| alcsa_9179 a întrebat:

Buna la toti utilizatorii TPU! In primul rand vreau sa va spun ca sunt noua pe acest site. Imi cer scuze daca gresesc ceva dar nu ma prea pricep momentan. M-am inscris pe acest site pentru ca am tot cautat pe net dar nu am gasit nimic care sa imi fie mie de folos asa ca am zis de ce sa nu incerc sa imi spun problema poate ma puteti ajuta. Sa incepem : ma numesc Alexandra si am 19 ani am o mare problema prietenii NU am prieteni. Stiu ca la varsta mea ar fi trebuit sa am o multime dar eu nu am nici macar unul caruia sa ii spun ce am pe suflet. Sunt o persoana foarte sociabila imi fac relatii foarte repede doar ca nu stiu din ce motiv nu reusesc sa le intretin. Si in generala si in liceu am avut aceasta problema eram foarte sociabila cu toata lumea, chiar ma admirau pentru ca eram prietena cu toti. Sunt foarte prietenoasa de felul meu imi place mult sa ajut oamenii sa le ascult problemele numai ca nu stiu care este motivul pentru care nu imi pot face si eu un anumit cerc de prieteni. Este vara mi-ar fi placut sa merg si eu la strand, la mare, intr-un club ceva sa dansez sa ma distrez dar nu am cu cine. Mereu am spus ca intr-o zi va veni si ziua mea poate nu am eu foarte multe in comun cu persoanele cu care am intrat in discutii si din acesta cauza nu s-au legat relatii de prietenie de amicitie dar deja ma simt extrem de singura plang aproape in fiecare noapte din acesta cauza. Eu ma consider o tipa destul de ok si din ce mi-au spus si altii sunt ok. asa cum am zis mai sus imi place sa ma distrez sunt glumeata imi place sa interactionez cu oamenii sa imi fac noi cunostinte.de multe ori fetele vin si isi spun ofurile la mine si dupa ce termina de "spovedit"ca sa spun asa imi spun."tu nu esti ca celelalte fete esti o fata foarte deosebita sti sa asculti esti buna sti sa dai un sfat bun ma bucur ca esti prietena mea". dar dupa o anumita perioada se pierd legaturile. Poate ati prins si voi acele momente in scoala generala aveam niste fete extrem de rele si egoiste mereu se luau de mine pentru ca erau invidioase si de atunci imi este frica de asa zisi prieteni. Ce as putea face ma gandesc cu groaza ca acum intru la facultate si tocmai am aflat ca am picat cu niste personaje din generala care m-au terorizat atunci.nu am mai tinut legatura cu ei de cand am terminat-o. Dar ce as putea face pentru a-mi forma si eu un cerc de prieteni cu care sa ma distrez din cand in cand?

Multumesc celor care au stat sa citeasca atat si sper sa nu o luati in gluma prntru ca eu traiesc o adevarata dramasigh multi spun "mai bine singur decat cu prieteni falsi" este atat de rau sa fi singur

8 răspunsuri:
| Randy18 a răspuns:

Deci nu sunt singuru care traieste la fel...si eu sunt in aceeasi situatie dar eu am avut parte de multi care imi erau "prieteni "doar la nevoie.Si acum la liceu tot asa am nimerit si iti spun ca nu ti-ai dori sa ai prieteni doar cand au nevoie de tine iar pe urma nici sa nu te mai bage in seama. Daca vrei sa mai vb imi lasi id tau pe privat.

| crysa_5763 a răspuns:

Mda te inteleg perfect si eu sunt la fel ca tine ascult, consolez si ii ajut pe cei din jur, dar cu toate astea ma simt singura uitata am impresia ca ei nu asculta ce imi doresc, de multe ori ma simt neinteleasa. Dar am reusit sa trec peste asta : am un iubit care ma ajuta de fiecare data sa ies din impas... el imi aduce fericirea si asta recompeseaza faptul ca prietenii nu imi sunt alaturi. Tu ai putea incepe prin a te simtii importanta unik speciala nu ai nevoie de prieteni ca sa triumfeazi. de exemplu putem pastra legatura cred ca avem multe in comun.

| MyNameIsNotImportant a răspuns:

Mda pentru ca in ziua de azi toata lumea e pe interes oh go on toti cauta sa le fie lor in primul rand bine. in fine. dar sfatul meu este ca nu trebuie sa ai neaparat 100 de prieteni ca sa fii fericit. uite eu sunt in alta tara si aici am o prietena romanca cu care vb despre tot ce vreau, cu care ma distrez etc.si am avut un prieten.in fn acum nu mai ai.dar crede-ma ca daca ai pe cineva langa tine care sa te iubeasca si sa te respecte(un prieten) si o prietena buna cu care sa poti vb despre orice si cu care te poti distra nu mai ai nevoie de mai mult.eu sincer asa sunt.si din cand in cand mai ies cu niste colegi.dar nu ff des.in rest ma concentrez pe sc si.cam atat.si sincera sa fiu pot sa zic sus si tare ca sunt fericita.chiar daca nu am nu stiu cati prieteni oh go on.si oricum prietenii tot timpu te vor barfi si te vor face pe la spate.eu am o prietena care mi-a dovedit ca tine la mine si eu i-am dovedit acelasi lucru si nu imi mai trebuie altceva. acum depinde si de tine.tocmai pentru ca esti mai deosebita nu ai prieteni.normal in ziua de azi mai toate sunt curve si umbla numai dupa bani si sex. poate u esti mai altfel si de asta nu iti poti crea un cerc al tau.ce sa zic daca vrei iti pot da id-ul meu printr-un msj privat si mai vb.

si app una e generala si una e facultatea. poate s-au schimbat acei colegi. poate le-au venit "mintea la cap". cine stie poate ca veti ajunge sa va intelegi acum.

este bine ca esti prietenoasa si ca nu te inchizi in tine.intr-o zi vei gasi si tu persoanele potrivite pentru tine. happy

Baftawinking

| PinkTerror a răspuns:

Alcsa aceasta problema e mai comuna decat ai crede. toti ne confuntam cu acest fapt in viata fie ca este la o varsta mai frageda sau nu. nu este nimic in neregula cu tine si trebuie sa retii ca o relatie de iubire/ de amicitie/ de familie/ de respect se intretine de ambele persoane. in plus daca cumva esti ca mine poti sa fii privita uneori ca un pansament. pe care dupa ce il "folosesti" il arunci. poate ca trebuie sa ai mai ulta incredere in tine si sa mergi inainte cu capul sus. prietenii o sa vina cu siguranta. acum 12 luni eram sigur ca viata este trista dar mi-am dat seama ca eu aleg in fiecare zi sa fie asa. si am decis sa nu ma mai intereseze atat de mult ce cred restul si mai mult ce cred eu. este adevarata zicala aceea: trebuie sa te porti cu tine asa cum vrei sa se poarte si ceilalti. in ceea ce priveste idiotii/idioatele din generala se pot intampla doua lucruri luati din mediul acela sa se schimbe sau nu. ideea este ca nu trebuie sa ii lasi sa te afecteze. arata tuturor de ceea ce esti in stare. iar in ceea ce priveste grupul de prieteni ia-o incet 2-3 de la facultate, poate 2-3 de la un grup cu interese comune, poate 2-3 vin odata cu iubitu... si etc viata nu e facuta din 100 de prieteni si majoritatea oamenilor care pot ajunge la a doua mana in ceea ce priveste numarul pritenilor se pot considera norocosi. Dar important este sa te distrezi... sa inveti si sa iti vezi de viata ta. usor, usor lucrurile se vor aseza. multa bafta kido si have fun

| answer a răspuns:

Stai linistita ca vina nu este la tine, ci la lume in general, care este doar pe interes! De ce sa umble ei cu o fata care e de treaba si care nu iese cu nimic in evidenta (asa cred ei/ele) si sa imi stric astfel reputatia cand pot iesi cu jmecherasi si fete cu fite care au popularitate si prind la public; Sa sti ca si eu am avut prieteni, dar acum pastrez distanta pentru ca mi-am luat-o de mai multe ori! Sti care este problea ta? iti deschizi sufletul orisicui si esti luat drept fraiera! Dar asta nu inseamna ca e un lucru rau; daca am face fiecare dintre noi asa, atunci am ajunge departe, dar cum nu se intampla asta si cum turma prostiei e foooooarteee mare, de-asta traim intr-o lume a interesului! Nu te mai teme de cei cu care ai avut conflicte in trecut sau care au ras de tine; daca ei atat au putut, atat au facut, iar daca vor mai zice despre tine ceva, lasa-i, vezi-ti de treaba ta si ei se vor plictisi sa te mai tachineze, vazand ca nu iti pot face rau!
Ar mai fii un aspect: daca esti o persoana cu anumite principii care in ziua de azi nu sunt vazute bine, desi sunt foarte sanatoase, atunci probabil ca nu ai avut ocazia sa intalnesti persoane cu aceeasi gandire ca si tine! Asa ca nu te imprietenii cu falsitati de oameni doar ca sa ai prieteni! Mai bine 2-3 prieteni si buni decat 10-15 interesati!winking

| ignore a răspuns:

Cum lumea se folosete de tine folosestete si tuh de ea. numai pune sufet. cand vezi o pr gt tuh o sa fi my bff 4ever and never o sa ne spunem secretele ca 2 surori asa ceva NU EXISTA.

| MyNameIsNotImportant a răspuns:

Ignore eu am o prietena de 11ANI! si am 17 ani si nu ne-am certat NICIODATA! si am fost mereu una alaturi de cealalta la bine si la rau. daca sunt rare aceste cazuri nu inseamna ca nu existawinking

| alcsa_9179 explică:

Va multumesc din suflet ca v-ati rapit din timp si mi-ati citit problema chiar daca e putin cam lunga. Sunteti toti foarte draguti va spun sincer cand am citit mi-au dat cateva lacrimi.
Cum ati spus si voi imi deschid sufletul foarte repede. Ma atasez foarte repede de cineva si sunt o persoana cu care ai ce discuta nu doare despre moda sex bani si droguri. Nu sunt deloc antisociala sau mai stiu eu cum pur si simplu sunt o fata cu capul pe umeri. Sunt foarte atasata de familie si sufar enorm daca o situ pe mama tata ca sunt suparati...Stiu ca sunt prefacute multe persoane numai de astfel de persoane am parte din pacatesad Oricum va multumesc din suflet ca m-ati ajutat macar cu o incurajare ceva. Practic m-ati facut sa zambesc si sa inteleg ca nu sunt eu un caz esuat sau ca nu am eu ceva. Am mai citit undeva pe net cineva spunea ca "te nasti cu multe calitati singurul defect este ca nu ai prieteni" se poate aplica si la mine am foarte ulte calitati dar daca nu am cui sa le impartasesc degeaba:-