| Ioanakanda5 a întrebat:

Mi.am inceput viața sexuală luna trecută pe 20 și ieri, pe 9 trebuia sa imi vina ciclul și a intârziat. Ce nu e in regulă? (Totusi am simptome premenstruale)
Precizez și ca a fost sex neprotejat,am vazut clar cand si a dat drumul pe mine, nu in mine. In ultima perioada am folosit prezervative ca a citit el o chestie despre lichidul preejaculator care ar putea contine spermatozoizi si nu vrea sa o mai facem neprotejati. Astept raspunsuzi. Dau funda celor mai bune. Multumesc anticipat:*

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Numai daca ciclul tau menstrual este unul de tip REGULAT si cu o durata medie de 28-30 de zile, doar atunci intr-o astfel de situatie este posibil sa reusesti sa determini cu suficienta precizie de +/- 1-2 zile data de incepere a menstruatiei. Daca data de 9 decembrie este determinata corect/sigur ca data de incepere a menstruatiei rezulta ca OVULATIA s-a produs in data de 25 noiembrie si in aceasta situatie PERIOADA FERTILA a inceput cu data de (20)21 noiembrie si a tinut pana in data de 26 noiembrie. Din calcul ar reiesi ca sexul de dezvirginare s-a desfasutat in preziua sau in ziua de incepere a perioadei fertile moment in care chiar si in cazul in care ar fi ajuns sperma in vagin probabilitatea de a se putea forma o sarcina este foarte mica de cel mult 5-15%. Deoarece ejacularea s-a produs in afara vaginului si mai ales dupa terminarea sexului, se poate considera ca probabilitatea de a se putea forma o sarcina devine aproape IMPOSIBILA. Acel lichid preejeculator NU CONTINE SPERMATOZOIZI VIABILI deoarece este o secretie sterila si este produs cu un rost/rol bine stabilit. Deoarece data calculata de incepere a menstruatiei poate sa aiba o abatere de +/- 1-2 zile si de asemenea existenta simptomelor premenstruale, care niciodata nu apar in cazul existentei unei sarcini implantate in endometru, rezulta ca menstruatia in mod sigur se va produce in aceste/urmatoarele zile. Multa sanatate!

| Ioanakanda5 explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc mult de tot pentru ajutor. M-ati mai liniștit puțin.

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sexul neprotejat poate duce la sarcina, chiar si fara ejaculare. De asemenea, banuiesc ca stii ca primul contact sexual are intotdeauna risc maxim, de aceea trebuie protejat cu mare grija intotdeauna (daca cuplul nu isi doreste copii, desigur).
Totusi, intarzierea este mica, doar o zi, nu poti sti de acum ce inseamna, fiind prea devreme sa te gandesti la o sarcina. Simptomele premenstruale pot fi adesea confundate cu alte lucruri, inclusiv cu primele simptome de sarcina, deci nu te baza pe ele.
Pur si simplu stai si asteapta. Daca intarzierea ajunge la 7 zile, in a opta zi, adica pe 17, poti incerca sa faci un test de sarcina din prima urina de dimineata.

| Violleta2022 a răspuns:

Erai in perioada fertila si da, poti fii insarcinata!
Fa un test de sarcina dupa data de 16 decembrie, nu inainte, pentru ca va arata negativ, chiar daca esti insarcinata.

| Emilian65 a răspuns:

Daca a stiut ca este pericol de sarcina, de ce nu ati folosit si acum prezervativul?

| urseyul a răspuns:

Nu trebuie neaparat sa fie o sarcina, menstruatia ta a intarziat doar 1 zi, poat fi anumite cauze, ca de exemplu si stresul poate intarzia menstruatia. Cat despre lichid preejaculator este adevarat. Totusi daca ai putin curaj du-te la farmacie exista si test de sarcina cu 10 lei, desi e putin cam devreme, daca intarzie cam 1 saptamana atunci trebuie sa faci un test sau sa te duci la ginecolog daca testul e negativ. In rest foloseste prezervativ o sarcina nedorita suna la fel de urat ca o boala venerica!