| Georgisicata a întrebat:

Am 17 ani jumate si am o relatie cu prietenul meu iar el are 21 de ani ne iubim mult si as vrea sa plec de acasa.M-ar interesa ce riscuri sunt dacă plec de acasă fără acordul părintilor.

8 răspunsuri:
| Nextone a răspuns:

Eu zic sa astepti sa faci 18 ani, iar atunci nu o sa mai fie riscuri referitoare la legi.Pe de alta parte exista riscul sa te inseli cu privire la iubitul tau, poti lua teapa sau el se poate schimba in timp, iar atunci tot la parinti te intorci. Fa in asa fel incat sa ai o reltie buna cu parintii, mai tarziu o sa regreti daca ii vei supra. Bafta si sper ca Dumnezeu sa te ajute sa iei cea mai buna decizie pentru tine.

| raluk27 a răspuns:

1. Esti minora, si nu e ok din punct de vedere legal
2. Odata mutata cu el, exista riscul ca el sa nu mai fie ca inainte. Acel "ne iubim mult" se poate transforma in indiferenta. Cu el se schimba lucrurile, cu parintii ai terminat-o. Ce faci?
3. Cum iti poti vedea de scoala in continuare daca la 17 ani te muti cu un barbat? Nu te ia de frumusete. Trebuie sa gatesti, sa faci curatenie, sa speli, sa calci etc. Abia o sa mai ai timp pentru teme, invatat sau meditatii.
4. Daca ramai insarcinata, iti poti considera viata ratata.
5. O sa depinzi cu totul de el. Cand nu ai independenta finaciara, nu prea poti sa faci pretentii. Inevitabil ajungi sub papuc.
6. Esti prea mica.
7. Lasa-te de idealuri gen Romeo si Julieta. "Dar ne iubiiimm..." Prostii!
8. Iubitii vin si pleaca, parintii nu. Sa nu uiti asta!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Faptul ca iti strici tot viitorul pentru o pasiune adolescentina nu crezi ca e un risc suficient de mare?

| Emilian65 a răspuns:

Unde vrei sa pleci? La el acasa? Parintii lui sunt de acord cu aceasta hotarare a ta? In aceasta situatie parintii tai vor renunta la tine si te vor dezmosteni.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Il bagi pe bietul baiat la puscarie, halele maica sfanta la 17 ani deja ii e gandul la cratita in loc sa puna mana pe invatat pentru examenul de bac si de admitere pentru a fi admisa la o universitate de prestigiu, fato el e la varsta la care trebuie sa strabata cat mai multe cearsafuri si sa se distreze, e student, in momentul asta rupi contactul cu el, sper ca parintii sa actioneze eficient si sa impiedice aceasta relatie

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Meriti o bataie rupta din rai de la ai tai ca sa uiti de iubire, prioritatea ta e SCOALA pe urma in studentie vei strabate cearsafuri, betii in camin, cluburi cu fetele. deja iti curg balele sa te muti cu el si sa te puna la cratita, halele maica sfanta

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu exista nici un risc. Nimeni nu se ocupa de asemenea cazuri. Parintii poate or' sa faca ceva scandal si apoi se linistesc. Daca este mai rau, in fata instantei declari ca ai plecat de buna voie si gata.

| darrio2007 a răspuns:

E clar ca ti-a sucit mintile. Daca ai.Pleci de acasa, unde? Are posibilitatea sa va intretineti si sa aveti casa voastră? Ca are doar 21 de ani.La varsta asta ii flutura si lui mintea ca si tie. Oricum pana la 18 ani nu poti pleca fara acordul parintilor.Riscul cel mai mare este ca poti fi adusa inapoi acasa cu politia.