Riscul cel mai mic e in primele 5-6 zile din prima zi de sangerare (adica sangerarea+1-2 zile) si ultimele 5-6 zile inainte de o noua sangerare (zilele 23-28 numarand tot din prioma zi de sangerare). Risc mic nu inseamna zero, poti ramane insarcinata absolut oricand. In plus, chestia asta e valabila numai daca ai un ciclu perfect regulat de 28 de zile.
NU E ADEVARAT! POTI RAMANE IN ORICE ZI! DECE NU TE PROTEJEZI? TU ESTI PRIMA CARE TREBUIE SA-TI PROTEJEZI SANATATA SI VIATA! NUMAIFA SEX NEPROTEJAT! NU VREA ASA, LIBER! CAUTA ALTUL, CONSTIENT, AFECTIV SI RESPONSABIL!
Nu sunt adevarate, sunt mituri in care, din pacate, multe adolescente cred. Si asa se aleg cu boli si copii nedoriti sau avorturi la varste fragede. In unele perioade sunt sanse mai mici decat in altele dintr-o luna, insa exista sanse sa ramai oricand nu te protejezi. Foloseste prezervativ si nu pleca urechea la tot ce auzi. Inclusiv la faptul ca se retrage inainte de ejaculare; exista sanse da ramai si in aceasta situatie, deoarece inainte de ejaculare elimina o secretie pre-ejaculatorie, care contine spermatozoizi viabili. Asa ca, prezervativ. De asemenea, infectiile cu transmitere sexuala nu apar pe fata omului. Majoritatea nu au niciun semn, iar partenerul spune ca nu are nimic din simplul motiv ca poate sa nu stie ca este infectat. Iti recomand cu caldura prezervativul pentru o viata sexuala cat mai sanatoasa.
Si cum a spus PsihoSex...nu te mai gandi doar la sarcina, fiindca un act sexual neprotejat poate duce mai tarziu la formarea cancerului de col uterin...insa prea putine femei mai stiu informatiile astea..bineinteles nu doar asta poate favoriza aparitia lui, ci si :
-debutul vietii sexuale la o varsta tanara;
-partenerii sexuali multipli;
-fumatul; etc
asa ca nu te protejea doar de o sarcina nedorita, protejaza-ti si sanatatea
Poti ramane insarcinata oricand daca nu te protejezi. Tu trebuie sa ai grija de tine, sunt atatea contraceptive pe care le poti folosi.Mergi la un medic sau intreaba la farmacie cum trebuie sa procedezi.
Ms mult de raspunsuri dar nu fac asa sa vad si eu cum e cu asta din curiozitate nu ca as practica asa ceva dar asa sa stiu si eu nimic mai mult mersi mult
Deja astfel de discutii devin stereotipe, cred ca acest subiect s-a mai discutat deja de spe' mii de ori pe forum si tot de atatea ori s-a dat si raspunsuri, unele mai mult decat lamuritoare.
Deci daca intrai la rubrica "Intrebari si raspunsuri", NU AVEAI CUM sa nu te lamuresti.
powergirl întreabă: