| Evelinn123 a întrebat:

Bună,
Nu stiu ce sa fac mie de obicei ciclul nu îmi vine regulat(precizez ca nu mai sunt virgină) sunt luni in care îmi întârzie iar luni in care îmi vine regulat dar nu am încă o dată fixă.
Întrebarea mea ar fi dacă sa îmi fac griji pentru că de aproximativ o săptămâna și ceva, am făcut sex cu un băiat(după o pauza de mai bine de un an) am făcut-o de două ori iar de două zile mă ustură foarte tare când urinez și mă apasă parca ceva tot timpul jos.
Mă gândesc ca e o infecție jos sau ceva dar in același timp mi-e și frica pentru ca sexul a fost neprotejat.

Răspuns Câştigător
| DjSannan a răspuns:

Este important să mergi la medic pentru a afla cauza simptomelor tale. Durerea și presiunea în zona genitală pot fi cauzate de o infecție sau de o altă afecțiune. De exemplu, cistita (infecția vezicii urinare) poate provoca durere în timpul urinării și presiune în zona abdominală inferioară. De asemenea, ar putea fi vorba de o altă afecțiune ginecologică, cum ar fi sindromul ovarului polichistic sau o inflamație a uterului. Este important să discuți cu medicul tău despre toate simptomele tale pentru a putea obține un diagnostic și un tratament adecvat.

În ceea ce privește faptul că ai avut relații sexuale neprotejate, este important să discuți cu medicul tău despre acest lucru și să îți faci teste pentru a exclude orice infecție cu transmitere sexuală. Este important să îți protejezi sănătatea prin utilizarea unui prezervativ în timpul actului sexual pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu transmitere sexuală. Este de asemenea important să discuți cu partenerul tău despre utilizarea prezervativelor și să îți faci teste regulate pentru a te asigura că ești sănătoasă

2 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Pentru ca un ciclu sa fie regulat, nu trebuie sa aiba o data fixa in calendar, ci sa aiba mereu aceeasi lungime, din prima zi de menstruatie pana in ziua anterioara urmatoarei menstruatii.

Totusi, daca ai peste 16 ani si ciclurile tale sunt cu adevarat neregulate, se recomanda vizita la un endocrinolog si mai apoi si la ginecolog.

Faptul ca te ustura, poate avea diverse motive, de la microleziuni pana la infectii.
Sarcina nu are legatura cu usturimile, totusi riscul exista din moment de nu te-ai protejat.

Rezolva mai intai cu infectia si dupa 21 de zile de la act, fa si un test de sarcina, daca menstruatia nu apare intre timp.

| Violleta2022 a răspuns:

Avand un ciclu de TIP NEREGULAT nici nu se poate vorbi de interzieri, fiindca acesata este caracteristica unui ciclu neregulatm, s-a vina aleator (adica cand vrea el)!

Usturimile dupa sex apar din cauza unor boli cu transmitere sexuala!
Urgent la ginecolog pentru analize si tratament, iar pe viitor, nu mai fa sex fara prezrevativ, ca iei HIV, hepatite sau chiar HPV cancerigen.