In ziua cea mai fertila din ciclu menstrual, riscul de sarcina in urma contactului sexual neprotejat e undeva pe la 60-65%. Asta ar insemna cam ziua de mijloc a ciclului plus sau minus o zi. Avand in vedere ca un ciclu de 22 de zile e sigur anovulatoriu... In nici un caz riscul nu e mai mare de 30-40%.
Tot timpu exista riscul sa ramai insarcinata, dupa metoda calendarului, cel mai bine e sa iti faci un test de sarcina pentru a disparea orice nelamurire!
Dc nu te protejezi daca nu vrei sa ramai insarcinata? Nu mai folosi metoda calendarului pentru ca e foarte riscanta. Parerea mea e sa faci un test de sarcina beta HCG(mi se pare cel mai sigur). Si data viitoare sa nu mai faci asa pentru ca nu cred ca vrei sa treci in fiecare luna printr-un asemenea stres.
Te pup.Ai grija!
Fa ti un test ca sa nu mai ai nici un dubiu
dar, am auzit ca imediat dupa menstruatie, riscul de a ramane insarcinata ar fi mai mic deoarece ai eliminat ovulul nefertilizat. totusi, fii precauta.
Pai cel mai bine ar fi sa faci testul. si de acum incolo foloseste prezervativ in orice situatie pentru orice eventualitate. e mai bine pentru tine. nu numai ca poti ramane insarcinata. dar mai e si riscul de a lua cine stie ce boala. cuma r fi Sida, Gonoccoc. sau mai stiu eu ce. Succes!
beausingurlamasamea întreabă: