| dafy a întrebat:

problema mea este ca sunt in clasa a 9a, iar in generala ma atasasem foare mult de fostii mei colegi.imi lipsesc foarte mult in mod speciala datorita faptului ca aici, la liceu, nu imi gasesc locul, ma simt in plus.nu prea stiu cum sa explic senzatia.inainte ma intelegeam bine cu toata lumea cahiar perfect iar acum...adica nu e vorba ca nu ma inteleg bine cu noii mei colegi dar totusi e ceva care ma face sa ma simt mai prost.sunt o fire mai timida si nu ma prea bag eu in seama cu toata lumea dar totusi.imi puteti da ceva sfaturi sau sa povestiti din experienta voastra :de ce ma simt atat de prost? de ce ma simt singura? cum sa fac sa regasesc cldura aia care era inainte? mi s. a spus de multe ori ca anii de liceu sunt cei mai frumosi si am tot sperat si asteptat sa vad si eu asta dar nu a fost asa.
va rog mult dati. mi ceva sfaturi
dau Funda promit
multumesc anticipat
pupici

Răspuns Câştigător
| Barbiiiiie a răspuns:

Buna Dafy:*:*Am si eu o prietena foarte buna mie, care este in clasa a9 si era foarte atasata de fostii colegi din generala.iar acu la liceu parca ii merge din ce in ce mai prost. Si ea e tot o fire asa mai retrasa.Eu cred ca ar trebui sa te bagi si tu in colectivul lor, in grupele lor de prieteni, sa te atasezi de vreo 2-3 persoane din clasa. Stai linistita fiindca clasa a9 este cea mai tare:-x eu deja astept sa intru la liceu sunt abia in clasa a8a sunt nerabdatoare. Incearca sa treci peste si baga-te in vorba cu ei.Cu timpul ai sa te obisnuiesti mai ai 3 ani pana in ultimul an de liceu:*. Ai sa te atasezi curand si de acesti colegi numai ca te adaptezi cam greu in colectiv. Sper ca te-am ajutat! Fundaa?:-x

3 răspunsuri:
| raspunz a răspuns:

Oricând schimbi colegii de școală sau de serviciu durează puțin până îți creezi noi prietenii, este normal. Uneori vii într-un colectiv în care deja sunt formate relații și prietenii (foști colegi de gimnaziu). E normal să dureze mai mult. Dar ai să vezi că în timp se schimbă relațiile, ai să-ți faci prieteni. Nu te izola de colegi și încearcă să socializezi cât mai mult. Numai bine!

| Th3AbSinTh3 a răspuns:

Buna! nici eu nu pot spune ca sunt foarte vesel ca am scapat de generala crying. mi-e dor sa fac tot ce vreau cu gasca mea pe care oricum o cunoscusem intra 8-a pentru ca m.am mutat, dar am cunoscut acolo cei mai buni prieteni. la liceu am numai increzuti si ratati care nu stiu ce e viata, nu stiu pe ce lume traiesc si sunt plini de ei. la fel, ma inteleg cu ei, dar nu e ceea ce.mi trebuie. totusi eu imi fac timp si ies cu fostii, fac tot posibilu sa nu pierd legatura. petrec timp de calitate cu ei big grin, iar la liceu am descoperit cativa prieteni care sunt mai diferiti de restul, dar nu au acel ceva... sfatu meu e sa.ti cauti gasca si sa petreci timp cu ea si la scoala sa.ti vezi de ea, lasa restul si totu va fi ok

| DAC a răspuns:

Capul sus, in aceeasi situatie sunt si eu, si pe mine ma indispune aceasta problema, dar la un moment dat mi-am dat seama ca asta tine doar de timp, o sa te obisnuiesti cat de curand, asa sper sa fie si la mine.
Incearca sa te binedispui singura, sa fi zambitoare in fiecare zi si sa nu pui la suflet daca te supara cineva din clasa, ignora si arata-le ca tu te simti bine in pielea ta si mai ales in noua clasa!
Bafta, o sa ai nevoie!