| nobody_9468 a întrebat:

Sa zicem ca un major a facut sex cu o minora, ea a acceptat, adica nu sunt urme de violenta pe corpul ei.Acesta ar putea fi bagat la corupere de minori, desi nu poate fi vorba de un viol?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform art. 198 Cod penal constituie infractiune si sexul cu o minora, chiar liber consimtit de aceasta, daca ea nu a implinit 15 ani si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani.

12 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Dacă are sub 15 ani, sunt şanse mari să se ajungă la cercetare penală.
Dacă are sub 12 e pedofilie direct.
Între 12-15, depinde de procuror, de avocatul apărării, de circumstanţe, e un proces extrem de lung (mai ales că medical nu există urme care să demonstreze vreun potenţial viol).
Dacă are peste 15, nu aveţi ce să-i faceţi nici în cap să staţi.
Salut!

| nobody_9468 explică:

@Dydy bombonik-ma bucur ca este asawinking. N-am nici un motiv de suparare.

| Zady a răspuns:

Sti ce adevarul e ca sunt putine persoane care stiu asta, dar de la 16 ani fata are consimtamant, pana atunci este posibil sa fi cercetat. e prima abatere si nu te baga nimeni in puscarie sa fim seriosi acum.si inca o chestie pe care nu stiu daca o intelegi coruperea nu se refera numai la sex.de exemplu daca tu ii spui unui copil sa se duca undeva sa fure ceva si el se duce se numeste tot corupere. daca il faci sa plece cu tine undeva fara acordul parintilor.se numeste corupere...trebuie sa ai grija

| clauss a răspuns:

Cate nu se intampla, tu s au cine a fost rugati va sa nu deschida gura tipa s au sa spuna la careva dintre parinti

| Just a kid a răspuns:

Daca are sub 15 sau 16 ani parcathinking ceva de genul

| StropiDeDor a răspuns:

Poate ca fata sa aiba si 17 ani si 11luni, e minora, inchisoarea scrie pe baiat, indiferent ca au fost de comun acord sau nu

| Byankaa66 a răspuns:

DA poate fi chiar daca totul s`a intamplat cu voia ei, nu mai retin exact dar cred ca daca minora are sub 16 ani declaratia ei nu este luata in considerare insa daca are de la 16 ani in sus politia tine cont si de ceea ce spune ea, o fata de 13 14 ani de ex poate fi prostita mult mai usor sa faca pasu asta pentru ca nu stie mai nimic la varsta respectiva despre asta insa una de 16 17 mai are un pic de habar despre sex si totusi nu e atata de naiva

| pendula a răspuns:

Sa dau eu peste fata aia care ar face lucru asta. Pur si simplu as nenorocio, dupa ce a fost de acord si a facut-o sa il nenoroceasca pe viata pe baiatu ala care nu are nici o vina? A da. pentru voi fetele asta e ceva normal. adica aveti puterea de a face asta dc nu ati faceo...

| Bebelushaaː a răspuns:

Dar daca fata e majora iar baiatul minor? Fata face inchisoare? thinking

| AdelinaC a răspuns:

Un om sanatos la cap nu ar fi facut asa ceva cu o fata minora.

| Dydy_7659 a răspuns:

Din pacate da... indiferent ca ea avrut sad este minora iar legea e lege.

| TEIRAU a răspuns:

E destul de aiurea. legea zice clar ca e abuz indiferent daca ea a acceptat sau nu da nu cred ca iti iei parnaie...nu am avut bafta sa fiu reclamat. pot sa stiu de ce intrebi?