Poți face cancer de col uterin de la vârsta asta.
Plus multe alte boli cu transmitere sexuală. Nu am timpul necesar să îți scriu mai multe acum, important este că îți vei distruge viața dacă faci sex la 14 ani. După câte se vede, așa-zisul tău prieten vrea doar sex de la tine. Dacă într-adevăr te iubește va înceta să te bată la cap. Dacă nu, desparte-te cât mai repede de el. E spre binele tău.
Sper să realizezi ce este bine să faci.
Baftă
Inceperea vietii sexuale
Probabil ca le auzi pe unele dintre prietenele tale care se mandresc ca au facut sex si ca ele sunt femei. Au un aer de superioritate si chiar sunt tentate sa rada de tine ca esti inca virgina. Decizia prietenelor tale de a face sex nu trebuie s-o influenteze pe a ta. Ai timp destul. Sunteti persoane diferite. Fiecare cu viata si experientele ei.
Prietenul tau poate ca iti zice: "Daca nu faci sex cu mine, inseamna ca nu ma iubesti"; "Te iubesc, fa sex cu mine, arata-mi ca ma iubesti si tu"; "Daca nu faci sex cu mine, te parasesc" Cine incearca sa te santajeze in felul acesta nu te merita. Sexul e important intr-o relatie dar nu prin sex tii pe cineva langa tine. Daca nu te iubeste, va pleca oricum si crede-ma, n-ai pierdut nimic.
Poate ca multe dintre voi va simtiti presate sa scapati de virginitate dar sa stiti ca inceperea vietii sexuale nu e o urgenta, desi uneori asa ni se pare. Ce vreau sa va spun este ca, daca vreti s-o faceti, ar fi bine sa fie din cauza ca va simtiti suficient de mature pentru asta si nu din cauza presiunii celorlalti. Nu-i lasati pe altii sa aleaga pentru voi. Sa fie decizia si dorinta voastra.
Dobandim organele genitale in cursul vietii intrauterine. Ele sunt inactive in copilarie si din acest motiv sunt insuficient dezvoltate. Scopul pubertatii este acela de a le pregati in vederea functionarii lor fara probleme.
Scopul primar al organelor genitale este acela de a aduce pe lume copii. Psihologii spun insa ca trairea placerii sexuale este la fel de importanta si ca o cautam de cele mai multe ori fara sa vrem urmasi. Dar si pentru aceasta e nevoie ca organele sexuale sa fie suficient dezvoltate.
Inceperea vietii sexuale inaintea maturizarii organelor genitale, in special a vaginului, poate fi cauza aparitiei unor tulburari de dinamica sexuala. Acestea sunt dificultati in functionarea normala a organelor genitale care ne dau disconfort fizic si psihic in loc sa simtim placerea. Sa vedem care sunt acestea:
Tulburarile de lubrifiere care constau in secretia insuficienta de mucus de catre glandele vaginale. Acest mucus are rolul de a facilita penetrarea. Fara el poate aparea durerea la contact.
Dispareunia este durerea vaginala sau abdominala aparuta la contactul sexual. Ea apare precum spuneam datorita tulburarilor de lubrifiere dar si datorita insuficientei dezvoltari a muschiului vaginal.
Anorgasmia sau incapacitatea de a avea orgasm, apare din aceleasi motive: insuficienta dezvoltare a muschiului vaginal, insuficienta dezvoltare a clitorisului, lubrifierea insuficienta si dispareunia.
Vezi ca se gaseste la farmacie praf de mers mai departe.Da-l un pic si pe prietenul tau.
Explicit? ok. deci tu il iubesti? sipti ca el este baiatul visurilor tale, si poti sa stai mult timp langa el, si chiar te iubeste si el.da ar trebui sa o faci.asta doar in caz ca ai 16-17 ani.dar tu cum ai zis ca ai 14 ani nu prea este recomandat. pentru ca inca esti naiva.si daca tot tea batut la cap nu e de bine,ar trebui sa iti spuna o data si sa te fi lasat sa te gandesti singura,, dar daca te simpti pregatita fa-o, si eu tot la 14 ani am facut-o prima data, si inca mai sunt cu acel baiat si ne iubim foarte mult:d
Eu cred sa mai asteapta inca esti o copila naiva nu te lasa dusa de nas ai toata viata inaintae. Daca te iubeste te intelege si mai asteapta daca nu inseamna ca vrea doar sex si apoi te lasa acum depinde de tine si ce conditi ii pui ai grija.
Scumpo daca nu esti pregatita sa faci sex atunci nu-l fa mai tirziu o sa regreti ca te-ai daruit unui baiat care a vurut de la tine doar asta... daca te tot bate la cap inseamna ca nu te iubeste,iar dupa ce o va viri o va scoate si va pleca, te-am pupat, vezi ce face ca esti fata mare!
Daca tu nu te simtit pregatita nu te poate obliga sa faci sex cu el. Daca nu intelege lucrul asta cel mai bine ar fi sa va despartiti.
Nu vei regreta daca vei face pasul acesta. Vei avea mai multa experienta decat cele ce isi incep viata sexuala dupa ce se casatoresc, iar sansele ca prima ta casnicie sa esueze vor fi mult mai mici. Sa folosesti prezervativ!
Eu as spune sa-i spui sa astepte si el putin nu esti inca pregatita la 14 ani funda plizz