| Adelina102 a întrebat:

Pfuu am nevoie de ajutor.Am luat anticonceptionale 1 an. Le-am intrerupt de 1 luna.Am avut conctact sexual cu iubitul meu dar ne-am protejat cu prezervativ. Dupa ce s-a terminat a mers la baie, a aruncat prezervativul si a urinat.Doar atat. S-a intors si ne-am mai jucat putin dar nu a introdus penisul doar foarte putin sau deloc sincer nici nu imi mai aduc bine aminte. Dar din cate imi aduc eu bine aminte nu a introdus deloc doar a atins intrarea in vagin.Intrebarea mea este, e probabil sa mai fi ramas sperma pe penisul lui pentru ca ma gandesc ca in prezervativ penisul se"mozoleste"sa zic asa de sperma.Cat traiesc spermatozoizii in contact cu aerul? E posibila o sarcina. Din cate am calculat a fost cu 5-6 zile dupa terminarea ovulatiei.Cu o saptamana inainte de a veni ciclul.Ma puteti ajuta cu asta cineva.Multumesc

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. Este probabil sa fi ramas sperma pe penis.
2. Spermatozoizii traiesc cam 24 de ore dupa uscarea completa a picaturilor de sperma.
3. Este posibila o sarcina.
4. Riscul este destul de mic daca ai menstra regulata dupa intreruperea contraceptivelor (cam 10%) si ceva mai mare (20%) daca menstra este neregulata.

| R_8074 a răspuns:

Poti ramane insarcinata doar daca nu s.a spalat cand a aruncat prezervativul, pentru ca daca s.a spalat chiar daca au mai ramas spermastozoizi pe penis erau morti pentru ca mor in contact cu apa. Anticonceptionalele le iei la avizul medicului ginecolog si le intrerupi tot cand iti spune el, sper ca asta ai si facut pentru ca altfel risti sa iti apara unele probleme mai tarziu

| Adelina102 explică:

Vreau mai multe raspunsuri.Dau fundahappy

| Adelina102 explică:

Am mentionat ca doar a urinat.Nu s-a spalat.Dar nu eram in perioada fertila.Ce dupa 5-6 zile dupa perioada fertila cand stiu eu nu e nici un pericol. Vreau mai multe raspunsuri.Cineva care stie binesad

| dexter_8874 a răspuns:

Nu e nici o problema daca s-a spalat pe **** daca nu spermatozoizii vor fecunda ovulele din ovar si ve naste dupa mai multe luni