| Mihaela024 a întrebat:

Bună, se constituie viol dacă te culci cu o persoana de frica? Că zicea ca n-am cum să-l las nesatisfăcut, trăgea de mine forțat, voia sa îmi ia telefonul ca să nu mai plec acasă.

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, faptul ca ai fost constransa se considera viol.

| Violleta2022 a răspuns:

Mai bine ii dadeai telefonul si fugeai acasa, decat sa stai de buna voie, sa faci sex cu el, ca ti-l recuperai dupa aceea cu Politia.
Asta poate fii doar "santaj", nu viol ca nu te-a fortat ci ai acceptat tu.
Sper ca a avut prezervativ la sex, ca sa nu te trezesti cu vreun HIV sau sifilis...

| sierra1 a răspuns:

Voința/consimțământul persoanei in cauză face ca actul să fie viol sau nu

| doctorandus a răspuns:

Hmmm... daca nu te-ai opus in niciun fel e greu de dovedit.

Iar faptul ca ti-ai dat sau nu consimtamantul e extrem de greu de dovedit altfel.

Retine ca daca a fost prin santaj/amenintare e viol, dar e nevoie de probe ca a fost santaj/amenintare. Adica nu ca te-ai razgandit dup-aia si nu-ti mai place ce facusei benevol in seara precedenta.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Adica nu conteaza ce s-a petrecut in realitate, conteaza doar ce se poate dovedi la judecatorie/tribunal.

Sigur, fiind un caz penal, Politia cauta dovezile respective. Dar daca stii de pe acum ca nu exista dovezi, vezi iesi traumatizata de cercetarile penale si nici nu vei rezolva nimic.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Daca ai ramas gravida, ceri pensie alimentara, dar aia e o procedura civila (in drept civil) si nu are nicio legatura cu violul (dreptul penal).

| dullcat a răspuns:

Da, orice e in afara consimtamantului se considera viol.

https://www.facebook.com/centrul.filia/posts/681765643981439

| StoicAnalysis a răspuns:

Se poate constitui viol.

| Eireann a răspuns:

Da, este viol.

| Miruna333 a răspuns:

Normal, este viol, daca nu ai facut de placere, ci ai fost fortata de imprejurari este viol. Ai face bine sa il denunti.

| sammie a răspuns:

Da.

| Mihaela024 explică:

Era și beat, trăgea de mine eu i ziceam ca nu, el zicea ca nu-i după tine ca altfel îți rup hainele de pe tine