Daca ultima menstruatie a inceput in data de 27 mai, adica in urma cu 56 de zile inseamna ca dereglarea hormonala in cazul tau probabil este una foarte severa. Menstruatia se produce intotdeauna dupa FIX 14 zile din momentul producerii ovulului adica a ovulatiei, in cazul in care ovulul nu este fecundat. In cazul tau nu se produce OVULATIA deoarece sistemul tau hormonal nu functioneaza in mod normal si in lipsa ovulului nu se produce nici menstruatia si se instaleaza amenoreea secundara. Functionarea defectuoasa a glandele responsabile de producerea celor 2 hormonilor feminini estrogen si progesteron care coordoneaza intregul mecanism de reproducere va influenta decisiv numarul zilelor fiecarui ciclu menstrual. Functionare defectuoasa a acestor glande endocrine, influenteaza producerea ovulatiei si implicit si momentul producerii menstruatiei. In cazul tau este vorba de niste dereglari hormonale care dezechilibreaza raportul optim dintre cei doi hormoni feminini amintiti si acest lucru determina ca ciclul tau menstrual sa fie unul neregulat, in care imprevizibilitatea este factorul predominant deoarece numarul de zile al fiecarui ciclu menstrual poate sa difere chiar foarte mult intre ele. In cazul ciclurilor menstruale neregulat este considerat ca fiind perfect normal si cel de 21 de zile (cel mai scurt), dar si cel de 35-42 de zile sau si mai lung cu un numar de zile imposibil de prezis/prevazut. Doar in situatia in care menstruatia nu se produce nici dupa trecerea a 3 luni, se poate considera ca este vorba de o amenoree severa care poate fi semnalul afectiunii numite sindromul ovarelor polichistice (SOPC), adica o dereglare hormonala mult prea severa si intr-o astfel de situatie consultatia ginecologica devine obligatorie. In cazul in care ovulele raman inchistate in masa foliculului ovarian, apare fenomenul denumit sindrom al ovarelor polichistice si din acest motiv apare si amenoreea adica lipsa menstruatiei pe perioade mai lungi sau mai scurte, uneori foarte lungi, de mai multe luni de zile. Daca SOPC nu este tratat corespunzator afectiunea in timp evolueaza si uneori poate provoca chiar si sterilitate. Trebuie sa te prezinti la un cabinet, o clinica ginecologica pentru consultatie fiindca doar medicul ginecolog pe baza investigatiilor intreprinse si pe baza rezultatelor analizelor hormonale poate sa-ti prescrie un tratament adecvat. Afectiunea nu este deosebit de grava, dar totusi ar fi indicat sa nu amani prea mult vizita si consultatia medicala. Multa sanatate!
Acum mai tare ma ingrijorez sa nu fiu insarcinata, fiindca acum temperatura corpului o am 37.2(doar azi am masurat-o),de ceva vreme am constipatie,simt moleseala,am unele pofte,in rest nu prezint nici un semn, nici de sarcina, nici de menstruatie(nu am dureri de spate, nici de burta, sinii deloc nu-s umflati si nici nu ma dor...)
Temperatura corpului femeii depaseste pragul celor 36, 7-36, 8 grade normale si devine de 37, 0-37, 2 grade dupa momentul producerii ovulatiei. Practic nu poti fi insarcinata deoarece contactele sexuale au fost protejate, ejacularea spermei s-a facut departe de vaginul tau ca o protectie suplimentara. Momentul de intretinere a celor 2 contacte au avul loc oarecum dupa trecerea perioadei fertile ale unui ciclu normal de 28 de zile, iar daca se considera ca ciclul tau menstrual este neregulat atunci respectivele date nu au absolut nicio relevanta deoarece nu se poate sti/stabili momentul ovulatiei. Pentru linistea ta sufleteasca ar fi indicat sa faci un test de sarcina pe baza de urina sau daca poti pe baza unei analizei de sange efectuate intr-un laborator de analize medicale.
Din semne mai observ si unele pofte
iar de la inceputul lui iulie aveam mici pete de sange, uneori mici pete maronii, care apoi treceau, si apoi iar le vedeam