Roaga-te lui Dumbezeu sa te ierte, marita -te cu iubitul si fi fidela si nu vei mai avea probleme cu constiinta.
In primul rand, daca te-ai sarutat cu altul inseamna ca nu ai respect si nici sentimente de dragoste pentru iubitul tau, ca de stat cu el potis ta si de mila sau din recunostinta pentru ca te-a ajutat cand ai fost la greu.
Cred ca ar trebui sa fii sincera si sa-i spui omului adevarul, eventual sa te desparti de el, fiind plictisita si cautand distractie cu altii.
Domul Adrian, am observat ca aproape mereu întrebați la o intrebare in loc sa răspundeți. Asta e limba romana, nu e nevoie de traducere. Ce poate insemna a macină conștiința? Adica îi pare rau, se simte prost fata de partener, se simte vinovată, simte ca a gresit. Cuvintele se pot gasi si in dex., majoritatea oamenilor folosesc anumite expresii din care se subînțelege ce vrea să spună celălat. Sau poate întrebați cu un anume scop si nu am observat eu
Da, mai nou întreb cu un scop anume. Să ajut pe acel ce întreabă să își clarifice problemele și stările. Limba română are un dicționar pe care fiecare îl interpretează în felul lui.
De exemplu d-ta ai tradus spusele persoanei așa.
Adică îi pare rău, se simte vinovată, simte că a greșit. Eu te întreb pe d-ta, cum simte ea că a greșit? Cum ți-ai dta seama d-ta ce simte ea? Din interpretrarea d-tale asupra spuselor ei, îmi spui ceva despre felul cum interpretezi d-ta lumea, nu despre ea. Dacă îmi răspunde, eu încerc să aflu din răspunsurile ei, adevărata cauză a problemei, ce blocaje are, cum poate dobândi o nouă perspectivă.
Să dau un sfat cum mi se pare mie, nu fă așa că nu este bine, fă invers. nu ajută, căci lumea mea nu este egală cu lumea ei, cu ce are ea în minte. De aceea mai nou, întreb.
„... Mă macina conștiința...
Cum pot face să trec peste lucrul asta, să mă pot ierta și să uit tot?"
===
Simplu: alcoolul omoară orice conștiință. Și favorizează alte întâmplări fericite precum cea descrisă mai sus.
Alcool nu este o soluție niciodată.
Știu; sper că te-ai prins că era o glumă.
Nu ai altceva de făcut decât să îți „duci crucea", cum se spune. O să treacă, cu timpul. Plus că dacă au fost doar sărutări... parcă nu e chiar ceva deosebit de grav. Mai rău era dacă treceai mai departe.
Sau tu crezi că (așa cum văd creștinii ultraortodocși problema) și dacă te gândești la ceva „notOK" e păcat? Nu de alta, dar atunci am fi chiar toți niște mari păcătoși.
Încearcă să fii de acum înainte 100% in relația asta. Nu are rost sa-i spui.
Eu daca as fi in locul lui nu as vrea să știu. Dar cu condiția să nu evolueze mai departe de ce s-a întâmplat deja.
Uita ce ai facut pur si simplu. E doar un sărut nu l ai înșelat până la capat. Se mai întâmplă și la case mai mari, nu ți strica relatia pentru un sărut, nu e mare chestie ce ai facut.
Nu-i spune nimic. Si acest lucru face parte din ale vietii valuri. Ai incercat si tu marea cu sarea si ti-ai dat seama ca tot iubitul este mai bun. Daca as fi in locul lui si as afla, as rade cu un ochi si as plange cu celalalt. Dar cred ca nu te-as ierta.
Bună Laura.
Din experiență îți pot spune următorul lucru:
Vorbește cu el, spune-i ce s-a întâmplat, accepta ca se poate sa nu reacționeze ok, dar muncește pentru a nu îl pierde. Dacă nu ii spui, crede-ma, niciodată nu vei uita și nu îți vei schimba părerea, în adâncul tău.
Având curajul sa ii spui, învingându-ti teama, arăți maturitate, arăți ca îl iubești și ca vrei sa nu îl minți constant și ca muncești pentru a repara ceea ce s-a întâmplat.
Încrederea odată ce este stricata, se poate recăpăta, dar nu fără munca. Sa nu iti fie frica de munca în acest sens. Dacă nu vrei sa muncești sa ii recapeți încrederea după ce ii spui, atunci nu îl iubești și nu ai de ce sa îți faci griji pentru ce ai făcut.
Mult spor, tine-ma la curent.
Dacă folosești asemenea cuvinte, ar trebui să mergi să te spovedești.
George0197 întreabă: