| Girlalright18 a întrebat:

Buna! Luna aceasta prima zi de menstruație a fost pe data de 3 Aprilie și a continuat până in 6. Pe data de 11 am întreținut relații sexuale protejate cu iubitul meu, însă a pus prezervativul prima data pe dos și după l-a schimbat pe același punându-l in mod corect. Menționez că nu stim dacă a fost lichidul pre rămas pe penis, dar prezervativul a fost pus in poziția corecta. Îngrijorarea mea este să nu se fi luat lichid preejaculator pe prezervativ. Menționez că nu au existat ejaculări cu sperma cu 4 ore dinaintea actului. Am un ciclu menstrual de 26 de zile, însă aceasta regularitate este de doar 2 luni. Chiar dacă ciclul nu se poate numi regulat, calculatorul de ovulație a prezis ca perioada fertila a fost din 13 până in 17. Exista riscuri? Sânii mei sunt moi și ușor sensibili.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

1.) Probabilitatea ca a 8-a zi a ciclului menstrual sa fi fost o zi fertila practic este exclusa in proportie de peste 95-98% in cazul in care ciclul menstrual de regula este mai lung de 24 de zile.
2.) In privinta LICHIDULUI PREEJACULATOR am tot repetat si voi repeta ori de cate ori va fi nevoie tuturor agaricilor ageamii, care in mod gresit vehiculeaza idei, presupuneri si pareri false dar si eronate in privinta lichidului preejaculator. Pentru informarea corecta atat a ta cat si a celorlate persoane care sunt lipsite de cunostinte medicale corecte, trebuie sa afle/sa stie ca lichidul preejaculator este total inofensiv, fiindca rolul sau este cel de a lubrifia glandul penian (capul penisului), cu scopul de a usura si facilita decalotarea (belirea) penisului. Insa principalul sau rost adevarat este cu totul altul si anume : cel de a curata uretra (canalul) penisului de posibilele ramasite ori urme de URINA (acida) ramase in uretra dupa urinare. Lichidul preejaculator are rolul de a inlatura aciditatea din uretra si asigurarea unui mediu cu pH neutru, incat acesta sa fie propice vietii, in situatia in care ar putea sa urmeze o posibila/probabila ejaculare de sperma si atat viata cat si calitatea spermatozoizilor ajunsi in uretra sa nu fie deloc afectata pentru scurta perioada de doar 2-3 ore timp cat este posibil sa ramana in uretra. Doar asa spermatozoizii vor intalni si/sau gasi conditii normale de supravietuire. Lichidul preejaculator este produs de 2 glande specializate denumite bulbouretrale (glandele Cowper) care NU sunt interconectare si NU sunt nici in legatura cu vreo glanda sau vreun organ al aparatului reproducator masculin, adica cele care produc lichidul/plasma spermatica cat si spermatozoizii, sau altfel spus : NU au legatura cu vezicula seminala, cu prostata sau cu gonadele/testiculele. Deci se poate afirma fara teama de a gresi, ca lichidul preejaculator in momentul producerii si deversarii acestuia in uretra penisului, NU are spermatozoizi in continutul sau in momentul producerii sale.
Insa intr-adevar dupa momentul in care se produce deversarea lichidului preejaculator in interiorul uretrei penisului, dupa acel moment, acolo IN URETRA, poate sa existe posibilitatea sa se produca contaminarea lichidului preejaculator prin procesul de amestecare cu resturi de sperma care au ramas de la o ejaculare anterioara, care s-a produs chiar si cu cateva ore mai devreme si astfel spermatozoizii ramasi in uretra sa patrunda/sa ajunga in continutul lichidului preejaculator. Aceste resturi/ramasite de sperma pot sa ramana/sa existe in uretra penisului in urma masturbarii sau a unei ejaculari la sfarsitul unui sex intretinut anterior si numai/doar asa prin amestecarea celor doua lichide spermatozoizii au posibilitatea de a ajunge vii si motili din vagin in uter. In concluzie datorita faptului ca lichidul preejaculator asa cum este produs initial este ''steril'' adica NU contine spermatozoizi, deci este un lichid complet inofensiv, rezulta ca NU se poate forma o sarcina prin intermediul acestui lichid, care asa cum am specificat producerea lichidului preejaculator de catre organismul barbatilor are un cu totul alt scop si rol.
Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| Kristina092 a răspuns:

Nu se intampla nimic, stai liniștită. Si eu cu prietenul meu am făcut asa, si nu am pățit nimic

| Girlalright18 explică (pentru Kristina092):

Sunt puțin îngrijorată. Pe lângă, pentru mine a fost și prima dată. Îmi aștept menstruația care ar trebui să vină pe 30, însă dacă a avut loc deflorarea am auzit ca ar putea apărea mici întârzieri. Mulțumescc!

| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand sa-ti spun ca deflorarea NU produce intarzieri menstruale, dar o sarcina si un ciclul neregulat, pot.
Cum sexul a fost facut cu prezervativ, nu cred ca ai motiv de ingrijorare.
in orice caz, un test corect de sacina poti face DUPA 21 de zile, de la ultima partida sexuala.
11 aprilie + 21 zile = 2 Mai
Deci, dupa data de 2 Mai poti sa faci testul de sarcina.