Buna, deci, daca nu ti-ai inceput viata sexuala si cred ca nu ai facut-o, atunci nu trebuie sa iti faci griji, ceea ce ai tu e sindromul premenstrual si multe fete se confrunta cu sensiblitatea saniilor, crampe, dureri in zona abdominala, stare de oboseala, etc...nu cred ca e altceva, trebuie sa iti vina curand; totusi daca cumva nu iti vine, poti merge la un control, desi nu cred ca e cazul; daca nu iti vine regulat nu e o problema, se poate sa ai si o dereglare horomonala sau sa fi avut vreo raceala care a infuientat menstruatia, stai linistita ca trebuie sa vina.
Ti-a venit destul de devreme menstruatia. la 10 ani. inseamna ca esti dezvoltata. daca ti, ai inceput viata sexuala poate esti gravida. daca nu. du-te la doctor...si la mine a mai intarziat dar nu ma durea burta
Nimic nu provoaca o teama mai mare in inima oricarei femei decat o menstruatie intarziata. Exceptand, bineinteles, situatia in care incearca sa conceapa un copil. Astfel, sarcina este primul lucru la care ne gandim atunci cand menstruatia nu vine tocmai la timp. Dar oare este ea singura cauza posibila?
Iata 10 cele mai frecvente motive pentru care menstruatia ta nu a aparut la timp:
1. Stresul
Stresul poate afecta multe aspecte din viata noastra, inclusiv menstruatia. Uneori suntem atat de date peste cap incat corpul nostru scade productia de hormoni care determina ovulatia si implicit menstruatia.
Incearca sa gasesti singura sau impreuna cu doctorul tau metode prin care sa te relaxezi si sa reintri in programul normal al menstruatiilor.
2. Boli
O boala neasteptata, scurta sau chiar de lunga durata poate cauza intarzierea menstruatiei. Acest lucru se intampla, de obicei, temporar.
3. Modificari in program
Schimbarile in programul tau obisnuit iti pot zapaci ceasul organismului. Acest lucru este valabil mai ales daca schimbarile sunt majore, de exemplu incepi sa lucrezi noaptea in loc sa lucrezi ziua sau viceversa.
4. Medicamente
Poate ca iei un nou medicament si atunci menstruatia intarzie sau chiar lipseste. Vorbeste cu doctorul tau despre aceste modificari.
5. Kilogramele in plus
Avand o greutate prea mare, pot aparea schimbari in ciclurile hormonale care-ti pot chiar opri ciclul menstrual. Cele mai multe femei revin la fertilitate si o menstruatie regulata dupa ce pierd din greutate.
beausingurlamasamea întreabă: