| Tec_Sprice_1915 a întrebat:

Buna, nici nu stiu sincer cum sa incep ceea ce doresc sa intreb, de cand eram mic cam 4/5 ani "mama" mea daca o pot numi asa l-a inselat pe tatal meu de mai multe ori. Prin urmare acestia s-au despartit, tata fiind distrus s-a apucat de bautura si si-a distrus viata, "mama" ma lasa inca de mic nemancat, nespalat, nu avea grija de mine. Asa ca la 6 ani tatal meu a venit m'a castigat prin tribunal si m'a luat la mama lui [bunica mea] unde am stat pana la varsta de 20 de ani actuali.
Si toata viata mea singura mea frica a fost sa nu dau de o femeie ca mama, si tocmai asta e am dat de multe, dupa multe relatii esuate, cu toate ca nu am inselat am fost inselat de fiecare data..acum sunt intr'o relatie de aproximativ 6 luni..si totul merge bine.dar am o intrebare asa ..proasta in cap..inca am frica asta, si ma gandesc sa nu fiu inselat..si mai rau sa nu o stiu, si mi-e sa nu o dau in bara..nu o iau pe psihologia de "toate femeile sunt cur*e", dar am frica asta in mine..si de multe ori ma intreb daca mai are rost..sa iubesc..sa sper...ca intervine frica..si intrebarea. daca se va intampla iar., intrebarea ar fi mai are rost sa iubesc?
S-au sa-mi petrec viata singur, ingropat in calculator si in restul lucrurilor mele, nu stiu ce pot face.

Răspuns Câştigător
| LoveSleep a răspuns:

Nu trebuia să faci asta. Dacă îi oferi tot ce vrea și îi sugerezi, direct sau indirect că ai face orice pentru ea, la un moment dat va pleca. Și nu e din cauză că s-a plictisit de tine, adică, nu e doar atât. La un moment dat o să întâlnească pe cineva care o să-i stârnească interesul doar pentru că nu poate obține de la el tot ce poate obține de la tine. Femeile gândesc foarte stupid. De aceea vezi femei care au un "amant" care nu dă 2 bani pe ele și care nu ar divorța de soție în favoarea lor, pe care îl pun mai presus decât tipul cu care sunt căsătorite, cu care au un copil, care se poartă foarte bine cu ele și care le oferă tot ce ar vrea.
Oricum, toate astea au o anumită limită. Dacă treci de ceva timp cu cineva, în jur de un an, pe-acolo, poți să începi ușor să lași jocurile alea stupide de cine pe cine face gelos și orice are legătură cu asta. Pentru că după un timp, o să vrea ceva tot mai serios cu tine și atunci a fi un tip ok căruia îi pasă, e deasupra unui tip interesant, inabordabil sau indiferent. Dar nu e ok să te relaxezi complet. Sunt bărbați, și foarte mulți, cărora le e frică să aibă o părere. Dacă crezi că greșește, spune-i în față. Ceartă-te cu ea când te deranjează ceva, nu o lăsa să creadă că e centrul universului tău și dacă îți ft o sticlă în cap nu o să-i faci nimic, pentru că o iubești mult. Că apoi te miri de ce crede că poate să facă sex cu altul.
În orice caz, nu o lăsa să vadă că o să fii mereu acolo pentru ea, orice ar face, ci o să fii mereu acolo pentru ea cât timp o să merite asta.

10 răspunsuri:
| zăGhost a răspuns:

Viata e imprevizibila, nu stii nici ce se va întâmpla în minutele urmatoare... sa o luam ipotetic. Daca te îndrăgostești la nebunie, te insori cu tipa aia si ea te înșală? Care e cel mai rau lucru care se poate intampla? O sa fii distrus, o sa plangi, o vreme te vei distanta de femei, dar apoi? Vei alege calea pe care a urmat-o tatal tau? Te refugiezi un alcool? Te izolezi? Sau te aduni de pe jos si mergi mai departe, cu altcineva?
Merita oare sa fugi de femei doar pentru ca ele te pot insela? Merita sa iti refuzi niste experiențe unice din cauza ca ti-e frică? Nu avem garanția că mâine nu ne cade o cărămidă în cap, dar din cauza asta ar trebui să încetăm să ne trăim viața azi?

| mihai69 a răspuns:

Dacă tot ştii că o să mori într-o zi, mai are rost să trăieşti? Când o să găseşti răspuns la asta, o să ştii şi dacă mai merită să iubeşti.

| doctorandus a răspuns:

Nu ne cheama Nostradamus sa-ti putem raspunde la intrebare.

| Tec_Sprice_1915 explică (pentru doctorandus):

Cautam o alta opinie in afara de cea proprie.dar multumesc de ironie.

| doctorandus a răspuns (pentru Tec_Sprice_1915):

De fapt e foarte serios: nimeni nu-ti poate prezice soarta, deci nimeni nu-ti poate spune daca a ta casnicie va esua sau nu.

| Freya1 a răspuns:

Nu trebuie sa iei tu exemplu din familie ca nu sti tu ce a fost acolo concret.
Ti-ai raspuns singur la intrebare.Iti este frica, frica ce automat iti provoaca paranoia, gelozie si nu te lasa sa iti traiesti viata.Nu mai spune tuturor mai ales femeilor ce a fost la tine acasa pentru ca daca vor vrea sa se rezbune aia iti vor face.
Nu mai fi paranoic si ia relatile asa cum vin.Nu te mai grabi sa ai relati peste relati ca sa iti demonstrezi ca vei fi sau nu inselat asteapta sa ai sentimente.

| LoveSleep a răspuns:

De ce nu ai întrebat-o niciodată? Eu m-aș duce la ea și aș sta de vorbă cu ea. I-aș spune că sunt curios că de ce l-a înșelat pe taică--tu. Evident, nu direct și nu din prima. Sau i-aș adăuga "vreau să știu ce te-a determinat să faci asta".
Cred că te-ar ajuta, având în vedere că zici că ai fost înșelat o grămadă. Și aici e doar vina ta. Adică, așa trebuie s-o iei tu dacă vrei să crești și să nu mai treci prin asta. Ceva nu faci bine, din moment ce ești înșelat atât de des. Am fost cu o tipă făcea sex cu tipi după un suc și un pachet de țigări. Nu mi-a fost niciodată frică că m-ar putea înșela și nici nu a făcut-o (oricum nu mi-ar fi păsat).
În tot procesul ăsta, undeva greșești. Fie la sex, unde nu îți dai deloc interesul să o faci să se simtă bine, fie că stai la fotbal înconjurat de doze de bere și pe ea o lași să stea singură pe telefon, fie că nu îi arați că ții la ea, ești foarte gelos sau ești prea insistent și îi spui și îi arați prea des că o iubești. Ceva faci greșit și până când nu îți dai seama ce e, o să continui să dai peste tipe de genul.
Și nu zic acum că trebuie să te chinui să fii mereu cea mai bună versiune a ta, dar nu uita că dacă ai agățat-o nu e bătut în cuie că o să stea cu tine orice s-ar întâmpla.

Și da, mai are rost să iubești. Nu trebuie să ajungi ca și taică-tu, să te apuci de băutură și să-ți distrugi viața, indiferent cât de importantă ar fi pentru tine și cât de mult crezi că ți-ar "distruge" viața plecarea ei. Uită-te la taică-tu. Trage o concluzie. Și-a bătut joc de viața lui și probabil și de sănătate pentru o femeie care nu merita nimic. Cu ce a afectat-o pe ea că el s-a apucat de băutură? Gândește-te cât de important era ce au avut ei dacă ea l-a înșelat. Totul a fost o minciună, nimic nu valora 2 bani. Inclusiv ea, era o persoană de. În 2 săptămâni găsea o tipă mult mai bună. Viața lui ar fi decurs altfel, dacă ar fi gândit cu creierul ăla, cum se laudă bărbații că fac.

| LoveSleep a răspuns:

De ce nu ai întrebat-o niciodată? Eu m-aș duce la ea și aș sta de vorbă cu ea. I-aș spune că sunt curios că de ce l-a înșelat pe taică-miu. Evident, nu direct și nu din prima. Sau i-aș adăuga "vreau să știu ce te-a determinat să faci asta", ca să nu creadă că o judeci pe ea, ci pe el.
Cred că te-ar ajuta, având în vedere că zici că ai fost înșelat o grămadă. Și aici e doar vina ta. Adică, așa trebuie s-o iei tu dacă vrei să crești și să nu mai treci prin asta. Ceva nu faci bine, din moment ce ești înșelat atât de des. Am fost cu o tipă făcea sex cu tipi după un suc și un pachet de țigări. Nu mi-a fost niciodată frică că m-ar putea înșela și nici nu a făcut-o (oricum nu mi-ar fi păsat).
În tot procesul ăsta, undeva greșești. Fie la sex, unde nu îți dai deloc interesul să o faci să se simtă bine, fie că stai la fotbal înconjurat de doze de bere și pe ea o lași să stea singură pe telefon, fie că nu îi arați că ții la ea, ești foarte gelos sau ești prea insistent și îi spui și îi arați prea des că o iubești. Ceva faci greșit și până când nu îți dai seama ce e, o să continui să dai peste situatii de genul.
Și nu zic acum că trebuie să te chinui să fii mereu cea mai bună versiune a ta, dar nu uita că dacă ai agățat-o nu e bătut în cuie că o să stea cu tine orice s-ar întâmpla.

Și da, mai are rost să iubești. Nu trebuie să ajungi ca și taică-tu, să te apuci de băutură și să-ți distrugi viața, indiferent cât de importantă ar fi pentru tine și cât de mult crezi că ți-ar "distruge" viața plecarea ei. Uită-te la taică-tu. Trage o concluzie. Și-a bătut joc de viața lui și probabil și de sănătate pentru o femeie care nu merita nimic. Cu ce a afectat-o pe ea că el s-a apucat de băutură? Gândește-te cât de important era ce au avut ei dacă ea l-a înșelat. Totul a fost o minciună, nimic nu valora 2 bani. Inclusiv ea, era o persoană de. În 2 săptămâni găsea o tipă mult mai bună. Viața lui ar fi decurs altfel, dacă ar fi gândit cu creierul ăla, cum se laudă bărbații că fac.

| Tec_Sprice_1915 explică (pentru LoveSleep):

Tocmai aia e ca mereu am pus persoana pe care am iubit-o deasupra la tot am oferit totul daca dorea ceva..mereu ii ofeream..mereu eram acolo pentru ea...ii demonstram ca o iubesc si ca as face orice pentru ea. de aceea nu-mi explic..in legatura cu sexul, aici nu au fost probleme niciodata, nu sexul deranja ci comportamentul, multumesc de opinie man, ideea e ca cu "mama' nu pot lua legatura din moment ce de 15 ani nu sa interesat de mine, nu stiu unde e si ce face, si nu e faza ca ma doare plecarea ei, ci am fost distrus, am avut depresii, am luat pastile, m-am taiat din cauza cacaturilor produse, mereu am incercat sa ofer totul si de fiecare data si-au batut --- de mine, pur si simplu nu as putea suferi, ca peste sa zic 10 ani cu fata asta sa avem copii sa fiim fericiti..si sa aflu ca m-a inselat, ar fi devastator, si de asta zic., multumesc din suflet.

| LoveSleep a răspuns (pentru Tec_Sprice_1915):

Nu trebuia să faci asta. Dacă îi oferi tot ce vrea și îi sugerezi, direct sau indirect că ai face orice pentru ea, la un moment dat va pleca. Și nu e din cauză că s-a plictisit de tine, adică, nu e doar atât. La un moment dat o să întâlnească pe cineva care o să-i stârnească interesul doar pentru că nu poate obține de la el tot ce poate obține de la tine. Femeile gândesc foarte stupid. De aceea vezi femei care au un "amant" care nu dă 2 bani pe ele și care nu ar divorța de soție în favoarea lor, pe care îl pun mai presus decât tipul cu care sunt căsătorite, cu care au un copil, care se poartă foarte bine cu ele și care le oferă tot ce ar vrea.
Oricum, toate astea au o anumită limită. Dacă treci de ceva timp cu cineva, în jur de un an, pe-acolo, poți să începi ușor să lași jocurile alea stupide de cine pe cine face gelos și orice are legătură cu asta. Pentru că după un timp, o să vrea ceva tot mai serios cu tine și atunci a fi un tip ok căruia îi pasă, e deasupra unui tip interesant, inabordabil sau indiferent. Dar nu e ok să te relaxezi complet. Sunt bărbați, și foarte mulți, cărora le e frică să aibă o părere. Dacă crezi că greșește, spune-i în față. Ceartă-te cu ea când te deranjează ceva, nu o lăsa să creadă că e centrul universului tău și dacă îți ft o sticlă în cap nu o să-i faci nimic, pentru că o iubești mult. Că apoi te miri de ce crede că poate să facă sex cu altul.
În orice caz, nu o lăsa să vadă că o să fii mereu acolo pentru ea, orice ar face, ci o să fii mereu acolo pentru ea cât timp o să merite asta.

| sofisis a răspuns:

Fereasca Sfantul laughing)
Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang. Ok, maica-ta a fost o poama. Taica-tu un betiv din cauza ei. E vina lor. El si-a ales-o. Ca, din nefericire, tu ai picat victima colaterala, da. Trist. Dar de aici la dramele pe care le ai tu in cap e cale luuuunga si depresiva. Asa, te-au inselat cateva, si? Ai impresia ca esti primul sau singurul? laughing))) Pe toti si pe toate ne-au inselat fostii, ca d'aia sunt fosti. Pe multe ii inseala inclusiv sotii si vice versa. Serios. Chiar nu e motiv sa devii depresiv. Nu sunt altii obligati sa iti asigure tie fericirea.Trebuie sa iubesti independent de "dar daca". Tu esti ca alea cu drobul de sare. Chiar nu e ceva grav ca ai fost inselat. Vei mai fi. Dar asta nu inseamna ca intr-o buna zi nu vei gasi o fata care sa nu te insele si sa isi doreasca o viata cu tine. Si da, sunt si eu de acord cu LoveSleep... ceva faci gresit.