Sărut mîna! Sper sa nu mă înjuri dar ce legatura au picioarele umflate cu menstruatia? Ai zis ca testul de sarcină a iesit negativ zero, deci clar nu poti fi insarcinată, tu acum nu esti in țară? Sau de ce doar peste o saptamînă te poti duce la medic? Multă multă sănătate. Ai facut sex in perioada aceasta?
Mergeți la un medic specialist de interne. Simptomele declarate aici au mai degrabă legătură cu in reflux gastric, o afecțiune, inflamare a fierii.
Iar, menstruația este întârziată pentru că organismul luptă cu o infecție internă și are nevoie de toate resursele pentru a o învinge. Nu ar trebui să așteptați o săptămână până la un nou control medical!
Daca testul de sarcina a fost efectuat dupa ce au trecut cele asa zise 7 zile de ''intarziere'' a menstruatiei, se poate considera ca in proportie de peste 98-99% rezultatul negativ obtinut este valabil, valid si corect.
Trebuie sa afli, sa cunosti si sa stii si pe viitor, fiindca este si in interesul tau sa intelegi ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, pot sa apara anumite dereglari si disfunctionalitati in buna functionare a organelor aparatului reproducator sau a glandelor endocrine existente in organism si ca atare apare posibilitate de a se produce dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. Dereglarile hormonale la randul lor provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar PRECIS/FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina NEREGULAT. Pe baza celor precizate se poate aprecia ca neinceperea menstruatiei in urma cu 7 zile la data calculata este urmarea unei astfel de dereglari hormonale care s-a produse in timpul acestui ciclu. Durata abaterii ca lungime poate prezenta variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si uneori chiar si de 2-3 luni fara sa existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. Numai daca o astfel de situatie se repeta si in cazul urmatoarelor cicluri menstruale, doar in acel caz este indicat ca orice femeie sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize prin care se stabilesc factorii care provoaca dereglarea activitatii hormonale. Cel mai probabil nu ai ramas insarcinata si durerile amintite reprezinta simptome premenstruale astfel ca menstruatia va porni negresit. Daca desfasurarea sangerarii menstruale va fi la fel ca si alta data, atunci NU vei mai avea motive de ingrijorare dar ar fi bine sa te prezinti la ginecologie pentru o consultatie amanuntita. Multa sanatate!