| Alezaacarmen a întrebat:

Buna, nu vreau sa fiu criticata. Am 14 ani, fac 15 peste o luna si simt nevoia sa imi incep viata sexuala, problema e ca eu nu am avut niciodata un iubit de lunga durata, doar o luna si am avut doar unul. Nu stiu sa sarut si nici nu cred ca am voie sa fac sex, stiu ca de la 16 ani poti incepe, sa mai astept? Vreau sa nu mai am dorinta de a face asta chiar nu-mi place cand ma gandesc ca nu am cu cine si ca sunt prea mica.

7 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Roagă-te lui Dumnezeu sa te ajute sa îți găsești un soț. De la 15 ani, cu avizul medicului și cu acordul părinților te poți căsători. Daca vei face sex fără căsătorie, nu vei avea binecuvântarea Creatorului, aduci
blestem peste viata ra, te simți devalorizat, vinovata, tremuri sa nu ai parte de o sarcina nedorita. Can l-am născut pe fiul meu care acum are 9 ani era și o copila de etnie roma de 15 ani care aștepta să nască, îmi era asa de mila de ea, era doar un copil speriat, pe mama ei nu lăsau sa stea cu ea, tatăl copulului dispăruse demult din viata ei, doctorii o ignorau când nu făceau miso, mi se rupea sufletul.
Ai un sistem hormonal care funcționează normal, nu e semn ca chiar ar trebui sa îți începi viata sexuala. Nu e mare eroism sa începi sa tremuri ca poate ramai însărcinată sau iei ceva boli cu transmitere sexuala. Sa profite cineva de inconștiență ta poți găsi foarte ușor. Mai bine ai încredere în Dumnezeu sa te ajute sa găsești un soț, nu te grăbi.

| Violleta2022 a răspuns:

La 14-15 anisori esti mult prea mica ca sa ai sex, fiindca poti rezolva problema cu degetu pe cilitoris si te linistesti, dupa aceea.
Parintii tai ce spun? Sunt de acord ca tu sa incepi viata sexuala la anisorii astia?
Mai asteapta, sa ajungi la 18 ani si atunci sa te gandesti la sex, ca ala se "mananca" cu multa, foarte multa responsabilitate, ceea ce tu nu ai la anisorii astia mai deloc.
Intre timp, discuta cu parintii tai sa aflii ce parere au ei de fetitele care vor sex de la anisorii astia, ca nu pari a fii avut educatie in acest sens.

| dullcat a răspuns:

Buna.Singura problema aici e ca vrei sa faci sex iar corpul tau inca nici nu este dezvoltat complet, cel mai probabil.Asteapta macar pana la 17 ani si informeaza-te despre educatia sexuala, sa nu ajungi ulterior tot aici intreband daca exista riscul de sarcina.Ai grija de tine si fii cu capul pe umeri.

| VoidEternal a răspuns:

Mai asteapta vreo 2 ani, macar pana la 17.

| nevermind1234 a răspuns:

Mai bine încearcă sa te "stimulezi" singură. E doar o fază hormonala prin care treci. Nevoia de a face sex in mod "normal" survine in contextul unei relații sau a unei atracții fizice, nu așa cu oricine. fără sa fie nici o aluzie, doar animalele fac sex din instinct. Noi oamenii ne cautam mai întâi parteneri fiabili, sau ne indragostim si apoi apare dorința. Decât sa regreți mai târziu, așteaptă sa treacă o perioadă si ai sa vezi ca sunt doar hormoni. si te poți descurca singură cu ei.

| adrianbaico a răspuns:

Eu iti recomand sa iti incepi viata sexuala dupa 18 ani deoarece incat parintii posibil nu te au anuntat de riscurile majore, daca faci sex cand esti un minor si daca tipul cu care faci sex nu are un prezervativ la el si se spermeaza in tine poti sa ramai insarcinata si na, e naspa. pana la 18 ani o sa ai timp sa inveti mai multe