anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

BunA...nu pot decalota in erectie, e posibil sa am fimoza? ce este aceasta? care sunt simptomele?

cand nu sunt in erectie pot decalota

am 15 ani, oare mai are timp sa se largeasca?happy imi va afecta viata sexuala/big grin

pe la 13 ani nu puteam decalota deloc...adica nici chiar deloc...adica eu simt ca mii s-a mai largit...

5 răspunsuri:
| Cavalerulbizantin a răspuns:

Iulian, ai o problema mult mai grava decat decalotatul printului. Problema asta ar trebui sa o dezbati cu parintii tai, care te vor ajuta precis. Trebuie sa te vada un medic chirurg. Nu te teme, nu e nimic grav, dar problemele de sanatate nu pot fi rezolvate pe internet. Vorbeste cu parintii tai, ei ar trebui sa fie primii la care sa alergi atunci cand ai necazuri!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Se poate sa ai fimoza. Fimoza este prezenta unui inel preputial prea stramt care nu permite decalotarea. Daca tu respecti regulile minime de igiena locala (decalotat si spalat cu apa si sapun dimineata si seara), inseamna ca este o fimoza congenitala. Nu vei putea avea viata sexuala atata timp cat nu poti decalota in erectie, asa ca ar trebui sa te vada un urolog.

| Meteora a răspuns:

La primul/primele contacte sexuale (atunci cand te vei excita si vei elimina lichidul preejaculator) o sa poti decalota fara probleme. De fapt, fimoza dispare la primul/primele contact(e) sexual(e). Nu face prostia sa te oprerezi; daca chiar ai fimoza intr-un grad destul de avansat foloseste metodele naturiste, nicidecum operatia, pentru ca vei regreta.

Brigaela, din cate am vazut, a dat numai raspunsuri descurajatoare, despre interventii chirurugicale care nu ar trebui sa se realizeze. O fi vreun medic urolog si vrea sa-si promoveze serviciile.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Meteora, sunt medic anatomopatolog si pot sa spun ca urmand metoda ta va ajunge sigur al urolog cu parafimoza, o complicatie grava care poate duce la necroza de corpi cavernosi. Nu stiu daca tu ai studii medicale, dar tratamentul naturist recomandat de tine este cel putin dubios, ca sa nu zic iresponsabil. Sper ca ai drept de practica medicala si iti poti asuma juridic raspunderea sfaturilor tale.

| Meteora a răspuns:

Cu siguranta nu se va ajunge la parafimoza... are doar 15 ani, cu siguranta preputul lui se va largi, pana va putea sa decaloteze complet. Daca s-ar opera toti baietii de fimoza nu stiu unde s-ar ajunge (pentru ca majoritatea baietilor se confrunta cu astfel de probleme, mai putin cei operati la nastere, dar chiar si acestia pot avea probleme mai tarziu).