Cel mai bine e sa ii zici adevarul. eu cand voiam sa ma lase la asa evenimente bagam replici gen: " e prietena mea cea mai buna, nu pot sa o dezamagesc", " nu o sa mai vorbeasca niciodata cu mine daca nu ma duc", " haide lasa-ma sa merg, te roooog frumos frumos, cel mai frumos"( si te lingusesti asa pe langa ea, daca zambeste e semn bun), iar daca astea nu merg, ultima sansa era cu " promit sa spal vasele si sa fac curat o saptamana" si asta mergea dar eu aveam o mama super tare, iti dai seama ca nu spalam vesele o saptamana si tot ma lasa. acum depinde, nu toate mamele s la fel daca e peste 4 luni, ai timp sa o convingi, sa faci mereu ce spune ea si asa cu siguranta o sa te lase.
Doua solutii care ar da roade:
1-Faci o intelegere cu ea pe o anumita chestie (gen iau media 11 la astro-fizica alimentara si ma lasi sa merg, sau fac curat in casa o luna etc) cu conditia sa iti si respecti cuvantul dat.
2-Sa porti o discutie cu ea si sa ii spui ca merg si alti baieti mai seriosi ( si bagi acolo un nume de tocilar, chiar daca nu merge la petrecere) si ii intri subtil pe sub piele. Orice i-ai zice, da-i de inteles ca vei avea o atitudine decenta si nu vei face prostii acolo.
Cum s-a mai spus cel mai bine e sa faci un compromis...iti spun eu ca functioneaza de fiecare data.si mai mult tinand cont ca aveti 13 ani nu cred ca parintii sarbatoritei o lasa sa faca petrecere de capul ei deci poti sa le spui parintilor tai ca vor fi si ai ei acasa.
LonelyGirl15 întreabă: