O singura sugestie prietene : anticonceptionalele sa fie recomandtate de un medic ginecolog.
Bafta!
Cam cati ani are prietena ta? Daca e minora, s-o lase balta. Chiar si daca e majora e nasol. Anticonceptionalele deregleaza hormonii. Eu una nu as lua asa ceva in viata mea. Daca el refuza sa foloseasca prezervativul, sa isi ia gandul de la sex. De ce sa-mi stric eu corpul? :-|
In primul rand, se va ingrasa (mai ales in zona coapselor).
Iar din cate stiu eu, anticonceptionalele nu impiedica spermatozoizii sa ajunga la ovul, ci pacalesc organismul. Adica hormonii din ele il fac sa creada ca femeia respectiva este deja insarcinata, deci nu mai poate ramane.
Presupun ca prietena ta isi va dori si un copil, peste ani. Atunci sa se tina bine. Cunosc o persoana care dupa ce a incetat sa mai ia anticonceptionale vomita inainte de fiecare ciclu menstrual si ii era foarte rau. Automat, corpul fiind obisnuit cu hormonii pe care ele le contin, face "urat" cand nu ii mai primeste.
Plus ca daca ia anticonceptionale va fi stresata de fiecare data, cu ochii pe ceas. Daca nu le ia cum trebuie, le ia degeaba. Iar daca incepe sa le ia, nu mai are voie sa consume alcool si tutun.
Uite aici mai multe detalii
http://www.calmens.ro/anticonceptionale.php
P. S. nici macar nu e o metoda contraceptiva 100% sigura. Bafta!
Daca ia anticonceptionale trebuie sa intretina relatii sexuale aia da si ea stie poti sa o intrebi pe farmacista doar trebuie luate in fiecare zi timp de o saptamana... bafta
Inainte de a lua anticonceptionale orice femeie trebuie sa treaca inainte pe la ginecolog care sa ii faca niste analize care sa reliefeze necesitatile hormonale. Ca de aia se produc tot felul de dereglari hormonale, pentru ca fetele/ femeile fie iau anticonceptionale "dupa ureche" (ca au auzit ele ca x anticonceptionale sunt bune) fie le spun ginecologul ce sa ia (dar fara analize inainte). Si ginecologul numai daca "arunca un ochi" nu are de unde sa stie ce necesitati hormonale are organismul tau. Deci, pentru binele prietenei tale, spune-i sa isi faca analizele specifice in functie de care sa ia anticonceptionalele optime pentru organismul ei.