anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna. La analize mi-a iesit ca am herpes, sunt impreuna cu sotul meu de 6 ani si el este singura persoana cu care am avut contact sexual. Inseamna ca el m-a inselat?

8 răspunsuri:
| Oana2233 a răspuns:

Mentionez ca el acum un an si ceva a avut ceva probleme jos, cum ar fi :mancarimi, roseata, parti uscate. Nu a fost la doctor si s-a tratat singur, spunandu-mi ca a fost la toaleta cu mainile murdare.

| wildthing a răspuns:

Din ce stiu eu, se poate lua si prin contact non-sexual, dar trebuie sa fie un contact destul de intim, ca sa zic asa. Altfel spus, il poti lua prin membranele mucoase dar si prin pielea din alte zone ale corpului ( daca ai rani deschise), daca intra in contact cu fluidele corporale sau eruptille de pe pielea unei persoane infectate. Ma gandesc ca e posibil sa mergi la vreo toaleta publica, sa pui mana pe vreo clanta pe care au ramas secretiile cuiva infectat si apoi sa pui mana in zona ta intima, dar cred ca ramane la latitudinea fiecaruia sa decida cat de probabil este sa se intample asta.winking

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru Oana2233):

Asa ceva nu apare doar de la maini murdare....sa-l trimiti putin sa isi facă analize pentru boli cu transmitere sexuală si fa si tu. Cat despre herpes, poți s o iei si daca bei duoa cineva care a avut/are. Dar daca el face test si iese ca in corp are(herpesul trece duoa un timp, dar ramane in corp) atunci de la el e. Doar asa poti sa afli, daca el face analize

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Raspunsul este: nu neaparat. Dar il poti intreba.

Odată cu atingerea „piele pe piele", ambii parteneri sunt expuși infectării cu Papiloma Virus (HPV), fiind demonstrată transmiterea acestuia chiar și în cazul lipsei contactului sexual penetrant. Singura metodă eficientă de protecție împotriva contactării HPV este abstinența totală, însă nu uita că, peste 80 % din populația globului este infectată cu HPV, și de cele mai multe ori, infecția este tranzitorie, dar prevenția o poți face prin vaccinare (vaccinul anti-HPV disponibil în România, care include 9 tulpini), efectuarea anuală a consultului ginecologic și Genotipare HPV dupa vârsta de 25 de ani sau mai devreme, în funcție de indicație.
https://www.safeforyou.ro/......ex-cu-cap/

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru annonimaaaa555):

Are ea herpes, clar are si el.
Acum e tardiv de gasit vinovatul, dar e important sa faca setul de teste pentru BTS.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Problema e ca pentru o femeie, HPV e cauza cancerului de col uterin in peste 90% din cazuri. In Romania se moare din asta.

| eliancodrut a răspuns:

Eu zic sa citesti aici https://www.medlife.ro/......-tratament si sa nu mai asculti la cele trei țațe de aici care-i numai una cu trei conturi si care le stie pe toate, dar in realitate nu stie nimic.
In primul rand trebuie sa stii ce tip de herpes ai. Ambele se pot instala atat la gura, cat si la organele genitale. In plus, herpesul nu se trateaza definitiv. Daca sotul tau a avut herpes acum un an poate a recidivad si herpesul genital, de cele mai multe ori nu se manifesta.