Bine-nţeles că te infectează, deoarece păduchii (numiţi popular: "păduchi laţi") trăiesc în pilozitatea (părul) pubiană şi nu în mod exclusivist pe organul genital. Nu este o maladie aşa de periculoasă [mai mult neplăcută, deoarece dă un prurit (mâncărime) intens şi constant], şi se înlătură cu o cremă anume care poate fi procurată de la orice farmacie. Poate fi cam neplăcut când o ceri farmacistului, deoarece este considerată a fi un episod determinat de relaţii sexuale cu persoane necunoscute sau murdare!
Nu se numesc chiar asa insa din cate stiu da, se poate infecta, fiindca prezervativul nu acopera decat penisul, nu si restul.
Paduchii se impart in 3 clase,de par,corp aia sunt purici au evoluat sau adaptat,si paduchii lati astia prefera zona intima a corpului degeaba este protejat penisul astia se baga in parul pubian unde desigur ca simti o mancarime ca cand ai avea paduchii in par e la fel,faza e ca astia pot transmite boli din moment ce isi sug sangele ei dau si o solutie sa nu simti in acea solutie poate fi virusi,nu stiu daca sida se transmite asa, dar e bine sa faci sex doar pe cine cunosti, din cate stiu si sarutul poate da boli nu uita de microbi, virusi, saliva care poate transmite si sida, mare grija cu cine faci sex
Cel mai bine nu mai faci sex.
Pentru că apoi să fi sigură că nu mai iei nici o boală.
Paduchii pubieni
Zonele genitale ale barbatilor si femeilor mature, sunt deseori acoperite cu par pubian aspru. Aceste fire de par se pot infesta cu insecte, numite paduchi pubieni (sau latei), prin contact sexual sau prin schimbarea imbracamintii sau asternuturilor cu unele infestate.
Paduchii pubieni sunt inchisi la culoare si sunt de marimea unui varf de bold. Acestia sunt relativ plati si atunci cand sunt vazuti pe piele, arata ca niste mici paduchi.
Paduchii au gheare care ii ajuta sa se prinda de firele de par pubiene unde isi depun ouale. Ouale, numite nits, arata ca niste puncte mici, maro si sunt ferm atasati de baza firelor de par aproape de piele. Paduchii adulti se hranesc cu sange uman, prin introducerea gurii in vasele mici de sange din piele. In timp ce paduchii se hranesc cu sangele uman, proteinele din saliva lor sunt transferate in piele.
Dupa ce o persoana a fost infestata de mai multe zile, sau in cazul in care persoana a avut o infestare precendenta, proteinele sunt recunoscute de anticorpii din piele si eliberareaza substante chimice care cauzeaza inflamatii si mancarimi in zona pubiana - primul semn de infestare. Din fericire, infestarea cu paduchi pubieni, o afectiune numita pediculoza, poate fi tratata medicamentos.
Se spune "infesta" in acest caz, nu "infecta"!
Buna contactul este protejat dar nu si zona pubiana sigur se pot lua paduchi de la partener, problema este ca trebuie sa va cunoasteti bine trebuie sa ai incredere in propriul tau partener sa va cunoasteti corpul ma refer nu va puteti face rau unul celuilalt cu asa ceva, iubitiva mult si intodeauna protejativa
Hei! In primul rand nu te infectezi, te infestezi! Si da, daca unul din parteneri are acesti paraziti, ii poate lua si celalalt.