Ti-as recomanda o omleta spaniola (tortilia) este foarte gustioasa si foarte simplu de preparat
Ingrediente:
-2 rosii
-3 oua
-3, 4 cartofi
Se iau cartofii se taie dar nu pai se taie la indemana dar subtiri si nu lunci circa 5 cm sa aiba felia
Se calesc dupa care se iau si se pun intr-un castron se amesteca cu ouale si se pune putin deloc apoi scurgeti uleiul din cratia si puneti amestecul de cartofi cu ou. asteptati sa se rumeneasca pe o parte apoi luati o farfurie puneti-o ca pe un capac si rasturnati tigaia astfel incat partea nerumenita va veni pe inver... apoi puneti din nou pe foc cratita pentru a se rumenii si cealalta parte.(puteti face de mai multe ori acest lucru pana se rumeneste bine)
In final v-a iesi un cerc pe care il taiati ca pe pizza.
Taiati rosiile si punetile pe o alta farfurie apoi Pofta Buna!
Buna! pai o sa ai nevoi de sunca, ceva branza (hochland), poti sa le faci pe langa 2 oua fierte sau lapte cu taiteicrenvusti, sa pui servetele un pahar de suc/apa/cafea.vezi tu ce ai in frigider. Pentru desert poti sa le faci mere cu zahar ars.trebuie sa ai mere spalate, si iei 3-4 linguri mari de zahar si il pui intr-un vas mai micut, il lasi zaharul sa se inegreasca si dupa il pui repede deasupra merelor sa nu se intareasca ca de nu nu o sa il mai poti pune ca va ramane lipit. dupa ce termini pui in vas apa si zaharul se va spala usor.pa,pa
Pentru inceput vreo sa spun ca este un gest foarte frumos din partea ta. Bravo! Asa... pai poti pregati o omleta (e foarte clasica), simpla, cu sunca sau branza, 2 pahare cu suc de portocale, paine prajita, boluri cu cereale daca sunt impatimiti ai vitaminelor, si poti face omleta in asa fel incat sa iasa un smile de genu " " sau sa scrii "Va iubesc" din branza . A doua ideea ar fi clatitele care nu se demodeaza niciodata. Succes!
Sa fie romantica?
pai ar fi oua cu checiap si cartofi prajiti +paine+salam+o felicitare sub servetel sau mai bine ar fi sa scrii pe servetel,, Va iubesc, la multi ani'' cu rosu
Poi...ai pute sa le dai un suc de care vrei tu(gazos, natural, natural facut acasa.)ai putea sa faci niste clatite cu risca si ce umplutura vrei tu, niste paine prajita, un pachetel de unt, dulceata (in asta consta un mic dejun la pat )asta e micul meu dejun preferat
Popovers sunt gogosi pregatite la cuptor, in formele de muffins. Numele vine de la faptul ca ele cresc destul de mult si trec peste marginea formelor. Sunt foarte usoare, ideale pentru micul dejun. Se pot unge cu unt si se trec prin zahar cu scortisoara sau se pot rupe in doua si se ung cu unt si gem, cu nutella sau cu dulce de leche.
Reteta este preluata de aici.
Ingrediente
15 gr unt topit si racit + 1 lingura unt topit pentru uns tava
2 oua
250 ml lapte
1/2 lingurita sare
125 gr faina
Pentru servire
unt topit si zahar cu scortisoara sau
unt si gem sau
nutella sau
dulce de leche
Bucati: 9
Preparare
1. Important! Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
2. Se amesteca bine cu telul ouale, untul topit si racit, sarea si laptele.
3. Se adauga faina, toata o data si se amesteca cu telul pana nu se mai vad cocoloase mari de faina.
4. Se ung forme de muffins cu unt topit (sa nu balteasca untul in forme, dar sa fie unse bine). Se da tava la cuptorul incins la 200C pentru 2 minute.
5. Se scoate tava fierbinte cu atentie si se umplu formele pana la jumatate cu aluatul de gogosi (eu am folosit o cana cu cioc).
6. Se da tava la cuptor pentru 40 minute. In timpul coptului NU deschideti usa cuptorului!
7. Se scot gogosile din forma si daca s-au lipit un pic va ajutati de un cutit. Se lasa sa se racoreasca.
8. Cele pe care le veti servi cu unt, gem, nutella sau dulce de leche le lasati simple. Ele se rup in doua si se ung cu ceea ce doriti. Sunt bune si crocante si a doua zi.
Restul, imediat ce sunt racorite, le ungeti bine pe toata suprafata cu putin unt topit si apoi le rulati prin zahar amestecat cu scortisoara. Sunt preferatele mele!
sau
Iaurt de mere
Aromele iernii intr-un pahar: mere coapte si scortisoara. Se prepara simplu acasa, fiind asftel 100
% natural, fara conservanti, arome artificiale, coloranti si altele de genul acesta zambet
Ingrediente
400 gr iaurt simplu
3 mere (cca 500 gr)
1/2 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita esenta vanilie (sau 1 plic zahar vanilat bourbon)
2 linguri miere
putin suc de lamaie
Portii: 4
Preparare
1. Merele se curata de coaja si cotor, se stropesc cu putin suc de lamaie sa nu se oxideze si se coc pe o foaie de copt, la 200C, pentru cca 25-30 minute. Se lasa apoi sa se raceasca.
2. Se pun toate ingredientele in blender, inclusiv merele taiate felii si se mixeaza bine.
3. Se pastreaza la frigider.
sau
Omleta cu sunca si branza
Evident ca toata lumea stie sa faca o omleta dar merita sa vedeti ce am mancat la Rasnov la Casa Rasnoveana zambet. Partea speciala a retetei o constituie rotirea omletei in aer cum doar la d-na Ungureanu am vazut. Din pacate n-am putut-o fotografia fiindca a fost mult prea rapida pentru aparatul meu.
Intr-o iesire de weekend am ajuns la Rasnov si am avut norocul sa ne cazam la Casa Rasnoveana. A fost doar noroc, pentru ca nu stiam nimic despre nici o pensiune de acolo, asa ca ne-am ghidat dupa primele semne de cazare care ne-au placut. Va recomand sa va cazati acolo daca sunteti prin zona, curatenia primeaza, mancarea este excelenta, nu se face rabat la calitate si cantitate, atmosfera este relaxanta, iar cainele familiei, Lord, este cel mai cuminte si dragut din lumea (am fobie de caini, deci daca am mangaiat un dog german e mare lucru, chiar e cuminte). Cetatea Rasnov este de neuitat, este a doua oara cand o vizitez. Prima data mi-a placut mai mult fiindca era putina lume si m-am plimbat in voie, acum am prins un targ de mirodenii, a fost inghesuiala, dar nu ma plang, m-am intos cu punga plina de condimente rare.
Ingrediente
3 oua
2 linguri lapte
2 felii subtiri sunca (gen Praga)
2 felii subtiri cascaval
1 fir patrunjel
sare
Preparare
1. Sunca si cascavalul se taie bucatele mici. Se toaca patrunjelul.
2. Se bat bine ouale cu lapte si sare, apoi se adauga sunca, cascavalul si patrunjelul in compozitie.
3. Intr-o tigaie mai larga, incinsa si unsa doar cu putin ulei turnati compozitia de omleta, scuturati tigaia sa se intinda egal omleta si prajiti la foc mediu spre mare pana vedeti ca pe margini e inchegata.
4. Ajutandu-va de un cutit desprindeti pe o margine omleta de tigaie si trageti in partea opusa astfel incat omleta sa se plieze in doua. Apasati cu dosul unei furculite pe toata suprafata ei sa iasa excesul de compozitie necoapta din interior. Mai lasati 30 secunde la prajit si apoi intoarceti omleta, fie in aer (daca aveti indemanare), fie cu o paleta lata. Lasati sa se prajeasca si pe cealalata parte. Serviti cu rosii.
multa bafta!
Pf.eu as zice sa le prepari in felul urmator : niste clatite care ar arata super puese una peste alta si turnate pe ele niste sirop de artar, iar daca ai storcator de fructe.sa storci niste portocale(cate un pahar la fiecare)iar daca nu. poti cumpara suc natural. dar stai asta a fost o idee doar dar iti mai pot da una daca vrei. daca vrei poti sa le faci niste cartofi prajiti iar deasupra sa pui checiap(daca vrei chechiapul poti sa il faci in felul urmator : o inima mare dupa aia una mai mica dupaceaia una si mai mica alta si mai micuta si tot asa)si sa pui si niste cascaval pe ele. miami. dar la acestea nu trebuie sa te mai cmplici cu sucul si ar merge mai bine un pahar de apa minerala sau chiar si plata:d.sigur parintii tai o sa fie multumiti pentru ca.foarte mult conteaza si gestul. fundita plizz!