| Cupcake33 a întrebat:

Buna! Realizez ca ma confrunt cu o problema. Am 18 ani si nu am avut niciodata un iubit, insa nu asta ma deranjează. In majoritatea timpului ma gandesc: "doamne, ce n-as da sa am pe cineva!". Problema e ca de fiecare data cand ma apropii de un baiat, ma simt inconfortabil si gandirea mi se schimba radical: "poate nu e asa rau sa fiu singura". Intre timp ma distantez de persoana respectivă, iar gandul ca vreau relatie apare din nou. Si chestia asta se repeta din nou si din nou. Ce ar trebui sa fac?

Răspuns Apreciat de Editori
| SeniGo a răspuns:

Cu totii (cei solo) ne gandim uneori ca ar fi foarte frumos sa fi cu cineva cu care sa te iubesti, cu care sa-ti petreci timpul, cu care poti sta sa privesti apusuri, rasarituri. Sa poti vorbi lucruri pe care nu le poti vorbi cu orice prieten sau prietena. Dar trebuie sa astepti sa gasesti persoana potrivita pentru asa ceva, trebuie o persoana care este asemanatoare cu tine dar totusi diferita. Bun, problema este ca daca stai sa te gandesti, intr-o relatie sunt mai multe lucruri "nasoale" decat bune, inevitabil vor aparea discutii, certuri, suferinta etc. (dar daca ambii parteneri sunt cat de cat dodati din punct de vedere intelectual, sunt multe sanse sa nu se intample niciodata aceste certuri/discutii) Se pot intampla atatea, iar problema este ca dureaza ceva sa gasesti persoana potrivita, daca esti ghinionist, se poate sa nu mai gasesti pe nimeni toata viata, ceea ce cred ca este mai bine decat sa ai doar persoane toxice prin preajma, care aduc fericirea doar pe moment si suferinta pe termen lung. Ceea ce vreau sa spun este ca nu trebuie sa te grabesti, trebuie sa lasi lucrurile sa vina de la sine. Cu cat te stradui mai mult sa ai relatii, cu atat vor fi mai esuate.

7 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Încearcă să nu fortezi lucrurile.
Atunci când o să vină persoana potrivită, te vei simții altfel, în sens pozitiv.
Unele lucruri vin de la sine, asta este si motivul pentru care îti sugerez să nu adaugi o presiune inutilă pe tine.
Iubirea nu vine atunci când esti obsedată de această dorinta, ci in momentul în care te detașezi de această obsesie.

| Violleta2022 a răspuns:

Esti inca imatura, asta este explicatia.
Nu-ti fa probleme, fiecare se dezvolta diferit.
Probabil ca-ti mai trebuiesc cativa ani sa poti fii increzatoare pe tine si sa stii ce vrei de la viata si de la o relatie.
Focuseaza-te pe scoala, pe o facultate sau luat un job si odata cu trecerea timpului, vei vedea ca vei gandi diferit.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu ai dat de baiatul potrivit.
Cand intalnesti persoana potrivita, nu mai conteaza ce voiai/nu voiai inainte.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu zic ca ar trebui sa te pui intr-o relatie cu cineva acum sau sa nu faci asta, asta depinde de tine... de ce simti si ce faci.

Da, este placut sa faci lucruri in doi, sa imparti bucuria cu diferite persoane si sa simti ca... cuiva acolo ii pasa de tine si contezi pentru cineva. Dar pe langa asta... iti trebuie si acea libertate si acea placere pe care o ai referitor la modul de a fi singura.

Tu ar trebui sa pui in balanta aceste lucruri. Dar pe langa, sa stii ca atunci cand o sa te loveasca dragostea pentru cineva... o sa te loveasca si nu o sa iti mai pui astfel problema. Deci nu forta lucrurile, lasa totul sa vina de la sine, pentru ca o sa vina la momentul potrivit.
Daca te gandesti mecanic ca ar trebui sa conosti un baiat, risti sa dai peste o persoana total nepotrivita pentru tine si sa regreti mai tarziu.

Iar ca sfat, vorbeste cu mai multe persoane, fii deschisa pentru noi ocazii, rade si zambeste mereu, fii vesela big grin Comunica cand poti sa comunici, si asa o sa cunosti persoane noi, o sa iti intaresti aceasta incredere in oameni si o sa ajungi sa ii cunosti mai bine, sa stii cum sa reactionezi si cum sa te feresti de alte persoane, mai putin potrivite.

Si printre discutii, o sa dai si de acea persoana potrivita care o sa apara in viata ta si o sa te faca sa te simti bine, pentru ca... nu trebuie neaparat sa sacrifici anumite lucruri pentru o relatie, poti sa fii tot tu ca pana acum, chiar o versiune mai buna.

Numai bine! ^_^

| Saiko10 a răspuns:

Un psiholog iti poate da cel mai bun sfat, sunt multe "boli" care poate sa te faca sa nu iti doresti relatii intime cu cineva, ce am zis nu este o insulta este un sfat, cred ca toata lumea ar trebui sa vorbeasca cu un psiholog te ajuta destul de mult.

| Cupcake33 explică (pentru Saiko10):

Apreciez raspunsul, nu l-am luat ca pe o insulta, însă eu nu vorbeam in special de relatiile intime, ci de relațile in sine, chiar de ar fi platonice

| Saiko10 a răspuns (pentru Cupcake33):

Pai vorbeai de un iubit, oricum sfatu inca ramane.

| FilipEugene a răspuns:

Ce ar trebui sa faci? Sa îmi lași Facebookul tău sa ne cunoaștem! laughing fara gluma, și eu sunt tot cam asa ca tine! Vorbim măcar happy poti sa îmi dai pe privat dacă vrei?

| Lauramee a răspuns:

Cand va fi sa fie, va fi!