| kh0riz0 a întrebat:

Mi a intarziat menstruatia cu 7 zile si nici acum nu mi-a venit iar parintii mei cred ca pot fi insarcinata. Am fost precauta cu activitatea mea sexuala si nu cred ca este posibil sa fiu insarcinata. Ar trebui sa fac un test de sarcina? Cat ar mai putea intarzia?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Rezultatul testului de sarcina efectuat dupa trecerea a 7 zile de asa zisa "interziere" este considerat ca fiind valabil/valid fiindca incepand din acest moment, in urina s-a atins concentratia minim detectabila de hormonul de sarcina hCG in proportie de peste 95%. Din acest motiv se considera ca rezultatul este corect, insa indiferent de rezultatul obtinut, testul trebuie repetat dupa trecerea a minim 4-5 zile pentru a se confirma sau infirma primul rezultat. In cazul tau aproape sigur este vorba de un ciclu menstrual cu o durata mai lunga, provocat de faptul ca ciclul tau menstrual este de tipul NEREGULAT. Daca au mai existat astfel de situatii atunci teoretic se poate exclude posibilitatea existentei unei sarcini si totul sa se datoreze dereglarilor hormonale inerente in cazul ciclurilor menstruale neregulate. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Poti face testul acum, daca au trecut deja 7 zile de intarziere. Este

| Emilian65 a răspuns:

Testul de sarcina se face la 21 de zile de la ultimul act sexual. Deci, asteapta pana se implinesc 21 de zile de la ultimul act sexual.