum o data precisa si clara dar care sa aiba perioada de timp sa o duca la indeplinit, nu termene de genul "de maine", astfel nu vei mai avea regrete cand vei lua decizia finala
daca are destula putere sa lupte si sa se lase atunci te merita, daca nu...
eu deja intuiesc ce se va intampla, dar iti doresc sa se intample cum vrei tu, nu cum banuiesc eu!
E clar ca e -din ala defect-, iar problemele nu se vor opri niciodata, pe subiectul asta.
Daca gestionezi tu banii, poate o perioada va fi bine, dar intre timp, el va cauta alternative, ca orice bolnav de jocuri de noroc.
Alternativele ar fi: vandutul obiectelor la care nu esti atenta, imprumuturile din surse dubioase, job-uri extra, sau scandal cu iubita, ca din cauza ei nu are bani de "hobby".
Noi ca barbati, ne ferim de fraierii care baga la pacanele fara limita. Voi, ca femei destepte, frumoase si curate... Ii luati acasa tocmai p'aia.
Succes, decizia iti apartine! Eu nu-ti recomand un sot de dus in spate.
"Dacă partenerul îți promite ca nu mai joacă la cazino, după ce au fost multe discuții și l-am mai prins iar acum din nou"
Nu e clar?
"Este aceasta o variantă bună?"
Pe moment, poate însă pe termen lung... poate.
Depinde de voința lui și de iubirea pentru tine (din punctul meu de vedere nu e cea mai buna varianta)
Avand in vedere ca in februarie intrebai cam acelasi lucru, ce ti-am zis atunci nu se mai aplica. Anume sa-i mai dai o sansa.
I-ai oferit sansele, si le-a epuizat. E o cauza pierduta, solutia asta in teorie ar putea sa mearga in alte situatii, dar boala asta e atat de grea incat creierul lui o sa fie axat 100% sa gaseasca banii in alta parte.
Din punctul asta ori o sa ajunga la un moment dat sa nu mai aiba de dat nici camasa de pe el, iar atunci o sa aiba o trezire la realitate, ori o sa fie toata viata obsedat de bani facuti usor, de pacanele si cazinouri.
Jocurile de noroc sunt pura heroina, mi se pare absolut halucinant ca sunt legale.
2 ani nu sunt o eternitate, nu era musai sa ajungeti sa aveti vacante si masina si economii pe deasupra, dar totusi ceva trebuia sa se vada. Si din nou, asa cum ziceam si inainte chestiile astea materiale par a fi importante pentru tine si el niciodata nu o sa fie in stare sa ti le ofere. Sa nu ai niciun dubiu aici.
Raspunsul asta e cumva contrar filosofiei mele generale, mereu am sustinut ca relatiile din ziua de astazi sunt prea superficiale, ca lumea se plictiseste prea repede si la primul semn de greutate prefera sa nu se complice si efectiv incepe sa-si caute pe altcineva si tot asa la nesfarsit. Mereu am contrazis raspunsurile care indemnau de la primul semn ruperea unei relatii. Dar asta e exceptia de la regula, 2 ani sunt o perioada rezonabila pe care ai oferit-o relatiei.
Jocurile de "noroc" cazinourile și pariurile sportive sunt o enorm enorm de mare și gravă problemă mulți oamenii au rămas pe străzi și-au pierdut familiile și-au pierdut copii soțiile viețile jucatul la aparate și cazinouri ia adus la disperare de a juca și mai mult și paria și mai mult se ajung să se împrumute să-și vândă totul numai să parieze să joace la cazinouri și pariuri sportive nu-i deloc bine ce face își distruge propia căsnicie pentru niște aparate și cazinouri este o situație gravă sper ca este conștient în ce situație vă pune alegerile lui foarte grave căci nică ieri nu va duce si nu va rezolva faptul ca va ca va paria el mai puțin decât in trecut dacă bani rămân pe mână ta voi sunteți conștienți în ce situație ați ajuns? Nu prea cred deloc. Astăzi puțin mâine puțin și unde se ajunge? Sa dormiți pe străzi? Toate prostile astea și rahatruile astea de pariuri sportive și cazinouri și aparate încep cu astăzi puțini de cât într-o relație se ajunge să se ascundă bani doar ca sa nu se parieze la cazinouri de când sa ajuns asta o "normalitate" de când ați permis prostiei săi dați sens și o vedeți ca duce nicăieri ieri și nici departe faptul că tu "ți" bani de el și el va paria și juca mai "puțin" la cazinouri și aparate sau pariuri sportive el nu-și da seamănă in ce situație va pune? Chiar este atâta de orb? Chiar nu-și da seama ca o sa distrugă tot aveți?
Eu cred ca e din cauza ca nu are niciun scop pentru care sa strângă bani și să se țină strâns de acest scop.
Suntem încă tineri, momentan stau cu părinții, adică momentan nu ne-am luat într-adevăr. Cel puțin până nu scapă de viciul ăsta nu avem cum să ne mutăm.
Măcar să văd ceva pozitiv și ca reușește să se lase de treaba asta dacă țin eu banii
Mași bucura cu Adevărat dacă are reuși să scape de prostile astea cu aparatele și pariuri sportive căci ia nenorocit pe toți din țară au ajuns atâta de legați prostile astea că nu-și mai pot scoate sufletul și viața din asemnea rahaturi și prosti oamenii sa De Dumnezeu să reușească să scape de prostia aia și să se țină de muncă cinstită și sa lase prostile si golonelă căci el nu este deloc conștient cât rău vă face o prostie ca asta Poate ajunge grav de departe Uităte s vezi câte cazuri sunt care și-a loat viața din cauza la jocuri de noroc și pariuri sportive și cazinouri lea distrus viețile la oamenii blestemate astea de aparate și cazinouri Dumnezeu să-l scape de prostia asta căci nu deloc de glumit si joacă ce face el
Noi suntem în străinătate, e muncitor, își rupe spatele pentru bani, da mă oftic și clar nu e normal pentru 160ore muncite lunar ca banii tăi jumate să i bagi la aparate online. Nu are boală pe pariuri sportive ci doar pe cazino. Problema e viciul ca îl are din România de când cum zici și tu, în România e grea viața și fără o golaneala, șmecherie, sau din astea cu aparatele nu ai altceva ce să faci, ca salariu în România nu există. Și el practic provine cu mentalitatea proasta de România, dar cum suntem în străinătate mă gândesc ca am șanse poate să l ajut să se schimbe. Căci aici e mult mai multă civilizație și disciplină în țara asta și aici chiar nu murim de foame. Dar el are în cap prostia asta cu care e crescut de anturajele proaste ce le-a avut.
Salut!
Imi pare rau de tine.
Cumva, am trecut si eu prin ceva asemanator.Adica,un fost partener avea probleme cu alcoolul. Avea "alocatie", o suma de bani pentru tigari si bautura(in majoritatea timpului erau banii lui, eu doar ii administram). Daca ii avea pe toti pe mana, ii spargea in 2-3 zile.
Au fost dese datile in care cheltuia suma respectiva si mai cerea.
De viciile astea(bautura, jocuri de noroc) se scapa foarte greu.Si el imi jura ca nu se mai imbata in fiecare zi, rezista 1-2 zile si o lua de la cap.
Ne certam foarte urat, si am trecut prin clipe groaznice.
Intr-un final am decis ca relatia sa se opreasca.A fost cea mai buna decizie pentru ca daca mai ramaneam impreuna ori ajungeam in puscarie(pentru ca il omoram; din cauza bauturii devenea gelos si inventa) ori in mormant(nu mai vedeam nimic in fata ochilor; moartea parea singura iesire).
Daca vrei sa ramaneti impreuna, trebuie sa fi foarte puternica.Sa conduci totul cu mana de fier.Dar clar iti trebuie ajutor in forma unui psiholog.
Si daca simti ca nu mai merge, mai bine sa va despartiti.O sa doara, o sa vina in genunchi la tine sa-l iei inapoi, va fi bine pentru un timp, dupa care o va lua de la cap.
Fa ce este mai bine pentru tine.
Sfaturi de la un fost jucător...
Lasă-l, o sa ii fie greu stiu,o sa ajunga in **** până la gât,sau poate se acoperă cu el. Dar numai asa isi revine. Si eu am trecut prin asta, prietena, familia,amicii,doar ma enerva cand spuneau sa ma las,stiam si eu ca nu-mi e bine,stiam ca pierd totul acolo,dar era singura plăcere si ca sa scap de vina asta care o simțeam fată de ceilalți, am început eu sa renunț la ei. Prima dată la prietenă, la amici, la familie.
Nu-mi păsa decat sa am bani de jocuri. Nu exista remediu, ce psiholog, ce tratament, nimic.
Pana n-am dat cu capul singur de pereti si la propriu si la figurat, până n-am ajuns sa vorbesc singur pe stradă, n-am putut să renunț la ele. Am băgat si 40k euro într-o zi. Si inca ma urmărește boala asta câteodată cand n-am ce face, daca ma plictisesc. Singura diferență, ca acum joc de placere si putini bani, nu stau mult, doar 5, 10 min.
Eu am descoperit călătoriile, asa m-am lăsat de ele. N-am călătorit toata viața, cât am călătorit în ultimii 5, 6 ani.
Deci e greu să-l readuci la normal, as putea spune chiar imposibil. Dacă vroia sa fie altfel o făcea de mult.
Pt binele tau si pentru viitorul tău, caută altul.
Dacă ești și fost jucător și mă sfătuiești asta, e clară situația. Dar cred ca nu am nimic de pierdut să încerc într-un final să gestionez eu treaba. Iar dacă nici așa nu facem treaba, clar o să mi văd de treaba mea, nu pot face casă masă cu acest om. Oricât e iubirea de mare, e mai important să am parte de un om sănătos complet la cap nu o persoană toxică care nu se poate lupa cu demonii sai.
Ai de pierdut, timp, ala e cel mai prețios, pe lângă timp o să-ți pierzi increderea in bărbați, o să-l urăști până la urmă. Mai bine despărțire si vezi cum merge treaba. Dacă îl iubești atât de mult, rupe relatia si așteaptă, lasă-l pe el singur să-și caute liniștea și ieșirea din asta. Între timp așteaptă, nu-ți face alt iubit, nici relație, nici macar amici cu beneficii. Doar așteaptă cât poti de mult. Chestia cu banii pe mâna ta nu s o soluție. Găsește cumva sa te păcălească sa ia bani, sau cere împrumut de la alții, ehe câte nu poate face, am trecut prin ele stiu cum e. Ajungi sa furi de la tine din buzunar... Nici o promisiune nu-l scapă de patima asta. Decat un șoc major. Un șoc care să-l pună pe gânduri mult timp. Cel puțin câteva luni. Eu am stat 4, 5 luni n-am iesit din casa, decat să-mi iau tigari si suc. Ma înjuram singur zi de zi, nu-mi venea sa cred ce făcusem. Rădeam de prostiile mele si iar nu-mi venea sa cred. Eu sunt si mai tare de fire, chiar dacă am avut si intenții neortodoxe, am gasit puterea sa lupt pentru mine. Dacă aveam un motiv in plus poate o făceam mai repede. De Asta spun, să-l lasi acum si sa aștepți dupa el să-și revina. 1.2 3.4 luni. Pana îl vezi ca e bine. Nu te încrede la prima faza care o spune că e bine si ca nu mai joaca. Lasă-l să aștepte, fa-l sa lupte pentru tine si atunci o sa si dea seama ce pierde si cat de greu se reface increderea. Dacă ai puterea asta sa lupți pentru el, asta e o metodă. Dacă ești mereu langa el, sa stii ca nu-l ajuți. O sa ajunga sa spună că tu esti pagubă si din cauza ta pierde. Sau ca ii porți ghinion.
Mai e o variantă, puțin mai riscantă dar la un amic a reușit. Sa ii faci un copil, sa il faci responsabil pentru asta.
Si daca tot tii banii la tine, îi faci un buget de 50 euro pe lună pentru prostii. Nimic mai mult. Am văzut că ești în altă țară, daca pe viitor vreți să luați casa in rate, mare grija, odată intrat in sistem ca jucător nu mai prezintă incredere, nici o bancă nu iti va da bani. Poti sa ai salariu de 10 000 pe lună. Asa a pățit prietenu asta al meu. A schimbat banca, cardul etc, nu a mai făcut pariuri de pe cont si de abia dupa 5 ani a reușit să ia casa in rate.
Bun, îți răspunde un recent dependent care si-a nenorocit viata din cauza lor. Poate pune-l sa arunce un ochi la întrebarea mea după site. Ca să-l poți ajuta obligatoriu trebuie sa plece voința de la el, o voință puternica care tu ca femeie ( partener) îl simți dacă si-a gasit-o. Al doilea pas, stai lângă el nu te enerva, fa-l sa mărturisească toate datoriile, absolut toate sa nu facă ca mine sa ia de la cămătari. Al doilea lucru, daca totalul datoriilor le puteți achita din salariu e ok, daca nu un imprumut la banca ca nu mai scăpați pe ele. Al treilea lucrul un dependent nu trebuie sa umble cu substanța la el. Deci fara BANI! Mare atenție, toți banii lui îi vei gestiona tu, doar bani de mancare tigari s.m.d. Nu îl asculta dacă va parea de încredere, o parte din mintea lui își va dori cu adevărat sa faca ce trebuie, dar va cădea prada, va încerca doar,, 50 lei" și apoi toți banii. E de ajuns sa intri în febra jocului, ca decât leșinat sau pierderea totala te va scoate de acolo. Trebuie sa înțeleagă ca are o dependență reală, nu e doar de plictiseala, tu efectiv nu te mai poți controla. Deci orice înseamnă si reclama sau joc fara bani sau intrat in cazinouri sau site-uri cu câștiguri sau anturaje care frecventează lucrurile astea. Fă asta si ce ti-am zis mai sus și peste un timp va scapa, dar ai nevoie și de puterea lui.
Eh, datorii nu are cine știe ce. La modul ca știu pe care le are căci eu am stat să vorbesc pentru el ca să găsim un plan de plătire cat să achite lunar să fie la un moment dat la zi cu ele. Deci tot ce e legat de datorii adică numai la impozite la stat, e totul în ordine, m-am ocupat.
În rest de acum el trebuie să fie serios să le achite lunar, de asta mai degrabă dacă gestionez eu tot, fix din prima zi când a luat salariu îmi dă mie tot, achit tot ce e de achitat și de acolo vedem cu cat rămâne, ce îi dau de buzunar și ce îi pun deoparte. Asta e ultima variantă ce o am căci dacă nu e dusă toată treaba.
Eu am un caz în familie, tataie meu în tinerețe avea problema asta până când până la urmă mamaia a început să gestioneze totul. Dar acum mamaie are o neîncredere și efectiv luna de luna când el a luat banii, trebuie să îi de-a ei căci dacă nu ea face crize. Deci cel puțin ea, din cauza lui ca nu mai are încredere în el, chiar și după ani ca nu mai joacă tot la ea să fie banii.
La ei era și mai grav ca în tinerețe nu aducea banii acasă, se ducea direct la barbuturi sau unde se ducea el, baruri și bagă tot și nu aducea nimic acasă, nu mâncare nu nimic la copii și tot sunt împreună. Numai ca tot ea gestionează tot.
Mă gândesc ca poate așa ar reuși și eu cine știe.
Dacă nici cu varianta asta nu pot deloc, desigur ca cu toată iubirea ce i o port, o să i dau o lecție, îl las de tot și să se descurce singur. Ori se motivează să mă recâștige și se oprește cu toate, ori renunță și își distruge viața până la moarte cu chestia asta.
Da, aplica tu același lucru. E nevoie de un lucru forțat. Dacă nu accepta așa amenință-l că pleci ( ajută lucrul ăsta) ai sa vezi dacă faci așa o perioada timp o sa se redreseze lucrurile, o sa se concetreze pe alte lucruri automat, asa funcționează creierul. Mai bine îl lași la un șpriț decât sa-i dai bani pe mână. Eu dacă nu am bani pe mâna nu joc ma uit la filme la altceva, ma duc la pescuit, fac orice altceva, așa am căzut la un comun acord si eu cu prietena mea. Până la urmă mi-am luat inima in dinți si am spus si familiei problema actuală chiar dacă a fost cel mai greu lucru si i-am rănit
El el toată familia știe și chiar are și cumnați care au aceeași boală. Cred ca dacă ne am muta și am rupe legătura familială și o cream pe a noastră, practic ne cream unul pe altul în habitatul nostru cum vrem noi și atunci înflorim altcumva. Atâta timp cat influența mai este și din familie e greu.
Exact, contează mult asta, dacă după 2 luni de pauză vine unul din ei la el,, ia uite ba ce am luat aseară " automat îl întărâtă, sau iese cu ei de sărbători și trec si ei sa se distreze cu 1 mil jum, e suficient. Exact cum e la fumători vorbesc din experiența pentru ca sunt si fumător. După 4 ani fara țigări mi-a fost de ajuns o țigară slim sa ma reapuc. În ăștia 4 ani nu m-a mai dus gândul la țigări ca sa înțelegi, dar a fost nevoie de una singură ca sa reaprinda focul. Asa si cu cazinourile sunt de ajuns 10 lei dupa o pauză mare ca sa îți intre iar plăcerea. Acum aplica ce am zis mai sus chiar o sa te ajute, eu sunt exact în situația lui chiar mi-as fi dorit sa am așa pe cineva langa mine ca tine. Îți doresc mult succes și Doamne ajută sa trec și eu și el cu bine peste asta!
E nasol ca după ce tot eu mă strofoc și sacrific să ajut, el nici măcar cu prezența nu e lângă mine. Dacă îi zic să ieșim sau să facem ceva, nimic, mă refuza. Înțeleg ca e iar perioada când practic nu are bani. Da măcar dacă gen îmi și cere sau așa, trebuie să se lupte pentru ce vrea. Nici măcar atât. Deci de din ce în ce mai greu și încep să vreau să renunț.