| AndreeaAnton a întrebat:

Buna.Nu stiu daca e locul potrivit sa intreb.Pentru fetele care iau anticonceptionale,cat de importanta e respectarea exacta a orei la care e luata pastila zilnic? Eu dupa cateva luni de pauza de la ele, am inceput folia in prima zi a menstruatiei dar in prima saptamana am uitat sa iau la amiaza si am luat seara, la 6 ore diferenta, plus ca urmatoarele zile am intarziat intre 1-3 ore administrarea(nu sariti cu critici, a fost o perioada foarte ocupata si stresanta). Stiu ca in prospect scrie ca nu e problema asa mare, daca nu trec 12 ore intre ele dar eu totusi sunt putin ingrijoarata si as vrea sa stiu daca a mai patit cineva sa ramana insarcinata din aceasta cauza

4 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Povestea e simpla, Pe scurt, cu cat ratezi mai des orele cu atat scade eficienta deci creste sansa sa te alegi cu un junior.

| Violleta2022 a răspuns:

Extrem de important ca pastila sa fie luata zilnic la aceeasi ora, fiindca altfel nu-si fac efectul si nu mai esti protejata la sex.

| vasile2222 a răspuns:

Iti pui o alarma pe telefon, si le iei la o ora cand stii ca esti mai libera - seara de ex.

| andreidmbm a răspuns:

Fiecare pastila are o anumita concentratie de substante care ajuta la impiedicarea crearii sarcinii. Chiar daca pastila nu e luata exact la aceeasi ora, ea isi va face efectul, dar nu la putere maxima.

Un alt aspect legat de anticonceptionale, chiar daca le iei la ore fixe, exista posibilitatea ca efectul sa fie diminuat din alte cauze, cum ar fi alimentatia sau bauturile care, in momentul dizolvarii pastilei in stomac, sa creeze anumite reactii prin care se diminueaza puterea pastilei. Tocmai de aceea anticonceptionalele au o rata de succes de doar 91%, adica protejeaza doar 9 din 10 femei.