| ღΡøяŧόćαІάάάㄨρùғάяίήάღ a întrebat:

nu stiu ce sa facstraight face. va rog sa ma ajutati:*
Am o relatie serioasa cu un baiat de 1 an si 2 lunilove struck vineri pe 10, facem 1 an si 3 lunilove strucklaughingEu am 15 ani. iar el 17love struck tine la mine foarte mult.si mi-a spus asta iar eu am incredere in el plus ca citesc in ochii lui si simt cu adevarat ca ma iubeste! de curand.cam de vreo 4 zile mi-a porpus sa imi incep viata sexuala.deci sunt virginalove struck eu il plac foarte multlove struck si vreau sa imi incep viata sexuala cu ellove struck dar nu stiu ce sa fac.imi este cam frica, stiind ca cu totii trecem peste asta, si intr-un fel e o placere de care vreau sa am parte cat mai repedelove struck eu zic ca sunt pregatita, asta simt! doar ca imi este putin teama.si cam frica:-ss. ce ma sfatuiti sa fac? va rog un raspuns sincer! multumesclove struck
fundita:*

Răspuns Câştigător
| mich3ll329 a răspuns:

In primul rand, esti destul de micuta, aceiasi greseala am facut-o si eu la varsta ta, poate chiar la 16 ani si un pic.Ideea e ca esti putin nesigura pe tine, adica nu ai incredere in totalitate.Iti sugerez sa mai astepti, dar in acelasi timp poti opta prin a face ce iti doresti, dar ai grija sa nu regreti mai tarziu.Eu spun ca ar fi mai bine sa discutati despre acest subiect delicat amandoi si sa ajungeti la un compromis, adica daca nu vrei si nu te simti f pregatita, daca te iubeste te va intelege.Noi putem sa iti dam sfaturi, dar totul depinde de tine.Nu poti asculta sfaturile unui necunoscut. Oricum eu zic sa vb si sa rezolvati asta fara un act sexual acum, la varsta asta.Multa bafta:*

15 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca ai fi macar aproape de a fi pregatita, nu ti-ar fi frica. Corpul tau nu este pregatit, nu este matur si iti da semnale care sa te opreasca.
Stii ca in aceasta perioada colul tau uterin se roteste si expune zona cea mai vulnerabila. daca iti vei incepe viata sexuala inainte de 17 ani si jumatate vei avea un risc de 9 ori mai mare de a face cancer de col.
Stii ca va trebui sa te duci la ginecolog din 6 in 6 luni toata viata (din prima luna dupa inceperea vietii sexuale) si ca vei fi supusa mereu la tot felul de investigatii periculoase si dureroase pentru a depista leziunile in stadiul precanceros si a te opera cat inca nu e prea tarziu.
Stii ca parintii tai vor trebui sa dea declaratii la procuratura ca au fost de acord, astfel incat partenerul tausa nu faca inchisoare pentru corupere de minore si viol (presupun ca ai discutat cu ei asta si ti-au promis ca o vor face).
Stii ca nu exista metoda contraceptiva 100% sigura, ca la varsta ta nu poti lua pilula de a doua zi (probabil nici anticonceptionale), ca daca ramai insarcinata nu vei putea face avort in Romania.
Daca ideea ca pai deveni mama la varsta ta nu te sperie deloc, daca te simti pregatita de asta, chiar dornica sa porti un bebelus in burtica, atunci inseamna ca esti pregatita sa iti incepi viata sexuala. daca ai si acordul parintilor, poti incepe.

| Zenithf a răspuns:

Iti expun doua lucruri, poate chiar mai multe, sa vedem ce inseamna:
Bunicii nostri si-au inceput viata sexuala la 14-15 ani (bunicile), 17-19 ani (bunicii), dupa casatorie.
Parintii nostri au cam inceput sa se casatoreasca mai tarziu, fie in timpul facultatii, fie dupa.
Conform oricarui cult crestin, viata sexuala intre soti este binecuvantata si sexul in afara casatoriei este curvie sau preacurvie (cand o persoana casatorita face cu alta persoana decat sotul ei sau cand rude de gradul 4 sau mai mic fac sex).
Civilizatia moderna secularizata a dus la "liberalizarea" vietii, inclusiv a sexului. Se face propaganda, sexul este pe toate gardurile, dar efectele fizice si emotionale sunt ascunse sau bagatelizate. De exemplu nu se spune nimic despre efectele negative ale anticonceptionalelor, ele cresc de 5 ori riscul cancerului de san, femeile care au facut avort si cele care au purtat sterilet au riscul mai mare pentru sarcina extrauterina sau ca sarcina sa se prinda intr-o pozitie proasta.
Decizia este a voastra, dar trebuie sa cantariti bine toate lucrurile.
Domnul fie cu voi.

| gigiro a răspuns:

E o placere de care vrei sa te bucuri cat mai repede? Nu te grabesti cu placerea? Daca gusti si din acest fruct oprit, nu mai ai ce sa cunosti in viata, doar sa treci la alte categorii interzise. Pe langa ce ti-au zis colegii, eu ti-as mai spune ca tu esti pregatita doar mental, ca asa ti-ai impus! Fizic, nu esti deloc pregatita, pentru ca functia si organele sexuale nu sunt la maturitate. Daca mai adaugi si stresul in care vei sta, sa nu te prinda parintii, sa nu ramai gravida, anticonceptionalele. Tu vrei sa faci acest lucru, pentru ca doresti sa-i arati prietenului tau, cat de mult il iubesti, sa-l legi si mai mult de tine. Iti sugerez sa mai adresezi o intrebare pe TPU, care sa sune cam asa:fetelor care v-ati inceput viata sexuala la 15 ani, cu iubirea vietii voastre, mai sunteti impreuna cu acel baiat?

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

La 15 ani fato? straight face

traieste-ti copilaria ca nu se mai intoarce. O sa ai timp toata viata sa fii femeie.

| raisa1993maria a răspuns:

Daca esti convinsa ca te iubeste o poti face, din punct de vedere al varstei tale ar trebui sa mai astepti macar 2 ani... dar faci cum crezi ca e mai bine, ai grija sa va protejati mereu pentru a evita neplacerile unui copil la varsta asta, de asemenea documenteaza-te despre bolile cu transmisie sexuala, lucrul asta implica multa maturitate, protectie, grija... Bafta

| Nebuneală a răspuns:

Heiihappy Intai de toate La multi anikiss!
Iar acum. esti al o varsta frageda pentru chesti din astea dar daca tu esti sigura de ceea ce vrei sa faci si ai incredere enorma. dupa cate inteleg ca ii acorzi "onoare" sa fie primul din viata ta si sa iti va ramane mereu ii minte...
Cum ziceam asta poate fi numai decizia ta daca o sa faci sex cu el sau nu. Ca pana la urma nu te condamna nimeni. E viata ta! Numai sa alegi cu caphappy
Succeshappy

| ღΡøяŧόćαІάάάㄨρùғάяίήάღ explică:

Am uitat sa mentionez ca peste o luna voi implini si eu 16 ani:$. de aceasta ma simt pregatita sa fac pasul urmator. oricum il voi face dupa ce voi implini 16 ani! ma gandeam sa mai ajtept si eu pana in 17 ani macar. dar ma simt pregatita acum.si dupa aia intr-un fel nu as vrea sa regretsad

| RoxAnana a răspuns:

1) esti prea mica

2) si eu am 15 ani dar nu pot zice ca am chef de asa ceva

3) el normal ca vrea... dar u an de zile nu poti spune ca e mult si ca va cun asa de bine

4)mai ast. o fata virgina e vazut altfel decat o fata care a facut-o de la 15 ani si care nu e constienta ca poate dupa nu mai este cu tipul respectiv

5)mai ast cel putin 2 ani

6) esti inca o adolescenta. traieste-ti viata si apoi incepi si viata sexuala nu esti mai interesata daca o faci asa de devreme

| Dydy_7659 a răspuns:

Mai si eu am simtit frica asta dar cred ce e normal. Na prima data vrei ca totul sa fie perfect sa nu gresesti nimic si sa te ridici la asteptarile partenerului. Dar nu e chiar asa tb sa fii relaxata sa nu te gandesti la nimic dor sa traiesti momentul. Toate vor veni de la sine imp e sa fii sigura ca esti pregatita pentru asta. Si inca ceva protejativa happy ca sa nu ai suprize. Bafta happy

| Shinen a răspuns:

Buna!
Daca tu te simti cu adevarat pregatita pentru acest pas, atunci este in regula. Este normal sa iti fie frica pentru ca e prima oara. Incearca sa te relaxezi, sa te gandesti la lucrurile bune.
Succes!

Pa, pa.

| DiutzaAngel a răspuns:

Pai daca consideri cai baiatul potrivit pentru tine si cu el vei fi mult timp de acum in colo poate merita ca tu sati pierzi virginitatea pentru el daca nu eu zic ca mai bine mai asteapta ca nu-i bine ca azi sa fii cu unul si maine cu altu si maine poimaine cand iti vei face familie vei regreta ca nu ai fost fata mare cand te-ai casatorit mai ales cand sotul o sa inceapa sati scoata ochii

| euuuuuuuuuu a răspuns:

Eu zic sa faci ceea ce simti, dar trebuie sa fii sigura pe tine, sa ai incredere in el si in iubirea pe care ti-o poarta, sa nu te trezesti mai tarziu ca te lasa balta.
Deci, daca tu simti ca esti pregatita sa iti incepi viata sexuala si crezi ca nu vei regreta fiind si la o varsta frageda, atunci fa-o. Dar tine minte ca nu vei putea sa dai timpul inapoi, nu vei putea sa repari ceea ce faci daca mai tarziu o vei considera o greseala.
Bafta!
Sper ca te-am ajutat, si sper ca ai sa te gandesti si ai sa alegi solutia cea mai buna:*
Bye-bye happy

| deyss1000 a răspuns:

Parerea mea este sa mai asteptiwinking ai o varsta cam frageda ca sa faci pasul asta... oricum este alegerea ta dar inainte sa o faci informeaza-te cu privire la asta, metode contraceptive.sunt multe fete care raman insarcinate la varste destul de mici si dupa aceea se plang ca au ramas insarcinate. gandeste-te bine la ce vr sa faci, sa nu regreti mai tarziu happy bafta

| dydy08 a răspuns:

E viata ta! faci ce vrei

| Matei10 a răspuns:

E smplu tu vrei s-o faci? daca da fa-o... daca tie frica sau ai inhibiti refuza... eu as zice ca daca tu vreai dar doar tie frica de nou s-o faci.