Fiindca ai afirmat in postarea ta faptul ca :...''eu am avut ultimul contact neprotejat cu prietenul meu pe 9 ianuarie.'' adica in urma cu 17 zile (astazi 26.01) reiese ca practic toate cele 4 teste de sarcina au fost efectuate intr-un moment NEADECVAT, adica in care era era cu totul IMPOSIBIL sa fi existat concentratia minim necesara de hormon hCG in urina testata incat testul sa-l poata detecta chiar si in cazul in care era un test ultra-mega-hiper sensibil. Din acest motiv toate cele 4 rezultate au indicat un rezultat 100% eronat, adica FALS NEGATIV.
Pentru informarea ta corecta trebuie sa stii. sa cunosti si sa intelegi ca rezultatul testul de sarcina obtinut se prezinta asa :
Rezultatul oricarui tester de sarcina, chiar si al celui mai super-mega-extra sensibil este 100% GRESIT, ERONAT, INCORECT daca testul este efectuat inainte de a fi trecut MINIM 13-14 zile de la data ultimului sex neprotejat sau de la data... incidentului
In a 13-a zi de dupa incident rezultatul obtinut este corect intre 0 - 1% 2
In a 14-a zi de dupa incident rezultatul obtinut este corect intre 2 - 8%
In a 15-a zi de dupa incident rezultatul obtinut este corect intre 9 -15%
In a 16-a zi de dupa incident rezultatul obtinut este corect intre 16 - 30%
In a 17-a zi de dupa incident rezultatul obtinut este corect intre 30 - 50%
In a 18-a zi de dupa incident rezultatul obtinut este corect intre 51 - 75%
In a 19-a zi de dupa incident rezultatul obtinut este corect intre 76 - 90%
In a 20-a zi de dupa incident rezultatul obtinut este corect intre 90 - 95%
In a 21-a zi de dupa incident rezultatul obtinut este corect intre 97 - 99%
NUMAI in cea de a 28-a zi de dupa incident rezultatul obtinut este intotdeauna 100% valid, valabil si corect
Presupun ca ai inteles ca este ABSOLUT INUTIL sa iti faci testul de sarcina inainte de a trece MINIM 14-15 zile
Dupa trecerea a 14-15 zile DUPA INCIDENT poate fi efectuat un testul de sarcina pe baza analizei de sange, beta-hCG efectuat in laboratorul de analize medicale are o corectitudine de peste 85-90% si in acest caz rezultatul valid, viabil si este corect se obtine incepand cu a 18-a zi de dupa ultimul act sexual procentual fiind cert in proportie de 98-99%.
In cazul tau se poate presupune ca asa zisa ''intarziere'' este de fapt o prelungire a ciclului menstrual ca urmare a dereglarilor hormonale care imprima ciclului tau menbstrual caracteristica de a fi mereu de tipul NEREGULAT sau mai degraba DEREGLAT. O consultatie ginecologica devine mai mult decat necesara in astfel de cazuri.
Multa sanatate!
Multumesc de informatii. Pe internet am citit in mai multe locuri ca se poate depista sarcina chiar din a3a zi de intarziere, de aceea am facut mai multe teste la diferente de o saptamana, ultimul efectuat a fost ieri.
Voi mai face unul la sfarsitul acestei luni cand vor trece indeajuns de multe zile.
Am incercat sa-ti raspund prin mesaj privat dar din nefericire nu ai instalata aceasta optiune.
A,scuze. Nu stiu exact cum functioneaza site-ul insa am activat optiunea acum (sau cel putin asa cred) daca mai este nevoie.
In cazul in care menstruatia ta este neregulata, testul de sarcina se efectueaza dupa 21 de zile de la contactul sexual neprotejat pentru ca rezultaul sa fie concludent.
Daca ciclul tau menstrual este de tip regulat, este improbabil sa fi fost in perioada fertila in ziua contactului sexual.
Dar exista posibilitatea ca din cauza unui dezechilibru hormonal, ciclul regulat sa devina neregulat, ceea ce face imposibila prezicerea datei la care este programat hormonal sa vina si face destul de greu si improbabil calculul perioadei fertile.
Iti recomand refacerea testului de sarcina dupa 21 de zile de la contactul sexual neprotejat.In cazul in care continua sa iasa negativ se elimina in totalitatea posibilitatea unei sarcini dar se recomanda o vizita la ginecolog pentru a depista cauzele acestei probleme.
Multa sanatate!
Ciclul meu este unul neregulat. Multumesc de sfat. Voi face testul dupa 21 de zile si voi vedea atunci cu siguranta.
In cazul ciclului neregulat, nu poate fi vorba de intarzieri pentru ca este greu de prezis data la care este hormonal programat sa inceapa.Deci lipsa menstruatiei nu poate fi un indiciu de incredere in depistarea unei posibile sarcini.
Dar pentru a avea siguranta unui raspuns, repeta testul dupa 21 de zile trecute de la contact.
Numai bine!
Sanse de sarcina vor exista mereu, daca o faceti neprotejat!
Sfat : Folosiți prezervativul pe viitor, corect, și de fiecare data!
beausingurlamasamea întreabă: