| Adryana123 a întrebat:

Menstruatia ar fi trebuit sa vina pe data de 18 iunie dar mi.a intarziat 5 zile. a venit pe data de 23 iunie. Mie nu mi sa mai intamplat niciodata sa imi intarzie atat. Si si m.a tinut doar 2 zile. si astazi a 3 zi. doar cate o picatura. Sa fiu insarcinata oare? Imi doresc enorm sa devin mama. Am facut un test dar a iesit negativ. Am facut in a 3 zi de intarziere. Va rog cu un sfat ceva. Pana fac alt test sau merg la medic

Răspuns Câştigător
| SkyPilot a răspuns:

Se poate sa fi avut o menstruatie falsa. Mai fa un test, pe celalalt l-ai facut usor prea devreme. Deja il poti face maine. Daca iti iese negativ este putin probabil sa fii gravida. Nu ai de ce sa mergi la medic, intarzierea este in limite admisibile.
Pentru bebe se recomanda sa "lucrati" la fiecare doua zile in toata perioada ta fertila (incepand cu ziua a 19-a inainte de data presupusa a menstruatiei urmatoare, cel putin 8 zile dar ca sa fiti siguri continuati pentru 12-14 zile). Este posibil ca un cuplu perfect sanatos sa aiba nevoie de pana la 2 ani pentru un bebe. Daca nu il aveti in 3-4 luni, ar fi o idee buna sa va faceti amandoi teste de fertilitate.

1 răspuns:
| corbulalbrosu a răspuns:

Rezultatul unui test de sarcina pe baza urinei se poate considera corect/valid in cazul in care este facut dupa trecerea a minim 7 zile de intarziere a menstruatiei, deci rezultatul testului efectuat nu poate fi considerat ca fiind corect deoarece nu reprezinta realitatea. In acest caz chiar daca menstruatia a inceput cu intarziere probabilitatea unei sarcine devine extrem de mica si pentru linistea ta ai putea sa-ti faci testul de sarcina dar pe baza analizei de sange. Prin aceasta analiza se determina existenta sau lipsa hormonului de sarcina atat cantitativ cat si procentual iar rezultatul intotdeauna este corect in proportie de peste 98%.In cazul in care doresti sa ramai insarcinata ar fi indicat ca in perioada 4 -10 iunie sa aveti zilnic minim 2 raporturi sexuale de preferat ar fi in pozitia misionarului cu ejaculare cat mai profunda pentru ca sperma sa fie cat mai aproape de colul uterin iar dupa ejaculare sa ramai in pozitia culcata pe spate 10-15 minute.Ati putea cere si sfatul unui medic in cazul in care nu se va instala sarcina nici dupa 3-4 incercari consecutive. Un semnalul de alarma evident se poate trage doar in cazul in care esueaza incercarile de a ramane insarcinata mai mult de 6-8 luni.Un studiu realizat de o firmă de planning familial în Marea Britanie arăta că majoritatea cuplurilor trebuie să facă sex de 104 ori pentru a concepe un copil, potrivit "Daily Mail". Lectureaza urmatorul material : http://www.csid.ro/......13078586/. Multa sanatate.