anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!
Ma macina niste ganduri de ceva vreme, stiu ca poate fi doar imaginatia mea care lucreaza din cauza temerilor.
Paiii...sa incep in urma cu 5 luni am avut primul contact sexual- din viata mea (si acela neprotejat) in ultima zi de menstruatie. In urma acestuia a fost o perioada de o saptamana in care ameteam foarte rau,nu ma puteam concentra la nimic etc (in momentul acela m-am gandit ca poate fi o lipsa de calciu pentru ca mi s-a m-ai intamplat si inainte,am luat vreo cateva zile calciu si mi-am revenit) Dupa asta, timp de 3 luni am avut menstruatie la interval de 10-15 zile, in luna mai mi-a intarziat aproximativ 40 de zile. In primele luni repatarea menstrei ma facea sa ma gandesc la o sarcina extrauterina. Nu prea am niciun simptom de sarcina,dar totusi mi-e frica, acum fiecare contractare a muschiului abdominal ma face sa ma gandesc la un bebe. M-am ingrasat foarte rau, am inceput sa mananc foarte mult dp 2 saptamani dp ce am luat calciu.
Voi ce parere aveti?

2 răspunsuri:
| ankadella a răspuns:

Buna! Nu are rost sa vin eu cu raspunsuri care sa te incalzeasca sufleteste gen va fi bine, nu vei avea o sarcina si aiureli. Consulta un medic ginecolog si. daca nu esti pregatita pentru un medic ginecolog datorita parintilor sau idk, eu zic sa te documentezi pe internet legat de sarcinile neprevazute, despre intarzierea menstrei, despre absolut tot ce ai nevoie. Vei gasi raspunsuri care te vor lamuri. Sper ca te-am ajutat!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat dacă ai făcut 2 teste de sarcină CORECTE!
Acesta era PRIMUL lucru care ar fi trebuit făcut :)

Oricum, NU cred că poate fi vorba de o sarcină!
Nici măcar de una ectopică ( extrauterină ) - NU rezistai 5 luni şi nu ai fi avut sângerări la 10-15 zile, ci continuu...

Vezi detalii despre sarcina extrauterină la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......erina_1033

Dacă ai avut sângerări ( asemănătoare menstruaţiei ) "la interval de 10-15 zile", iar apoi o întârziere de "aproximativ 40 de zile", atunci, în mod SIGUR, este vorba de o afecţiune :(

TREBUIE să mergi cât mai URGENT la un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană/pelvină ( sau una transvaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

De asemenea, apoi, este INDICAT să consulţi un endocrinolog care îţi va recomanda analize hormonale pentru a determina dozajul sanguin şi apoi vei primi tratament ( dacă e cazul )!

Toate cele bune.