| Mihaelaqjsijwn7889 a întrebat:

Buna seara
Am nascut acum o luna natural,am avut contact sexual cu sotul desii sunt taiata și cusuta (epiziotomie) aproape vindecata, întrebarea este la controlul de 6 săptămâni ce îți va face? Are ceva dacă am avut contact? Nu am putut sa ma abtin, lohiile au trecut de la 3 săptămâni dureri vaginale nu am avut doar unde am fost cusuta am făcut cu grija

2 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

La controlul de 6 săptămâni, medicul va verifica vindecarea epiziotomiei și a uterului, va examina eventualele semne de infecție și îți va oferi recomandări pentru continuarea recuperării. În general, este recomandat să aștepți 6 săptămâni după naștere înainte de a relua contactul sexual, pentru a permite corpului să se vindece complet. Dacă ai avut deja contact sexual înainte de acest termen, nu este neapărat o problemă, dar este important să discuți cu medicul pentru a te asigura că nu există complicații ca de exemply infecții, ruperea cusăturilor și durere în timpul actului sexual. Încearcă să reziști măcar 6 săptămâni dacă nu vrei complicații. Torul vine de la creier și învață să ai autocontrol dacă nu vrei sa ai probleme
P.s. felicitări!happy

| Violleta2022 a răspuns:

Ideal era sa nu ai contact deloc, ca 40 de zile sunt impuse si religios si de medic cu scoprui foarte clare de refacerea a organelor reproducatoare la interior,, ca acolo este problema cea mai mare si poti face complicatii, pe langa riscul de a ramane din nou gravida.