| atraiptatipovestiviata a întrebat:

O prietena buna, pe care o cunosc de 6-7 ani, are nevoie de un sfat. Mie, personal, nu imi place sa dau sfaturi, nici nu stiu ce sa ii spun, si nici nu ma simt in masura sa dau sfaturi cand vine vorba de dragoste, pentru ca nici la mine nu e totul roz. Daca m-ati putea ajuta cu un sfat, macar formal, ce i l-as putea da, v-as fi foarte recunoscatoare.
Ea e pasionata de limbi straine, are studii in acest sens si a fost angajata de un turc ca translator acum 1 an. Ei s-au indragostit, s-au mutat impreuna si ea spune ca este totul ok intre ei. Eu am iesit impreuna cu ei in oras de cateva ori, am dormit la ei acasa o data, omul pare in regula de la distanta, ei par foarte indragostiti si se respecta reciproc.
Problema este ca turcul a vandut de prin Romania proprietati de peste 100 000 euro si vrea sa plece in Izmir, unde vrea sa isi renoveze casa de vacanta si sa faca o afacere acolo cu turisti. El i-a propus sa mearga acolo impreuna, ba chiar mai mult, daca vrea sa o ia si pe mama ei, care ar ramane singura in Romania. Ea nu stie ce sa faca. Ma intreaba destul de des, eu ii raspund "nu stiu", "nu ma bag" incat incepe sa se supere pe mine.

Chiar nu stiu ce i-as putea raspunde, nu as vrea sa sufere sau sa pateasca ceva rau. Va rog, dati-mi niste sfaturi.

4 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Si turcii sunt tot oameni, si ei pot iubi si trada la fel ca si noi.

| Alcyon a răspuns:

Sa plece cu el.

| Peaches a răspuns:

Chestiunea trebuie discutata de prietena ta cu mama ei. Nu cred ca altcineva e in masura sa spuna "uite-asa e bine". Din toate povestile pe care le-am auzit probabil ca ar fi bine sa nu vanda mama ei casa de aici pentru ca, in cazul in care in Turcia se intampla ceva, sa aiba unde se intoarce.

| KobraXS a răspuns:

Daca ea vrea sa ramana, sa ramana sau daca vrea sa plece s-o ia pe mama ei cu ea.