Te inteleg perfect... De ce nu-l intrebi pe prietenul tau daca lui i-ar placea ca tu sa ai astfel de amici baieti, cu care sa vorbesti pe facebook, care sa se bage in seama cu tine si tu sa le raspunzi, sa le dai apa la moara. De ce nu-l intrebi daca lui i-ar conveni asa ceva? Nu trebuie sa-i zici sa nu aiba amice, trebuie sa-i zici doar sa aiba o limita de discutie cu aceste amice. El nu stie ca toate au o limita? Spune-i ca te simti rau cand alea depasesc masura, iar el ar trebui sa nu mai vorbeasca cu ele cand vede ca alea se apuca de batut campii, ci sa vorbeasca doar atunci cand vede ca alea comunica intr-un mod decent.
Daca te iubeste, sunt sigura ca va intelege ceea ce-i vei explica. E normal sa fii geloasa, spune-i si lui sa se puna in locul tau, i-ar veni bine sa vorbesti si tu vrute si nevrute cu baietii? Nu ti-ar impune o limita oare? Nu te-ar intreba daca stii ce inseamna cuvantul "decenta"?
Repet, daca te iubeste, te va intelege. Daca vezi ca reactioneaza aiurea si nu intelege aceasta gelozie(pe buna dreptate) a ta, ignora-l cateva zile. Nu-i spune de despartire, nu-i spune nimic, ci doar ignora-l.Stiu ca e greu sa ignori o persoana pe care o iubesti, dar asa va avea timp sa se gandeasca la greselile lui...
Sa nu mai stai vreodata sa te framanti in interiorul tau, singura solutie e sa comunici cu partenerul, sa-i zici calm si cu argumente tot ce te deranjeaza.
Lasa-l in pace, nu-l iubesti si va chinuiti amandoi inutil (tu cu gelozia, el cu umilinta), fiindca o relatie fara iubire nu duce nicaieri. Cand te vei indragosti cat de putin, iti vei respecta atat de mult partenerul incat vei spune: am incredere nelimitata in el, sunt complet si iremediabil convinsa ca nu ar fi niciodata capabil sa ma insele si ca absolut nimeni nu poate sa ne strice iubirea. pana ajungi sa simti asa, nu are rost sa incurci viata altcuiva si pe a ta, e batjocura.
Inteleg sentimentul.Este teama de a nu se apropia altcineva mai tare de el,ma refer la o fata,este teama sa nu-l pierzi din cauza altcuiva. Si sunt normale astfel de sentimente,insa vei realiza cu timpul asta daca te iubeste cu adevarat si daca tine la tine cu adevarat ca nu vor conta acele fete care intra in viata lui,care incearca sa bage raca. Chiar daca vor mai exista certuri,despartiri sau neintelegeri, intotdeauna doua persoane care se iubesc vor gasi cale de impacare, plus de asta cu gelozia nu poti decat sa distrugi o relatie.
Stii si tu cum se spune, ca cine se cearta se si iubesc, ca gelozia apare atunci cand ti cu adevarat la cineva. Sper ca te-am ajutat :*
Acum...nu e ceva rau sa fii geloasa, adica e ceva foarte normal. Si da, daca el te iubeste cu adevarat, chiar nu ai pentru ce sa-ti faci griji, sau poti vorbii cu el deschis despre acest lucru si sa ii spui ca, chiar te deranjeaza. Daca te intelege si chiar te va iubi, eu cred ca poate renunta la acest lucru. El..la randul lui, nu e gelos? Poti sa ii spui ca ii intelegi convorbirile normale cu fete, nu cele care par flirt. Eu zic sa vorbesti cu el deschis despre aceasta problema si ar trebui sa te inteleaga!
Ca o fată cu majoritatea prietenilor băieți, mărturisesc că-i o prostie să faci chestia asta. Între fete și băieți chiar există relații numai de prietenie. Dacă nu sunt prea apropiate, desigur, atunci există posibilitatea să se transforme în crush-uri, dar de obicei rămân doar atât.
Noi, "prietenele" vă considerăm pe voi "iubitele geloase" naşpa (multe zic scorpii, eu nu folosesc termeni de genul) pentru că vă băgaţi în relaţiile noastre stric de prietenie.
Deci ia-o mai uşor cu "alea". Nimeni nu vrea să vă despartă. Plus că există posibilitatea ca una dintre "alea" să-i fi dat sfaturi despre fete, şi astfel să ajunge în relaţie cu tine.
Voi, "prietenele" nu aveti dreptul sa ne considerati pe noi "iubitele geloase" astef. Pentru ca, relatiile strict de prietenie, nu valoreaza nimic fata de relatiile serioase cu noi. . Noi, trebuie sa fim pe primul loc, apoi "prietenele". Vezi tu, ei nu stau cu voi non stop, nu cu voi vor intemeia o familie pe viitor, la un moment dat, va renunta la voi si va vor da la o parte pentru noi .
Scuză-mă, dar nu vei întemeia o familie cu iubiţii de la vârsta de 14, 15, 16, 17, 18, hai 19 ani. Vârstele astea sunt pentru socializare, şi creearea cât mai multor legături. Prin urmare, relaţiile nu vor fi niciodată pe primul loc. Garantez că iubitul tău va prefera să iasă la o bere cu prietenii lui, decât să se întâlnească cu tine. Îmi pare rău, dar aşa e.
Odată cu înaintarea în vârstă, relaţiile de prietenie dispar. După 30 de ani, relaţiile de prietenie ale bărbaţilor vor fi reduse (asta dacă nu sunt alcoolici, atunci nu) la colegi de serviciu, şi, eventual, un prieten-doi mai buni.
Repete însă, la vârstele enunţate mai sus, relaţiile de prietenie domină relaţiile de iubire. O prietenie ţine în jur de 4-5-6 ani, dacă nu mai mult, pe când o relaţie de iubire ţine maxim un an jumate.
Daca nu il cunosti suficient, nu mai comenta . In primul rand, amandoi avem peste 20 de ani. Categoric, ca relatia noastra este foarte stransa, mi-a demonstrat ca nici o fel de prietenie, fie cu baieti sau fete nu este mai importanta ca relatia noastra. El nu s-a mai intalnit cu prietenii lui de ceva vreme deoarece a fost mult prea ocupat cu mine. Prefera sa stea cu mine sa petreaca timpul cu mine decat cu prietenii lui. Daca iese asa cu un grup, clar ma ia si pe mine . Relatiile de prietenie nu va domina nici intr-un milion de ani, deoarece nu poti sta cu prietenii o viata in treaga sau sa iti construesti un viitor. Relatiile lui de prietenie. sunt asa gen sa mai iesim din cand in cand, sau sa avem cu cine mai socializa, in fine, asta e parerea ta, in orice caz, nu il cunosti pe prietenul meu sa spui ca el ar gandii asa. Inseamna ca tu daca ai avea sau poate ai un prieten, inseamna ca relatia ta este un nimic fata de relatiile lui de prietenie cu ceilalti . Cam asa ceva ar suna? Iti comvine, nu cred.
Bye bye.
Atunci nu înţeleg unde e problema, şi de ce îţi faci griji dacă îţi acordă atâta atenţie, şi dacă te ia cu el peste tot?!
Eu ştiu cât e de important să ai un prieten, atunci când nu ai fraţi sau surori, pentru că un om nu poate trece singur prin viaţă. Cu partenerul apar şi probleme din când în când, şi dacă nu ai pe cineva care să-ţi dea o vorbă bună, un sfat, cu care să vorbeşti şi pe care să îţi descarci nervi, vei ajunge la certuri cu partenerul, şi, în final, la despărţire.
Dacă stai prea mult cu un om, ajungi să te saturi de el la un moment dat.
De la o vârstă iubirea dispare, pentru că aşa e normal.
Tot ce rămâne e respectul şi prietenia, sau, de multe ori, dependenţa finaciară, dar noi vorbim aici de sentimente, deci e pe lângă subiect,
Nu pot să-i cer partenerului să respecte ceva ce eu nu respect. Pentru minte relaţiile de prietenie sunt importante. Lipsa de socializare duce la nebunie şi depresie.
Dacă tu cu iubitul tău sunteţi doar "mumumumu" atunci, îmi pare rău să te dezamăgesc, dar relaţia nu va duce nicăieri, pentru că, în curând, marele tău foc care ARDE se va stinge.
Ceea ce mă ingrijorează însă este cum, la peste 20 de ani, tu poţi să-ţi faci griji de like-urile de pe facebook? Mă depăşete.
Plus că gândirea ta este de naivitatea unei fete de 12 ani, care crede în mari iubiri, şi crede că tot ce zboară se mănâncă.
Nu e trist că în societate există astfel de oameni... ceea ce e cu adevărat trist, e că nimeni nu le explică că ceea ce fac şi gândesc e imoral.
Mă rog, nu are rost.
Iti dai seama ca gelozia ta poate distruge relatia voastra, nu? Eu zic ca daca ai incredere in el si el spune ca sunt doar amice, mai mult ca sigur asta si sunt trebuie sa-l crezi. fa-o pentru relatia voastra, daca tii asa de mult la el abtine-te.
Daca te iubeste cu adevarat,nu ai de ce sa iti faci griji,Daca nu te ar iubi cu adevarat,il vei pierde inevitabil ori acum,sau mai incolo
Trebuie sa ai incredere in el,asta e forta de contra-greutate,Cu cat mai putin ai incredere,cu atat ai mai multe motive de gelozie. Trebuie sa ii acorzi spatiu,ca daca vrea sa iasa cu o amica undeva sa mai povesteasca,o va face ori ca iti place ori ca nu,Ma refer,Exista libertatea aia,La fel si cand iese cu amicii la un biliard ( sau orice alta activitate ),nu poti sa ii stai in cale la nesfarsit.
Inainte eram pe principiul ca baietii pot avea si amice nu doar amicii,am fost si avertizat de chestia asta de o tipa,apoi dupa un an si ceva,am realizat si eu asta ca nu ai cum,tipa avea dreptate,E foarte greu sa ti o prietenie intre un baiat si o fata,care sa nu se termine cu ei intr-o relatie,Cel putin asta e concluzia mea.
Decat daca va cunoasteti de mult,sau esti genul de tipa de gasca,dar care da fail si ea intr-n sfarsit.
Deci,nu trebuie sa te macine chestia asta,Daca il iubesti mult si ti la el,trebuie sa ai si increderea ca oricat de aproape s-ar aporpia o fata de el,el iti va fi fidel tie. Iar cu alea nu ai ce sa le faci,cu cat incerci sa le dai la o parte,mai multe se pun in calea ta.
Mai asteapta si alte pareri,sfatul meu final e,sa nu te mai concentrezi pe acele fete,pentru ca cu cat dai mai mare importanta acestui lucru ( ideea ca ele se apropie ) cu catat te va roade mai mult, Si in final te va inebuni de gelozie, Ai incredere in el ca iti este fidel,Si inca ceva,Sa fi sigura ca nu il vei pierde pentru alta,nu lasa ca atractia dintre voi sa se risipeasca, Pastreaza acea scanteie si romantism aparte. Desi nu cunosc sentimentul acesta care este in relatii si anume gelozia, inteleg gelozia in toate ramurile ei.
PS : Si daca faci ceea ce trebuie,va mai fi o ramasita de gelozie in tine,nu mare incat sa te afecteze vizibil, insa nu va disparea in totalitate.
HappynewCenusa întreabă: