| simona_1560 a întrebat:

ma numesc simona si am o nelamurire. iau anticonceptionale yasmin de 2 saptamani. dar saptamana trecuta marti si joi am uitat sa iau...marti am uitat complet si am luat 2 miercuri [ pentru ca asa citisem pe prospectul anticonceptionalelor] si joi am luat cu o ora mai tarziu.credeti ca mai sunt protejata? prietenul meu vrea sa o facem fara prezervativ.nu stiu ce sa fac... avand in vedere ca nu am nici cilcu regulat si imi este frica sa nu raman insarcinata.am nevoie de un sfat urgent.va multumesc mult.

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu esti protejata. Pana la urmatoarea menstruatie trebuie sa folosesti prezervativ. Mai puteti astepta doua saptamani, n-o sa moara nimeni.
Si mai citeste prospectul, eu tocmai m-am uitat pe el si spune: daca ati uitat o pastila mai multe de 24 de ore nu o mai luati. NICIODATA nu luati doua pastile o data.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Gabriela, da sunt medic. Intamplator sau nu.
Da, am un prospect vechi de Yasmin si imi cer scuze. Au modificat prospectul in functie de saptamana in care se adminsitreaza (probabil in urma unor studii noi). Imi cer scuze pentru eroare, n-a fost cu intentie si nici cu rautate.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Simona, conform noului prospect ai fi protejata. Totusi, daca as fi in locul tau, as astepta pana dupa urmatoarea menstra.
Anticonceptionalele, daca le iei corect, iti vor regla menstruatia si te vor proteja foarte bine. Insa trebuie sa intelegi o chestie: sunt o responsabilitate, nu le poti trata superficial. Ginecologa mea mi-a spus din start: iti prescriu daca te simti in stare sa le iei corect, administrarea de anticonceptionale nu este pentru femei superficiale (ma rog, a zis-o mai dur).
E destul de grav ca tu in prima luna ai avut doua incidente. Faza cu pilula uitata 24 de ore ar trebui sa nu ti se intample niciodata, asa ca fii atenta de acum inainte. Nici faza cu intarzierea o ora nu e tocmai buna. Ea singura nu iti afecteaza protectia, dar ar trebui sa fii atenta sa nu ti se intample prea des (adica nu mai des de o data la 5-6 luni). Eu, cand luam contraceptive, pusesem mobilul sa imi sune in fiecare zi la ora respectiva (le luam la 22. 00, fiindca era ora la care eram acasa si nu faceam nimic de neamanat). Daca ora la care le iei acum nu e foarte convenabila, alegeti alta ora (o poti schimba la inceperea urmatoarei folii). Si incearca sa nu deviezi niciodata cu mai mult de 15 minute.

Abh
| Abh a răspuns:

Nu mai esti protejata 100%, asa ca te sfatuiesc sa va protejati cu prezervativ luna asta. In contraceptia orala nu este permis sa uiti sa iei tableta nici macar o zi, daramite doua. Orice intarziere te poate costa o sarcina, asa ca te sfatuiesc sa-ti stabilesti o ora anume din zi cand sa o iei, ora pe care sa o respecti cu sfintenie.

| simona_1560 explică:

Un comprimat omis in saptamana a 2. a

administrati comprimatul omis imediat ce v'ati amintit [ chiar daca asta inseamna sa administrati 2 comprimate odata] si continuati cu celelalte la ora obisnuita. eficacitatea contraceptivului se mentine.nu sunt necesare metode contraceptive necesare.

asta scria pe prospect.eu de aia m-am luat.

| simona_1560 explică:

Brigaela a incercat sa ma ajute.nu trebuie sa te iei asa de ea happy

| simona_1560 explică:

Gabriela din mom ce brigaela este medic stie mult mai bine ce spune.deci brigaela...am inca o intrebare.sunt protejata? si avand in vedere ca nu am ciclu regulat cand pot avea relatii intime fara sa raman insarcinata, folosind doar medota anticonceptionalelor?

| gabriela45 a răspuns:

Brigaela nu te supara ca te intreb, esti doctora cumva? Oare de ce scrie pe prospect, clar, daca ai omis un comprimat iei 2 urmatoarea zi, oare de ce? Asha de prosti au scris nu?

| gabriela45 a răspuns:

Deci daca au modificat prospectul si totusi atata timp cat se pot lua 2 daca a omis unul, intreruperea e ca si cum nu ar mai fi.Deci e protejata