| Claudia_1005 a întrebat:

Mi-a întârziat ciclul menstrual 1 lună jumate, de când mi-a venit prima oară am probleme de genu. Când fac sex cu soțul meu nu îşi dă drumul în mine, de aproape 1 săptămână am stări de greață, vomă mă simt obosită, am stări de amețeli etc. Mi-am făcut un test de sarcină dar a ieşit negativ, oare ce o fi? Mă puteți ajuta cu ceva răspunsuri, help me, sunt foarte îngrijorată!

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Orice test de sarcina facut inainte de 5 saptamani de la ultima menstruatie, poate arata incorect negativ, chiar daca esti insarcinata.
Un test corect il faci la 7-10 zile dupa intarzierea ciclului menstrual.

Totusi, daca ai avut sex neprotejat inseamna ca esti ok cu faptul ca poti ramane gravida!
Cat despre faptul ca, nu a ejaculat in tine, nu are importata, poti ramane insarcinata si cu lichidul pre-ejaculator!

| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul tau se pare ca nu se produce OVULATIA deoarece sistemul tau hormonal nu functioneaza in mod normal si in lipsa ovulului nu se produce nici menstruatia si se anstaleaza amenoreea secundara. Functionarea defectuoasa a glandele responsabile de producerea celor 2 hormonilor feminini estrogen si progesteron care coordoneaza intregul mecanism de reproducere va influenta decisiv numarul zilelor fiecarui ciclu menstrual. Functionare defectuoasa a acestor glande endocrine, influenteaza producerea ovulatiei si implicit si momentul producerii menstruatiei. In cazul tau este vorba de niste dereglari hormonale care dezechilibreaza raportul optim dintre cei doi hormoni feminini amintiti si acest lucru determina ca ciclul tau menstrual s-a fie unul neregulat, in care imprevizibilitatea este factorul predominant deoarece numarul de zile al fiecarui ciclu menstrual poate s-a difere chiar foarte mult intre ele. In cazul ciclurilor menstruale neregulat este considerat ca fiind perfect normal si cel de 21 de zile (cel mai scurt), dar si cel de 35-42 de zile sau unul lung de 56-63 de zile sau si mai lung cu un numar de zile imposibil de preconizat. Doar in situatia in care menstruatia nu se produce nici dupa trecerea a 3 luni, se poate considera ca este vorba de o amenoree severa care poate fi semnalul afectiunii numite sindromul ovarelor polichistice (SOPC), adica o dereglare hormonala mult prea severa si intro astfel de situatie consultatia ginecologica devine obligatorie.

| Claudia_1005 explică (pentru corbulalbrosu):

Mersi pentru explicație

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Claudia_1005):

Cu placere, mai ales daca consideri ca iti este pe intelesul tau dar mai ales daca iti este de folos.

| Emilian65 a răspuns:

Consulta un medic ginecolog si acesta iti va spune care este problema.