Bineinteles ca nu ramai insarcinata! ovulatia se produce la o saptamana dupa menstruatie. eu am facut sex neprotejat in timpul menstruatiei si-a dat drumul in mine si nu s-a intamplat nimic :* funda?
Si menstruatia ta tot neregulata este? @dianadiana2000
Deci va speriati aiurea, eu cu 4 zile inaintea ciclului si alte patru dupa ciclu fac sex fara nicio protectie si isi da drumul inauntru.Si nici eu nu am ciclul regulat si fac asa de ani buni.
Posibilitatea de a se forma o sarcina in perioada primelor 4-5(6) zile in care se produce de regula menstruatia, depinde DOAR de lungimea ciclului menstrual care ar trebui sa fie unul foarte scurt, adica sa aiba in jur de 22-24 de zile, sau se poate produce in cazul in care ciclul menstrual este foarte NEREGULAT si daca a ajuns sperma in vagin. In ambele situatii OVULATIA se poate produce incepand cel mai devreme din a 7-a sau a 8-azi a ciclului menstrual. Rezulta ca intr-o astfel de situatie a ciclului menstrual (cel mai scurt de 21 de zile), PERIOADA FERTILA poate incepe din a 3-a sau a 4-a zi a ciclului adica inca din perioada de menstruatie. Insa probabilitatea este destul de rara si din acest motiv una destul de mica. In cazul tau fiindca sperma nu a fost ejaculata in vagin, formarea unei sarcini in asemenea conditii teoretic devine IMPOSIBILA. Multa sanatate!
Există șanse foarte mici să fi rămas, dar chiar dacă sunt mici ele tot există.Nu mai faceți sex neprotejat.Nu știu ce să zic, ai putea să iei pastila de a doua zi, dar nici aia nu o iei de capul tău trebuie să întrebi un medic sau un farmacist cât mai repede.Am auzit de unele care se iau la 24 de ore, 72 de ore etc. nu prea știu, cel mai bine ar fi să mergi la farmacie și să întrebi.Și încă o dată repet folosiți PREZERVATIVUL! Vă scutește și de BTS-uri(boli cu transmitere sexuală) și de infecții și este cel mai sigur, sănătos și la îndemână.Nu te baza pe metoda calendarului sau pe faptul că nu își dă drumul în tine, metodele astea mai dau greș.
Cum s-o incurajezi sa ia pastila? Nici macar nu si-a dat drumul in ea, are prea mici sansele sa ramana incat sa ia bomba aia hormonala.
Asta e adevărat.Nu prea e bine sa ia pastila aia mai ales că nu și-a dat drumul în ea și mai era și în perioada nefertila.Am greșit eu,dar mă deranjează copiii ăștia care fac sex neprotejat, fără să se gândească la consecințe, iar ea rămâne gravidă și vine pe TPU să ceară ajutor.Și întrebarea asta putea să o pună înainte să facă sex, nu după. Așa poate se gândea de două ori înainte să o facă.Am auzit cazuri în care ea a rămas însărcinată în timpul menstruației fără ca el să își fi dat drumul în ea.Da, știu, sunt cazuri rare, dar există.
Draga mea, nu erai obligata sa mi raspunzi daca te enerveaza, okei?
Si pe mine ma enerveaza dar ce sa faci? E atat de mediatizat sexul asta, si din ce in ce mai mult, incat toti vor sa incerce si fiind copii, probabil nici nu se vorbeste cu ei acasa, nu o fac in mod responsabil.
Imi place ca unii se cred suficient de maturi, pregatiti si responsabili sa-si inceapa viata sexuala dar cand e vorba sa mearga la ginecolog sau ceva si mai basic, dentist, fac pe ei de frica.
Ce sa faci, generatii dubioase.
Da,ai dreptate,nu eram obligată să îți răspund, dar pur și simplu nu m-am putut abține să nu încerc să îți bag mințile în cap și să îți dai seama că nu e de joacă cu sexul. Înțeleg că la o vârstă apare curiozitatea, poate și nevoia, dar mai mult curiozitatea, însă trebuie să o faci cu cap. Poate am fost cam dură și nu trebuia, dar pe viitor protejați-vă! Nu îți recomand anticoncepționalele pentru că nu sunt deloc sănătoase și trebuie să le iei la sfatul unui medic.Deci prezervativul este cel mai indicat.Am auzit că mulți (mai ales băieții) preferă să o facă fără prezervativ pentru că simt mai multă plăcere, dar după părerea mea nu se merită să stai după aceea tot cu frică să nu fi rămas doar pentru puțină plăcere.Ai timp să experimentezi lucrurile astea atunci când o să te măriți, iar venirea unui copil neașteptat nu va mai fi o problemă așa de mare.
Ai perfectă dreptate, așa este in ziua de azi.Recunosc că nu prea e bine să judec pentru că și eu am defectele mele și eu am făcut greșeli.Nici eu nu sunt încă un adult și acum mă simt un pic aiurea că dau sfaturi fără să am nici cea mai mică idee cu ce se mănâncă sexul.Dar am auzit multe și încerc să le bag mințile în cap copilașilor ăstora de vârsta mea care cred că le știu pe toate.
Nu ai sanse. Din prima zi a ciclului timp de 10 zile sansele de sarcina sunt foarte scazute (se nu numeste perioada nefertila) + Nu si-a dat dumul. Se poate face sex si in timpul perioadei fertile, daca nu isi da drumul inauntru. Succes.