anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună seara!
Am o întrebare, dacă mă poate sfătui careva de a trecut prin aceleași sentimente ca mine.

Nu știu neapărat să explic dar știu sigur ca am o problemă de care nu pot scăpa. Nu știu cum ce e drept.
Urmăresc prea mult viața oamenilor cu care nu mai am legătură sau poate chiar nu le cunosc deloc.
Am 2 exemple.

Primul meu iubit cu care nu mai sunt, mă mai uit din când în când să văd cum o mai duce, am văzut ca și a făcut o relație după separarea noastră, la el a durat mai mult ca la mine.
S a întâmplat ca gagica lui actuala sa se uite o data la profilul meu de TikTok, și practic de când știu acum cine este, am momente de o caut și mă uit la ea și îmi pun întrebări… căci la cum se postează sau așa, parcă zici ca au relația mai bine ca ceea ce am avut cu el dar apoi ma îndoiesc căci nu degeaba relația nu a mai mers căci am pus punct Pt ca existau multe probleme în relație.
Menționez ca e primul băiat cu care îmi începusem viața intimă și poate de asta cred ca îl mai urmăresc căci cu toate ca s-a terminat acum câțiva ani, mi-a marcat viața într-un fel și cu bune și cu rele.

Dar acum vin la problema actuala.
Al doilea partener, cel din prezent cu care sunt, am un altfel de problemă. De pe vremea când am aflat cine este fosta lui, și nu pot să mint, fosta lui chiar e frumoasă, am momente de mă uit pe profilul ei.

Adică iubitul meu nu mai are nici o treabă cu trecutul, mai ales nici măcar cu fosta lui.
Ba cred ca eu sunt nebună de mai scormonesc și l mai întreb chestii de trecut și fosta lui și fosta relație cel puțin. Chiar este deranjat când îl întreb chestii de genul în legătură de fosta relație.
Cu toate ca mi-a confirmat ca cu mine are prima relație serioasă, eu tot nu pot să scap de urmaritul ăsta al persoanelor, a lu fosta sa. Mă gândesc poate să fie ca am scăzută stima de sine și mă tot compar și consider ca e mult mai frumoasă ca mine. Habar n-am.
Dar sunt afectată, îmi fac rău singură. Iubitului meu îmi e rușine și mai ales nu aș putea aborda subiectul ăsta să-i spun ca urmăresc contul lui fosta sa câteodată sau ca m-am uitat să văd de fostul meu sau așa. Cred ca e aiurea.
Cu toate ca câteodată poate mi ar face un bine și m as ușura, poate chiar as trece peste. Oricum, nu știu cum sa o denumesc treaba asta, e ceva psihologic ce nu pot identifica și nu știu cum să tratez.

Nu vreau să fiu considerată nebună. Dar cred ca am prea multe întrebări și nedumeriri și frustrări încât aplic treaba asta sa ma uit, sa ma compar, sa încerc sa mi afirm chestii constant doar văzând persoanele așa, ca eu sa reușesc sa trec peste minusurile mele.

Ce părere aveți? Fără hate :/

4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Mergi la un psiholog.

| J0B0MAT a răspuns:

Clar trebuie să mergi la un psiholog.Trebuie să scapi de frustrări, anxietate și ce alte probleme mai ai.Nu e normal să îți trăiești viața gândindu-te constant la ce fac alții străini.

| Yaesmin a răspuns:

Tu ai copilu’ lu’ Ștefan Iancu în creier.

| Miruna333 a răspuns:

E mult de munca, si la psihoterapeut, acasa nu vei face nimic. Fa terapie, asta este raspunsul. Clar ai stima de sine scazuta si traiesti doar in trecut. Dai mai multa importanta altor persoane, decat propriei tale vieti. Dar e o chestie pe care o poti face acum, nu mai intreba iubitul de fosta relatie, nu este normal, nu te ajuta cu nimic aceste informatii, mai mult rau iti fac si pe el il pune intr-o situatie neplacuta.