anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

numele meu este byanca si am 14 ani. iubitul meu in varsta de 18 ani, vrea sa ne incepem viata sexuala.eu sunt constienta de riscurile care vor putea aparea : boli, sarcini nedorite. dar parca as dori si eu sa o facem.asa ca am apelat la dumneavoastra pentru a intreba mai intai.nu de a ma apuca de treaba prima data. spuneti-mi ce riscuri pot aparea si cum as putea sa ma protejez? sa fac sau nu?

16 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Îţi începi viaţa sexuală după 18-20 de ani, nu când vrea prietenul tău acum tu având doar 14 ani.
Voi fetelor vă grăbiţi de parcă mâine ar fi sfârşitul lumii şi nu ştiţi care este treaba cu "dulău".
Pa, pa.

| madagascar a răspuns:

Esti mult prea mica pentru ati incepe viata sexuala, prietenul tau maine-poimaine iti da papuci, plus ca daca afla parinti tai risca puscarie pentru ca a intretinut relati sexuale cu un minor, tu nu ai inca discernamant, daca ai impresia ca il iubesti ti se pare pur si simplu acum esti vulnerabila si naiva iar el vrea doar sa se culce cu tine.mai bine vezi de scoala si de copilaria ta lasa iubiti pentru mai tarziu cand vei intelege cu adevarat ce inseamna

| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Stai in bancuta ta pana pe la 18 ani, macar!

Esti prea mica si exista riscul sa isi bata joc de tine!

Riscuri sunt o gramada!

| catthshshshs a răspuns:

Asteapta sa ai macar 18 ani, nu fa aceasta greseala de pe acum.
Tu ne intrebi pe noi de riscuri, dar dupa cum bine se vede, le-ai enumerat singura. Nu fa acest lucru pentru ca iti va parea rau mai tarziu. Sigur vei intalni un baiat care sa te iubeasca si sa te merite si vei regreta ca nu a fost primul din viata ta.

| marsy a răspuns:

La virsta ta e total exclus. Nu e bine sa faci acest pas la aceasta virsta? 14 ani? NU! Viata sexuala o incepi atunci cind esti sigura pe tine, esti tatal constienta de riscurile care apar: boli extrem de multe, intirzierea menstruatiei, dureri, si multe altele. Atunci o sa ai nevoie de consultatia medicului ginecolog si iti va fi rusine sa-i spui mamei tale da problemete tale pn ca ea sa nu descopere ca nu esti virgina! Cu siguranta pe viitor doresti sa fii mamica si vrei sa ai un copil sanatos! Sfatul meu este sa astepti! A face dragoste sau sex este o curiozitate dar o data ce faci acest lucru regreti si ai vrea sa dai timpul inapoi! Succese! Mai asteapta! vei fi FERICITA si SANATOASA

| Madalina_6514 a răspuns:

Buna.sa stii ca povestea noastra e asemanatoare si eu am un prieten de 18 ani si eu am 14 ani.si mi-a batut apropouri de mai multe ori dar nu vreau si uite de ce nu ar trebui nici tu : pentru ca in primul si in primul rand ai 14 ani, si din respect pentru parinti tai ar trebui sa pastrezi repuatia familiei. el are 18 ani...pentru el poate e normal sa faca asta insa gandeste-te ca nu el se dezvirginieaza si are de suferit ci tu.si daca te iubeste nu neaparat trebuie sa va incepeti viata sexuala ci te va intelege ca esti mica.in al doilea rand ai multe riscuri: de exemplu daca ai ramane insarcinata si parintii ar afla, plus ca prietenu te paraseste si zice ca trebuia sa fii tu atenta si ca nu il intereseaza suferi prea mult. tu de ce vrei sa o faceti? asta trebuie sa te gandesti daca simti tu asta... ori simti nevoia de nou, ori ti-a spus el ca e placut sau marog chestii de astea. uite si eu am 14 ani si zic ca e mai bine asa, fara, va puteti iubi si fara.si daca te intelege de bine daca nu mai bine renunti si la acest pas si la el. sper ca vei face alegerea perfecta:X:X:X:X

| Geo_6214 a răspuns:

Buna!
Daca iti incepi viata sexuala de acum vei avea probleme pe viitor, pot aparea fel de fel de boli si nu cred ca vrei!
Tu ai 14 ani, nu prea sti ce boli pot aparea pe viitor, dar el are 18 ani, chiar nu se gandeste la tine? Inteleg ca "urla" hormonii in el, dar ar trebui sa se gandeasca si la tine, sa se informeze de ce se poate intampla din cauza inceperii vietii sexuale la varsta asta mica.
Parerea mea : asteapta pana la 18 ani (cel putin) ca sa fi sigura ca nu vei avea probleme din cauza ca ai inceput viata sexuala cand corpul tau nu era dezvoltat complet.
Gandeste-te bine ce vrei sa faci, este corpul tau si trebuie sa ai grija de el!
Sa ai o zi buna!

| andreea_1536 a răspuns:

Riscurile sunt multe dar cel mai mare risc este reputatia...multa lume s-ar putea sa isi schimbe parerea despre tine si tie iti va parea rau. Te poti proteja usor cu un prezervativ dar dupa ce o vei face se vor intampla niste schimbari adica te vei maturiza si ma refer la aspectul fizic.Eu am 15 ani si inca nu sunt dispusa sa o fac desii sincera sa fiu as vrea dar sunt constienta de cea ce va urma.Eu zic sa mai astepti macar 1 an 2 pe putin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bhai ai 14 ani, ce naibii, esti copil! nu vei ramanemarcata doar fizic, ci si psihic, iar riscuriile sunt enorme! unde a ajuns lumea in ziua de azi...

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Ei... nu chiar pân' la 18 ani dar măcar până la 16 tare bine-ar fi să mai stai. Nu de alta dar mai devreme există pe lângă riscurile obişnuite (BTS-uri şi sarcini nedorite) şi riscul ca organismul tău să perceapă actul sexual ca pe o traumă, ceea ce nu cred că-ţi doreşti.
E puţin probabil spre imposibil ca prietenul tău (noţiunea de "iubit" mi se pare forţată pentru 14 ani) să te aştepte până peste 2 ani când el va avea 20 de ani astfel că mai bine-i explici omului că nu-i poţi oferi totul în relaţie şi o terminaţi pe cale amiabilă.
E mai bine pentru amândoi.
Dacă o faci, îţi faci ţie rău. Dacă n-o faci, îi faci lui rău. Dacă vă despărţiţi, vă faceţi amândurora bine!
Nu te mai băga în relaţii având în vedere că nu poţi oferi totul.
Las' că doi ani nu e aşa mult. Nu au intrat zilele în sac. O să ai timp şi de viaţă sexuală şi de bărbaţi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma fata gandeste si u...nui cam mare pentru tine? thinking El are 18 ani, normal ca vrea asta dar tu ai numa 14... zic ca trebuie sal lasi si sa gasesti altu mai micut big grin

| GdX a răspuns:

Sa iti spun pe romaneste, pe limba care o inteleg toti: Daca tu faci ce zice prietenul tau esti o mare PROASTA pentru ca nimeni nu decine viata altcuiva, e viata ta si tu decizi cand sa faci ce sa faci, plus ca pe langa asta mai ai si 14 ani, nici nu esti dezvoltata 100% din punct de vedere genital. Mai asteapta 4 ani ca nu mori, iar daca prietenul tau e atat de TAMPIT sa isi caute alta majora deoarece cu tine ar face un act ilegal pentru ca esti minora.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Vorbeste cu parintii tai. Ei vor trebui sa te duca la ginecolog la fiecare 6 luni (pana faci 18 ani si poti sa te duci singura), ei vor trebui sa negocieze cu ginecoloaga sa nu anunte politia si procuratura (asta e procedura in caz ca iti vine la consult vreo fata de sub 16 ani, care a avut contact sexual). Apoi, ia-ti prietenul de mana si unul din parintii tai si mergeti impreuna la ginecolog pentru sfaturi. Va trebuie, desigur, sa folositi prezervativ, dar nici prezervativele nu sunt 100% sigure si ar fi bine sa discutati ce se intampla in cazul unei sarcini (tu, el si parintii tai), Adica cine suporta cheltuielile, daca te duci in strainatate sa faci avort sau tii copilul (in Romania nu se fac avorturi la fetite atat de mici), cine te va ajuta in perioada sarcinii, cine va creste copilul, etc. Macar sa fie toate stabilite. Sunt convinsa ca ai discutat astea deja cu el, dar e bine sa fie si parintii de fata.
Eu, sincer, te sfatuiesc sa n-o faci. Gandeste-te ca vei fi toata viata dependenta de ginecolog: consultatii la fiecare 6 luni, ceea ce reprezinta un handicap serios. Tu ar trebui sa te bucuri de copilarie si adolescenta nu sa te incarci cu asemenea poveri.

| PuFuleTz_5685 a răspuns:

E prea riscant mai ales ca tu de abia ai 14 ani mai poate aparea si riscul ca prietenul tau sa stea la racoare(inchis) pentru acest lucru.Si n-ar trebui sa te grabesti asa de tare pentru ca nimeni nu-ti garanteaza ca daca ai sa faci sex cu el o sa fiti impreuna pe vecie sau mai mult cine stie poate chiar nu v-a trece nici o luna si-ti va da papucii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna.si eu am aceeasi problema.eu am 14 ani si el 18. mi-a batut de cateva ori apropouri dar discrete.si nu tine neaparat sa o facem deoarece ma iubeste si asa, si eu il iubesc.plus ca e constinent, ca si mine de altfel de toate urmarile si riscurile posibile.mai asteapta macar pana la 17-18 ani.cand vei fi suficient de matura atat fizic cat si psihic. daca acum ai fi fost destul de matura in gandire ai fi stiut daca este bine sau nu ce riscuri implica si toate astea, nu ai mai fi postat aceasta intrebare.deci puteti fi impreuna si fara sa faceti asta(daca intr-adevar te iubeste)pentru ca poate sa isi bata joc de uh si doar s profite, pot aparea BTS-uri, sarcini nedorite, maturizarea ta fizica cat si psihica dintr-o data, patarea imaginii(daca se afla)plus ca fi sigura ca pana l urma parintii tai vor observa sau vor afla.aaa.si cum te duci la ginecolog singura avand in vedere ca esti minora? trebuia sa fi insotita de o peroana majora.prin urmare st o groaza de complicatii.si asta nu e tot.st mult mai multe. da ma doare mana sa le insir pe toate.nu esti capabila la varsta asta sa iti asumi asemenea riscuri.eu ti-am zis ce am avut de zis la fel ca si ceilati, sper ca ai inteles.aq tu faci cum crezi. daca nu iti pasa de viata ta, fa`o. daca ai ceva la mansarda, nu o faci.aq e decizia ta. daca vrei sa iti dau detalii complete si s aflii chiar totul ma gasesti pe id:i_hate_rules22. sper ca iei decizia korectahappyte pup:* pa-pahappybig grin

| pOrUmBiTzA_5701 a răspuns:

Sunt persoana care au inceput sa faca sex la varsta asta. dar in primul rand cred ca vrei ca la 20 de ani sa arati ca o fata nu ca o baba de 80 de ani e. eu tot 14 ani. am avut un prieten ot de 18 ani am stat 5 luni impr dar l-am lasat pentru ca el a zis daca nu o facem ma lasa. ei bine l.am lasat eu inaintea lui