| Ytfffhsb a întrebat:

Nu stiu prea multe despre aceasta categorie. Insa am o intrebare, stupida pentru altii, insa pentru mine importanta ca sa stiu de ce ma feresc. Cum ramani gravida? Orice metoda vreau sa o aflu. Multumesc celor care ma lamuresc

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ramai insarcinata daca un spermatozoid, provenit de la un barbat, ajunge sa fecundeze un ovul de la tine. Ovulul se elibereaza la ovulatie si traieste maxim 5 zile. Ovulatia are cel mai adesea loc in jurului celei de-a 14-a zile a ciclului menstrual, dar sunt multe femei, cu cicluri regulate, de 27-29 de zile care au ovulatii precoce sau tardive, adica intre ziua a opta si ziua a 22-a a ciclului menstrual.
Cum pot ajunge spermatozoizii in caile genitale ale femeii? Prin contact sexual neprotejat. Penetrarea nu este obligatoriu necesara, daca spermatozoizii ajung pe vulva sau in imediata vecinatatea acesteia, ei se vor deplasa foarte rapid in vagin (sunt mobili si foarte atrasi de mediul vaginal). Evident ca un contact sexual fara penetrare are sanse mai mici de sarcina.
De asemenea, nu este necesara ejacularea, desi un contact sexual fara ejaculare are sanse de cam 3-4 ori mai mici de a produce o sarcina. Lichidul preejaculator, care umezeste capul penisului in timpul erectiei si fara de care penetrarea ar fi extrem de dureroasa pentru barbat, contine, in 85% din cazuri, spermatozoizi, nu antrenati de pe uretra, ci migrati din testicul in veziculele si ductele seminale. De asemenea, tinerii, aflati in primii 5-6 ani de activitate sexuala, pierd adesea, in timpul erectiei, mici picaturi de sperma (cat un varf de ac), fara sa simta si fara sa poata controla acest fenomen. Se intampla si celor mai experimentati, daca sunt foarte excitati sau au avut o perioada mai lunga de abstinenta.

| HazelEyes77 a răspuns:

Pai e foarte simplu: daca faci sex cu iubitul si nu folosesti prezervativ sau alta metoda de contraceptie sunt sanse mari sa ramai gravida. Dar numai in perioada fertila. Cam la 14 zile dupa terminarea menstruatiei ar trebui sa fii la ovulatie si e momentul propice instalarii unei sarcini. Bineinteles si in zilele imediat urmatoare. Acum ai nevoie doar de partener ca nu poti sa ramai singura. Si daca va masturbati reciproc si lichidul seminal ajunge accidental in vagin sunt sanse sa devii mama.