Bună,
Citeşte aici:
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1157
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1746
Doxiciclina, capsule
Prospect
Compozitie
Produsul se prezinta sub forma de pulbere cristalina conditionata in capsule operculate continand clorhidrat de doxiciclina echivalent cu 100 mg doxiciclina baza.
Actiune terapeutica
Doxiciclina este un antibiotic care apartine generatiei a doua de tetracicline si este activa si fata de unele tulpini bacteriene rezistente la tetracicline clasice. Spectrul antimicrobian este asemanator cu al tetraciclinei si cuprinde germeni gram pozitivi, rickettsii, spirochete, chlamidii, micoplasme. Este mai activa decat tetraciclina fata de bacilii gram negativi aerobi, de gonococi, de Bacteroides fragilis. Pneumococii, streptococii si stafilococii sunt sensibili la concentratii mici de antibiotic, numarul tulpinilor rezistente fiind mai redus.
Indicatii
Infectii cauzate de microorganisme sensibile la doxiciclina. Infectii ale aparatului respirator: este antibioticul de electie in episoadele acute ale bronsitelor cronice provocate de pneumococi, streptococi, haemophilus influenzae si in pneumonii atipice, cand agentul patogen este Chlamydia sau Micoplasma.
Infectii ale aparatului urogenital: antibiotic de prima alegere in infectiile provocate de Chlamydia, Calymmatobacterium granulomatis (granulom inghinal), ureaplasma urealyticum.
Infectii gastrointestinale: gastroenterite cu Shigella, enterite cauzate de Campylobacter - ca alternativa pentru eritromicina; holera, maladia Whipple. Infectii ale pielii si tesuturilor moi.
Alte infectii: rickettsioze, febra tifoida, maladia Brill-Zinsser, Borrelioze, leptospiroze, artrita Lyme, bruceloze, actinomicoze, endocardite cu Listeria, tularemie.
MALEAT DE ERGOMETRINA
prospect
Prospectele sunt informative.
Nu comercializam decat produse naturiste!
INDICATII TERAPEUTICE: Hemoragii post-partum, sau post-abortum, datorate atoniei uterine, hemoragii în cursul operatiilor cezariene, involutie uterina imperfecta, retentie de lohii.
În perioada de dezlipire a placentei, dupa extractia manuala a placentei, control manual sau instrumental al cavitatii uterine.
Meno si metroragii grave.
COMPOZITIE
Un mililitru de solutie injectabila contine 0, 2 mg de maleat de ergometrina si excipienti: acid ascorbic, acetonbisulfit de sodiu, glicerol, alcool etilic, p-hidroxibenzoat de metil, apa pentru preparatele injectabile.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICA
Alte preparate ginecologice, ocitocice.
SUBGRUPA
Alcaloizi din ergot.
CONTRAINDICATII
Hipersensibilitate la ergometrina sau la oricare dintre excipientii produsului.
Insuficienta hepatica avansata.
Este contraindicata folosirea ergometrinei în sarcina, deoarece pot aparea contractii tetanice care pot duce la scaderea fluxului sangvin la nivelul uterului, fapt care poate avea influente negative asupra fatului.
Administrarea ergometrinei în doze mari înainte de nastere poate cauza tetanie uterina si probleme la nou-nascut (hipoxie, hemoragie intracraniana). De asemenea, nu trebuie administrata înainte de expulzarea placentei.
Hipertensiunea arteriala si bolile vasculare obliterante (angina pectorala, arterite periferice) contraindica injectarea produsului Maleat de ergometrina solutie injectabila.
PRECAUTII
Este posibil ca pacientii sensibili la alcaloizii din ergot sa fie sensibili si la ergometrina.
Se recomanda de asemenea prudenta în cazul starilor infectioase, în boli hepatice si renale, ca si în caz de deficit de pompa cardiaca.
INTERACTIUNI
Administrarea concomitenta cu anestezice generale (mai ales halotan) duce la potentarea efectului vasoconstrictor periferic.
Asocierea cu bromocriptina sau cu alti alcaloizi din ergot rareori poate determina hipertensiune arteriala, infarct miocardic, crize de apoplexie.
Alcaloizii din ergot pot induce vasospasm coronarian, scazând astfel efectul nitroglicerinei si al altor antianginoase. În acest caz este necesara cresterea dozelor de nitroglicerina sau de agent antianginos, iar daca este necesar, chiar administrarea intracoronariana de nitroglicerina
Fumatul excesiv în timpul tratamentului cu ergometrina poate duce la potentarea efectului vasoconstrictor.
ATENTIONARI SPECIALE
Sarcina si alaptare
Maleatul de ergometrina nu trebuie administrat în timpul sarcinii, deoarece poate scadea fluxul sangvin la nivelul uterului, cu influente negative asupra fatului.
Ergometrina determina scaderea secretiei de prolactina în perioada imediat urmatoare nasterii.
Acest lucru poate duce la scaderea secretiei lactate.
Alcaloizii din ergot pot determina aparitia ergotismului la copii (intoxicatia cronica) daca este folosit la mama în doze mai mari decât cele recomandate sau pentru o perioada mai lunga de timp.
Capacitatea de a conduce vehicole sau de a folosi utilaje
Nu este cazul.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Injectare intramusculara: doza uzuala este de 0, 2-0, 4 mg de maleat de ergometrina.
Injectare intravenoasa: doza uzuala este de 0, 1 - 0, 2 mg de maleat de ergometrina doza care se poate repeta la nevoie, dupa o ora.
REACTII ADVERSE
Maleatul de ergometrina este mult mai putin toxic decât ceilalti alcaloizi din ergotul de secara. Fenomenele de ergotism, ca greata si voma, apar rareori în timpul tratamentelor prelungite.
Totusi, dozele mari pot provoca greata, voma, diaree, dureri pelviene, hipertensiune arteriala trecatoare.
Injectarea intravenoasa rapida (în mai putin de un minut) poate cauza hipertensiune arteriala brusca, chiar cu accidente cerebro-vasculare, parestezii, ameteli, cefalee, tinnitus, palpitatii, dureri precordiale, dispnee, sudoratie, rareori eruptii cutanate.
SUPRADOZAJ
Intoxicatia acuta se manifesta prin: angina, bradicardie, confuzie, puls accelerat sau slab, mioza, vasoconstrictie periferica severa, deprimare respiratorie, tahicardie, senzatie de sete, tetanie la nivel uterin.
Intoxicatia cronica se manifesta prin: senzatie de furnicaturi, gangrena, tromboflebita, hemiplegie. Cu toate acestea, este putin probabil sa apara intoxicatia cronica, datorita duratei scurte a tratamentului.
Terapia în caz de supradozare:
Înteruperea imediata a tratamentului.
Deoarece nu exista antidot specific, tratamentul este simptomatic si anume:
- nitroglicerina în caz de infarct miocardic;
- nitroprusiat de sodiu, tolazolina sau fentolamina pentru tratamentul ischemiei periferice;
- nitroprusiat de sodiu, clorpromazina sau hidralazina pentru tratamentul hipertensiunii severe.
PASTRARE
Doxiciclina e pentru uretrita micotica sh Maleat De Ergometrina-
Indicatii:
Profilaxia si controlul metroragiilor post-partum, involutie uterina imperfecta, retentie de lohii; hemoragii in cursul operatiilor cezariene, metroragii post-abortum, meno- si metroragii grave.
Buna!
Din cate stiu eu, Doxiciclina se ia pentru acneea inflamatorie medie pana la severa, infectiile urinare, gonorea, infectii pulmonare si oftalmice.
Maleat De Ergometrina, se utilizeaza in general pentru hemoragii.
Cel mai bine ar fi sa intrebi despre asta la o farmacie. Ca sa fii singur.
Bafta!
Cred ca ai priceput, ca sunt medicamente, care se administrează în caz de infecție mai serioasă sau după un avort. Asta este, ce să mai zic. Poate le cumpărase pentru o altă persoană, dar nu prea cred. Copilul avortat fusese făcut cu tine sau cu altul? Dacă era al tău, este vina ta, că nu ai ferit-o, de o sarcină nedorită. Du-te la oglindă și dă-ți urgent, niște palme, pentru asta. Vezi ce mai faci pe viitor!
Vrei un raspuns simplu?
Ok: iubita ta a facut un avort, fie spontan fie provocat. Antibioticul (doxi) il ia pentru a prevenii orice infectie pe care ar putea-o face datorita contaminarii cu bacterii din vagin (vaginul are o groaza, cel mai cunoscut fiind bacillul D.) a uterului care e lipsit de flora microbiana, in momentul aspirarii sau chiuretarii (depinde de procedeu), iar maleatul il ia pentru contractii uterine, inhibarea secretiei de prolactina, inchiderea fluxului arterei uterine si eliminarea tuturor cheagurilor. cam atat
Maleat de Ergometrina se prescrie pentru hemoragii deoarece scade fluxul sangvin la nivelul uterului. Personal ginecologul mi l-a prescris datorita unei mentruatii abundente. Nu-i cazul sa te gandesti la un avort sau sa te simti vinovat pentru asta, prietena ta a avut probabil o mentruatie foarte lunga si dupa o vizita la ginocolog i-a fost prescris Maleat de Ergometrina. Ce-i drept, pe prospect se mentioneaza mai mult de avorturi sau hemoragii post-patrum sau post-avortum pentru ca atunci exita sanse mari de hemoragie.
Cum ziceam, este prescris pentru hemoragii. Daca prietena ta are tulburari hormonale sau o mentruatie iregulata, astfel de hemoragii pot aparea. Maleatul de ergometrina isi face treaba foarte bine.
Sper ca asta sa fie motivul pentru care sa fii gasit "pastilele" (de fapt sunt fiole) in geanta prietenei tale
Si e am folosit acceste fiole ...este dupa ce ai facut avort sa te creti