anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ma numesc andreea si am o intrebare pentru voi sunt gravida si as dori sa stiu data in care sa conceput copilul... ultimul ciclu l-am avut in data de 27.06.09.va multumesc

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Data exacta n-o stie nimeni. Varsta sarcinii se calculeaza adunand 10 zile la data ultimei menstruatii, deci pe 6 iulie. Cel mai probabil, copilul a fost conceput intre 7 si 14 iulie.

| rebeca a răspuns:

Legiuitoarea... fata a intrebat cand a fost conceput bebelu nu cand o sa il nasca.Eu cred ca un raspuns mai apropiat de realitate il afli daca mergi la doctor si o sa iti spuna in ce saptamana estiwinking Exista posibilitatea si sa iti fi venit ciclul peste sarcina, adica in 27.06 sa fi fost insarcinata deja. Dar cu toate aste iti doresc multa sanatate si un bebe sanatos si frumoswinking

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Daca durata medie a ciclului menstrual este de 28 de zile, data estimata a conceptiei este 11 iulie 2009. Poti sa calculezi si singura, folosind acest calculator: http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=138

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Felicitări, mămico, în primul rând.
Iar în al doilea rând, hai să vedem, data cu aproximaţie: 270 de zile (9 luni) + 10 zile = între 30 martie 2010 şi 15 aprilie 2010. Nimeni nu ştie cu exactitate ziua, dar ne apropiem de data când se produce fericitul eveniment. Important este să fii tu sănătoasă, sarcina la fel şi să aduci pe lume un bebeu frumuşel şi sănătos, fără complicaţii.
Să ai grijă de tine.
Controale medicale periodice, o dietă echilibrată fără grăsimi, tocături, băuturi acidulate (în special cele negre), tutun, cafea, etc., o alimentaţie formată din fructe şi legume proaspete, pâine integrală, miere de albine, lactate şi brânzeturi degresate, ouă, mezeluri uşoare, sucuri fresh făcute în casă (nu siropuri!), etc., mişcare în aer liber şi gimnastică pentru graviduţe, hăinuţe mai lărguţe să nu-ţi afecteze circulaţia periferică, lenjeria de corp să fie numai din bumbac 100% (sutienul să nu fie cu burete pentru a presa sânii, etc.).
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Dragă @Rebeca, a răspuns înaintea mea @miruna-apostol şi i-a indicat data, ori dacă te duci la medicul ginecolog, ce crezi că te întreabă? Bună, ce mai faci? Nu! Ci când ai avut ultima menstrauţie şi adună cu 10 zile şi aşa spune în câte săptămâni eşti însărcinată: în 2, 3 sau 4 luni, etc. şi fii fără grijă că sunt destui medici care se păcălesc când spun în ce lună se află sarcina, de aceea i-am dat aceste detalii, cu intenţii bune, nici de cum o dezinformare.
Eu am venit cu o completare, ce rău ai văzut în acest aspect?
Ori ai vrut să faci o adăugare?
Deci, te rog să răspunzi la întrebare, nu la răspunsul meu.
Pa, pa.