1.) Rezultatul testului de sarcina este in proportie de 100% FALS NEGATIV din moment ce a fost efectuat inainte de a trece MINIM 13-14 zile de la data la care a fost intretinut actul sexual. Testul de sarcina pentru a oferi un rezultat care sa fir valid, valabil si corect in proportie de peste 98-99%, trebuie sa fie refacut peste 10 zile, bineinteles ca numai in cazul in care pana atunci nu va porni sangerarea menstruala.
2.) Fiindca actul sexual a fost protejat reiese ca in proportie de peste 99% este IMPOSIBIL sa se fi putut forma o sarcina in astfel de conditii ca cele descrise si explicate.
3.) De asemenea trebuie sa se ia in consideratie faptul ca pana in urma cu foarte putin timp ciclul menstrual a fost intr-o foarte mare masura neregulat, sau mai degraba a fost chiar dereglat siin consecinta este practic imposibil sa se poata stabili daca in acel moment (al actului sexual) ai fost sau nu in perioada fertila a ciclului menstrual.
4.) Fiindca ovarele tale sunt in mod cert/sigur sunt afectate de asa numitul sindrom al ovarelor chistice/polichistice (SOC/SOPC) ovarele nu reusesc sa maturizeze si sa elibereze ovulul dupa un anumit timp precis stabilit care de regula este de 14 -17 zile fata de prima zi a ultimei menstruatii. Din acest motiv ciclul devine NEREGULAT si mereu are lungimi imposibile de anticipat. Chiar de la inceput trebuie sa stii/intelegi ca ciclul menstrual NU este influentat, modificat sau conditionat de factori externi. Pornirea menstruatiei este dirijata STRICT hormonal si din acest motiv uneori, unele ciclurile menstruale pot fi REGULATE dar la fel de bine si din pacate cele mai multe cicluri menstruale sunt de fapt cele NEREGULATE.
Caracteristica principala a ciclului menstrual NEREGULAT este insasi IMPREDICTIBILITATEA sa, privind atat momentul in care va incepe menstruatia cat si anticiparea lungimea ca numar de zile a ciclului menstrual, fiindca NU exista un reper fix fata de care sa se poata calcula/prezice sau stabili/determina atat ziua de ovulatie cat si cea a perioadei fertile. In situatia prezentata in intrebarea ta, se poate afirma fara nicio retinere/greseala ca este vorba de o dereglare hormonala destul de importanta, situatie care apare si se poate produce doar din cauza activitati foarte proaste si incorecte a una sau a mai multe glande endocrine.
De asemenea o caracteristica principala a ciclului menstrual de tip NEREGULAT este de asemenea si IMPREVIZIBILITATEA sa. Reiese ca lungimea ciclului poate sa fie diferita de la un ciclu la altul si diferentele sa fie chiar foarte mari uneori chiar de multe saptamani sau luni. Aceste modificari privind lungimea diferita a ciclului menstrual de fiecare data, apare pe fondul dereglariilor hormonale care apar din cauza functionarii defectuoase a una sau mai multe glande endocrine (tiroida, glanda hipofiza, folicul ovarian, suprarenale, etc.) care nu produc la timp si in cantitatile normale, necesare si intr-o proportie bine stabilita/echilibrata a celor doi hormoni feminini estrogen si progesteron. Deficientele hormonale provoaca de regula ovulatii imprevizibile care pot sa aiba printre urmari : producerea unor menstruatii atipice, slabe cantitativ, de regula imprevizibile, imposibil de a fi determinate
exact.
Astfel de situatii foarte neplacuta pot fi remediate doar medical, prin efectuarea unui set complet de analize endocrine si pe baza rezultatelor obtinute medicul ginecolog in colaborare cu medicul endocrinolog, sunt in stare sa analizeze si sa determine situatia reala/exacta si sa iti indice tratamentul hormonal de urmat pentru a incerca macar sa ti se regleze ciclul menstrual. In caz contrar toata viata ta te vei confrunta cu dereglari din ce in ce mai dese si mai intense si de asemenea cu teama permanenta si stresul constant provocat de ingrijorarea ca nu cumva sa apara o sarcina nedorita dupa inceperea vietii sexuale. Probabil ca orice medic ginecolog specialist dupa o consultatie serioasa iti va prescrie folosirea de pastile anticonceptionale o anumita perioada de vreme pentru a se regla ciclul menstrual. Multa sanatate!
Si eu am ciclu neregulat de cand ma stiu.Si eu am avut întârzieri mari, sau ciclu de două ori intr-o luna.Si eu am avut uneori dureri nașpa si strânge si inainte si in timpul menstruatiei sau uneori de loc si am facut de N ori teste de sarcina cu rezultat negativ.De 11 ani am facut sex neprotejat cu ejaculare afara (habar nu am daca sa scapat vreodată dar presupun ca da) si nu s-a prins nimic din greșală. Ideia e ca recent am aflat de ce.Am fost la un medic si dupa o ecografie transvaginala am aflat că sufăr de sindromul ovarelor polichistice si de acolo mi se trage ciclul neregulat si tot restul.Asa ca posibil sa ai si tu si bucurate daca rămâi însărcinată deoarece in situatia dată pe zi ce trece iti scad șansele de a mai face copii.
Sansele sa raman insarcinata sunt 0, fiindca pe langa o discutie cu prietenul meu in care m-a asigurat ca n-au fost probleme legate de prezervativ fiindca de acolo aveam dubii in cel mai rau caz, mi-a si venit ciclul in seara asta. Programarea de saptamana viitoare ramane valabila si sunt constienta ca e posibil sa am o problema cu ovarele, insa nu mi-as fi dorit nici o sarcina, sa fiu sincera. Cel mai probabil e din cauza stresului mare din cauza facultatii, problemele de sanatate de asta vara, baile reci si mersul desculta pe gresie.
Corbulalbrosu stie mai bine sa iti explice dar iti zic si eu din mare.
Nici eu nu mi-am dorit o sarcina, am 26 de ani aproape si nu stiu,nu ma încântă încă ideea sa fac copii,doar ca medicul ma sfătuit ca ar fi bine dacă m-as gândi sa fac pentru ca mai tarziu cand chiar voi vrea nu se va mai putea.
Nu e obligatoriu sa nu poti sa faci copii,atata timp cat ai ciclu menstrual se poate încă.Si daca nu ai, iei tratament si tot ai o sansa sa rămâi, nu e obligatoriu sa nu mai faci altul dar de asta te va lamuri medicul cum ma lămurit si pe mine.
Nu are nici o treaba raceala sau mersul desculta, in general infectiile urinare se fac din bacterii ajunse in vagin (nu stiu sa iti explic in termeni medicali).Iar Chisturile ovariene nu sunt din cauza infectiilor, sunt din cauza anumitor probleme hormonale de care nici medici nu stiu inca cum apar sau din ce cauza.