Draga mea, dupa parerea mea te sfatuiesc sa ai o discuti deschis si cat se poate de calma cu mama ta. Si explica`i ca de acum poti sa mai stai si tu mai tarziu sau sa ii spui ca alti copii stau mai mult si ca ti-ai dori si tu. Si sunt sigura ca va intelege. In legatura cu iubitul tau... Sa nu alegi niciodata intre un parinte si un prieten. Pentru ca daca el sa zicem nu te mai iubeste tu unde te duci? Ce faci? Asa ca incearca sa vorbesti cu mama ta ca va intelege! Fundita?
Buna. Mai bine vorbeste cu prietenul tau, fii sincera cu el, spune-i direct ceea ce vrei. Explica-i ca nu poti alege intre "Mama si iubit" este o decizie mult prea complicata. Si cu mama ta, trebuie sa vorbesti. Explica-i ca ai o varsta si vrei sa iesi pe afara, cu prietenii si cu iubitul tau. Esti destul de mare sa iei decizi pentru tine insuti, dar nu uita de unde ai plecat. Sper ca te-am ajutat. Funda?
Daca prietenul tau tine la tine, ar trebui sa te inteleaga, nu sa te puna sa alegi. In plus, daca chiar isi doreste atat de mult sa stea cu tine pe cat probabil sustine, poate daca ar incerca sa vorbeasca cu mama ta si sa o faca sa aiba catusi de putina incredere ar convinge-o sa nu iti mai impuna atatea restrictii.
Pana la 10 este chiar destul, iar el ar trebui sa accepte pentru ca sunteti impreuna de 6 luni si ar trebui sa tina la tine.Mai bine asculta de mama ta pentru ca cine stie ce ganduri are cu tine daca vrea sa ramai mai mult cu el.Ai grija e tot ce pot sa-ti spun.Mai bine decat sa regreti.
Intotdeauna copiii ua impresia ca parintii sunt prea severi cu ei, ca sunt depasiti ca nu-i inteleg, etc; Trebuie sa intelegi ca ei vor binele tau si vei intelege asta mai tarziu(asa ca sa-i dai dreptate mamei tale). Nu trebuie sa accepte ce spune mama ta tu trebuie sa accepti si prietenul tau trebuie sa accepte ca spui tu daca te respecta, pina la urma este doar o prietenie si poate sa exixte si alta fara probleme. Oricum trebuie sa faci ce este bine pentru tine nu ce vrea prietenul tau. Bafta
Prinde-o pe mama ta intr-o stare buna, vreo' 20 de minute si explica-i cum stau lucrurile. Daca este de acord cu prietenul tau (adica nu s-a pus impotriva relatiei), spune-i ca ai vrea sa aiba incredere in tine si in prietenul tau si macar in week-end sa iti acorde mai mult timp ca sa petreci cu el si prietenii. Spune-i cu calm (sa nu te gandesti sa ridici tonul, nu o sa mai rezolvi nimic ), ca o rogi din suflet sa te lase macar pana la 11. 30, avand in vedere varsta ta.
Si prietenul tau, daca chiar te iubeste, nu te-ar pune in niciun caz sa alegi intre MAMA ta si el. Spune-i asa "Tu cum te-ai simti in cazul in care te-as pune sa te certi cu ai tai si sa alegi intre ei si mine? "
Asta a fost asa o idee de baza, o mai dezvolti tu daca crezi ca ar putea sa te ajute.
Sper ca te-am ajutat! :*
Parerea mea este ca nu au dreptate nici unul dintre ei: nici mama ta nici prietenul tau. Ai 17 ani, mama ta a trebui sa inteleaga ca nu mai esti copila sa iti poarte atata de grija, iar prietenul tau, sa nu iti impuna niciodata asa ceva pentru ca orict de mult ar gresii parintii, mama tot mama ramane. Daca te-ai certa cu mama ta pentru el, ce ai face? Pentru ca poate nu ai sta cu el toata viata si ai ramane pe drumuri. Prietenul tau ar trebui sa vorbeasca cu mama ta si sa se puna bine pe langa ea, sa stie ca esti pe maini bune si nu are de ce sa isi faca atatea griji... El daca te iubeste te intelege ramane la aptitudinea ta sa il convingi:*
AlexEjmecheru întreabă: