| ioana9911 a întrebat:

Mi-am inceput viata sexuala de curand si mi-a venit menstruatia mai devreme cu 9 zile, in loc de 18 pe 9. Este normal? Vreau sa merg si la ginecolog, dar pana atunci daca imi poate explica cineva ce se petrece. Am mai citit multe lucruri despre asta, dar mai rau m-au bagat in ceata.

6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, este vorba de o DEREGLARE hormonală datorată începerii vieţii sexuale ( sau care are o altă cauză ).
Totuşi, situaţia este destul de RAR întâlnită : în general, prima menstră după deflorare ÎNTÂRZIE, nu vine mai devreme...
Totuşi, e posibil să se fi scurtat durata CM.

Oricum, ar fi indicat un control ginecologic!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.

| neutrino a răspuns:

In asemenea cazuri se mai intampla sa vina si mai devreme, insa nu anula vizita la medic.Ai nevoie de multe sfaturi pe care le poti primi, la cerere, de la medic.

| ioana9911 explică (pentru neutrino):

Multumesc. Vreau sa mentionez faptul ca simt unele greturi. E posibila vreo sarcina in ciuda acestei menstruatii, care e abundenta?

| neutrino a răspuns (pentru ioana9911):

In mod normal nu, dar sexul neprotejat poate produce mari surprize.

| Alcyon a răspuns:

Ai facut-o neprotejat? Daca da, s-ar putea sa nu fie vorba de menstruatie ci de sangerarea de nidatie (cand se implanteaza embrionul in uter, apare uneori o usoara sangerare, ce poate fi confundata cu menstruatia). Daca nu-i asta, poate fi vorba de o dereglare hormonala.

| ioana9911 explică:

Am 20 de ani. Am uitat sa specific.