| Snoopy21 a întrebat:

Poate e penibil sa intreb asta, ma rog... Mi-am început viața sexuala acum cateva luni si primele raporturi au fost efectiv oribile. Si atunci m-am panicat si am scris aici, ma gândeam ca asa e inceputul si ca o sa ma obișnuiesc, dar nu s-a schimbat absolut nimic. Exista dorință, excitație, rabdare, bla, bla, dar cand se petrece penetrarea mi se rupe filmul. Ma ustura extrem de rau la intrare si ma dor ovarele, cel putin in zona respectivă. Nu simt absolut deloc placere, e un chin. Acum nu înțeleg ce se întâmplă, unde e problema? Presupun ca nu e normal inca sa ma doara dupa atata timp, ar trebui sa consult un ginecolog? Mi-e destul de rusine sa discut treaba asta cu mama

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In mod absolut logic, rational si normal, ar fi trebuit sa te prezinti cel mai tarziu din a 2-a luna de chin indurat fiindca in mod absolut sigur aparatul tau genital este afectat d.p.d.v medical. Numai in urma unei consultatii ginecologice medicul isi poate da seama in urma examinari atente atat a vaginului cat si a organelor interne ale aparatului reproducator, poate stabili de unde si din ce motiv apare disconfortul extrem in timpul actului sexual. Durerea pe care o resimti poate avea diverse cauze care pot fi atat medicale, cat si patologice dar si de natura psihico-mintala. In cazul tau fiindca durerile resimtite in timpul sexului sunt localizate de la intrarea in vagin si pana in profunzimea sa si se manifesta sub forma de junghiuri ascutite, sau sub forma unor dureri insuportabile, cel mai probabil cauzele tin de starea de fapt a intregii zone pelviene. Se poate aprecia sau presupune ca astfel de dureri apar in cazul in care exista o afectiune cum ar fi vaginismul, endometrioza, uterul retrovers, ovarul sau trompa uterina inflamata de o infectie generalizata. Oricare din aceste posibile/presupuse afectiuni ar putea reprezenta una din cauzele care provoaca senzatia de durere extrema resimtita de femeie in treimea mediana cat si in adancimea vaginului la o penetrare profunda. Daca starea de disconfort continua sa persiste inca un anumit timp si dupa ce a fost extras penisul din vagin, atunci intr-o astfel de situatie consultatia ginecologica devine absolut necesara sa fie efectuata fiindca boala care iti afecteaza aparatul genital se pare a fi de natura patologica. Multa sanatate!

| Snoopy21 explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc mult pentru răspuns. Am discutat si cu iubitul meu si cat mai curand posibil o sa merg la ginecolog

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dar vad ca nu exista ce-i mai important: preludiul!
Fara un preludiu bun de 5-10 minute, facut de baiat tie, partida de sex este un fiasco, devenind dureroasa si chiar neplacuta.

| Snoopy21 explică (pentru Violleta2022):

Poate nu am mentionat treaba aceasta, dar preludiul exista. Am facut o de ceva ori pana acum si am dat amandoi,, tot ce i mai bun", dar inca doare de parca e prima oara. E destul de frustrant sa stiu ca de abia asteptam sa facem si pasul acesta si nu ne putem bucura de moment, din cauza durerilor mele... Sunt conștientă ca doar un ginecolog ma poate ajuta in sensul acesta, dar am scris aici mai mult cu gandul ca poate trece/a trecut cineva printr o treaba de genul si ma poate lămuri. Oricum, mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.

| Donsavas a răspuns:

Unele femei se dezvirgineaza chirurgical fiindcă au nevoie.

| Bozgi200 a răspuns:

Pai daca nu aveți preludiu înainte, eu ce sa va fac. Folosiți lubrifiant

| mâța06 a răspuns:

Pai e normal ca prima oara să doară, pe unele mai puțin pe altele mai mult, si pe mine mă doare uneori, e normal, dar cel mai bine e sa consulți un ginecolog

| Anonymus299 a răspuns:

Asa am patit si eu, ideea e sa fii relaxata, sa nu te mai gândești la nimic, si daca nici asa nu merge, folosiți lubrifiant!

| Snoopy21 explică (pentru Anonymus299):

Asta e ideea, sunt foarte relaxată si ma simt bine. De udat, ma ud ...si folosim si lubrifiant, dar nu ajuta cu nimic