| mucificatorul201 a întrebat:

Buna, ma masturbez o data pe zi si stiu ca nu e bine, este recomandat sa fac de 3 ori pe saptamana ( maximum), dar pur si simplu imi da depedenta.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un program natural.
Si nu vreau raspunsuri religioase.

Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Sa reduci treptat actul de autosatisfacere la o data la 2 zile, apoi o data la 3 zile si tot asa. Nimeni nu spune ca trebuie sa renunti complet, ci doar sa mai iei si pauze. Chiar daca faci doua zile la rand, urmatoarele 2zile sa te abtii. Abstinenta aduce si ea lucrurile ei bune.

15 răspunsuri:
| sictir a răspuns:

Si eu care o fac de 3 ori pe zi...

| mihai69 a răspuns:

Clar că nu e bine! trebuie minimum de două ori pe zi!
A! și să știi că e perfect normal, nu te mai stresa!

| mucificatorul201 explică (pentru mihai69):

Omule de 2 ori NU e bine, stiu ca e normaldar nici chiar asa. Nici nu stii factori care influenteaza corpul din cauza masturbarii

| mihai69 a răspuns (pentru mucificatorul201):

În calitate de practicant al acestei arte de peste patru decenii, înclin să cred că știu...winking
Și al naibii să fiu dacă a avut vreo influență!

| mucificatorul201 explică (pentru mihai69):

40 ani? Serios? Eu am abia 19 ( sunt baiat) ma rog, stiu o vorba care este adevarata "orice lucru pe care il exagerezi nu e bine" chiar si daca respiri prea tare nu e bine, sau daca clipesti etc

| mihai69 a răspuns (pentru mucificatorul201):

Evident că nu e bun excesul, dar ceea ce faci tu nu e exces!

| dannyel86 a răspuns:

Un program natural ar insemna sa intretii raporturi sexuale cu o partenera (sau partener, dupa caz). Sa renunti la autosafisfacere (chiar daca te bucuri de ea) si sa imparti cu cineva placerea de a face sex.

| mucificatorul201 explică (pentru dannyel86):

Alta solutie exista?

| mucificatorul201 explică (pentru dannyel86):

Multumesc mult, o sa incerc recomandarea ta

| dannyel86 a răspuns (pentru mucificatorul201):

big grin Spor!

| doctorandus a răspuns (pentru dannyel86):

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza in fiecare zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

| dannyel86 a răspuns (pentru mucificatorul201):

Sa reduci treptat actul de autosatisfacere la o data la 2 zile, apoi o data la 3 zile si tot asa. Nimeni nu spune ca trebuie sa renunti complet, ci doar sa mai iei si pauze. Chiar daca faci doua zile la rand, urmatoarele 2zile sa te abtii. Abstinenta aduce si ea lucrurile ei bune.

| alina2k18 a răspuns:

Cica e ok o data pe zi a te detensionawinking
Sex faci?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

I-ati o papusa gomflabila laughing sau cumpara-ti vagin...se gasesc pe site-uri sex shop. laughing

| Quassaar a răspuns:

Haha...cine recomandă frate de cel mult 3 X pe săptămână? Răspunsul cel mai bun și complet este a lui mihai69. Stai liniștit că nu se întâmplă nimic rău, tu sa fii sănătos...

| RobertNCS a răspuns:

Sincer sa fiu am Doborat Recodu intr-o singura zi(11)Acum incerc sa ma las Desi am avut chiar si o luna cand nu am facut acum mai fac doar la Sf saptamani pentru ca in cursul sapt lucrez. Daca vrei sa te lasi incearca sa nu te mai gandesti si sa iti gasesti o ocupatie/BAFTA