In primul rand, daca trebuia sa-i vina ciclul duminica, are o intarziere de doar 4 zile, iar un test corectd e sarcina se face DUPA 7-10 zile de intarziere, ca sa arate corect daca este sau nu insarcinata, asta pentru situatia in care stie cu exacttate ca are menstruatie de tip "regulat".
Pentru toate cazurile, cand ciclul este neregulat sau nu-i stie tipul, un test de sarcina se poate face DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala.
Dar a făcut testul joia trecută, fiindcă am fost la ea inainte cu cateva zile de joia aia dar nu am facut sex. Dar s-a speriat nu stiu dc si a zis ca vrea sa faca. Si acum iar crede asta ca nu ii vine ciclu
Tocmai asta am spus, ca a facut testul inutil si eronat, fiind facut inainte de intarzierea de 7 zile!
Sa faca testul DUPA 7-10 zile de intarziere!
La ea trebuia sa ii vina ciclul duminică. Si deja au trecut 6 zile de atunci. No ea a făcut testul inainte de duminică. Joi parca. Înainte de ziua in care trebuia sa ii vina
Ma repet, testul a fost facut cu mult timp inainte de data normala cand se poate face un test de sarcina corect, fiind facut eronat si inutil.
Sa faca testul DUPA ce trec cel putin 7 zile de iantarziere, adica duminica sau luni ( dupa data de 21 aprilie!
Trebuie sa afli/sa cunosti fiindca este si in interesul tau sa stii ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, poate sa apara si astfel sa existe posibilitate sa se produca mici dereglari ale lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile. Durata abaterii poate prezenta variatii mici de doar +/- 3-5 zile, insa dereglarile pot fi si mai mari chiar si de 7-10 zile. Astfel de dereglari ale lungimii ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei din cauza dezvoltarii si maturizarii organismului ceea ce provoaca diferite modificarilor fiziologice care pot sa influenteze ciclul menstrual, fiindca activitatea hormonala poate sa fie dereglata din cauza functionarii incorecte/deficitare a una sau a mai multe glande endocrine dintre cele existente in organismul femeii. Daca situatia se va repeta si in cazul viitoarelor cicluri menstruale, in acel caz este indicat ca femeia sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si a fi efectuat si setul de analize endocrine cu scopul de a fi stabiliti factori care influenteaza si provoaca dereglarea activitatii hormonale. Daca ciclul menstrual este de tipul NEREGULAT, reiese ca lungimea ciclului de regula prezinta diferente de lungime de la un ciclu la altul si diferentele pot sa fie chiar foarte mari uneori chiar de multe saptamani sau luni. Aceste modificari privind lungimea diferita a ciclului de fiecare data sunt provocate de dereglarile hormonale care apar pe fondul functionarii incorecte/defectuoase a glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, glanda pituitara, folicul ovarian, etc.) care nu produc la timp si in cantitatile normale si intr-o proportie echilibrata a celor doi hormoni feminini estrogen si progesteron. Aceste deficiente hormonale provoaca ovulatii imprevizibile care pot sa aiba urmari prin producerea unor menstruatii atipice, slabe cantitativ, de regula imprevizibile, imposibil de a fi determinate precis, sau exact. Aceasta situatie destul de neplacuta poate fi remediata doar medical, initial prin efectuarea unui set complet de analize endocrinologice si pe baza rezultatelor obtinute medicul ginecolog in colaborare cu medicul endocrinolog, va fi in stare sa analizeze si sa determine situatia reala/exacta si sa iti indice tratamentul hormonal de urmat pentru a incerca sa ti se regleze ciclul menstrual. In caz contrar femeia se va confrunta toata viata cu dereglari din ce in ce mai dese si mai intense si cu o teama constanta/permanenta provocata de stresul ca nu cumva sa apara o sarcina nedorita dupa inceperea vietii sexuale. Probabil ca orice medic ginecolog specialist dupa o consultatie serioasa iti va prescrie folosirea de pastile anticonceptionale o anumita perioada de vreme pentru a se regla ciclul menstrual. Multa sanatate!
Faceti un test, de siguranta, la 21 de zile de la ultimul act sexual si acela va fi cel concludent daca este sau nu este gravida.
Se intampla. pot sa apara abateri. mergeti la ginecolog, sa faca o vizita de control.