Daca nu ai cerut tu special test de sarcina, nici o alta anliza facuta nu arata daca esti insarcinata. cand medicul te intreaba daca esti insarcinata, esti obligata sa-i spui daca ai cea mai mica suspiciune de sarcina (1 la mie). cand spui: nu, nu sunt insarcinata, inseamna: de la ultima menstruatie normala nu am avut nici un contact sexual neprotejat deci sunt cat se poate de sigura ca nu sunt insarcinata. Omul te crede, fiindca este evident ca te intreaba ca sa-i spui daca ai cel mai mic dubiu (caz in care spui: nu cred, nu stiu si atunci te testeaza).
testul facut in a doua zi a intarzierii nu are absolut nici o valoare fiind negativ (nu inseamna absolut nimic, poti considera ca nu l-ai facut). Contactele de pe 18 si 21 au fost in zile cu fertilitate mare, deci cu posibilitate mare de sarrcina.
Asadar, sa recapitulam: ai mari posibilitati sa fii insarcinata, medicul nu avea de unde sa stie daca esti sa nu insarcinata, te-a intrebat si tu ai exclus sarcina desi nu stiai, nu ai facut nici un test concludent, deci nu poti sti daca esti sau nu insarcinata. Trebuie sa astepti deocamdata linistita. Poate fi sarcina (50%), poate fi o mica dereglare de la infectie (si atunci menstra va aparea in maxim 5 zile) sau poate fi o problema mai grava. Primul test concludent il vei putea face de-abia pe 15 din urina de dimineata sau pe 18 din urina de peste zi. daca si acela este negativ, va trebui sa il repeti dupa inca 3 zile in aceleasi conditii si abia apoi vei putea sa spui ca 98% nu esti insarcinata si va trebui sa mergi la ginecolog pentru investigatii ale cauzei (daca menstra nu apare)
Multumesc frumos pentru sfaturi.Azi nu m-am putut abtine sa.nu mai fac un test.a iesit tot negativ si l-am facut in urina de dimineata, pe la 14 mi-a aparut si un fel de menstruatie...are foarte inchis la culoare si acum pe seara este aproape rozalie, nu mi-a.venit foarte mult. oare sa fie vorba despre nidare? Nu stiu ce sa mai cred, nu as fi o problema daca as fi insarcinata chiar mi-as dori, dar e un risc foarte pentru pentru faptul ca am luat Biseptrim...
Nu stiu, poate fi nidare, poate sa fie o menstruatie dintr-o dereglare hormonala. Trebuie sa astpeti, asta e tot.
Multumesc mult de raspunsuri, azi am fost la doctorul de familie si mi s-a dat un procentaj destul de mare in a fi insarcinata dar saptamana viitoare fac testul de HCG, Doamne ajuta sa fie bine
Doamne ajuta sa ai un copil sanatos si o sarcina usoara. Succes!
Chiar daca ai toate sansele sa fii insarcinata, nu dispera, este prea devreme pentru o concluzie exacta.
anonim_4396 întreabă:
HappynewCenusa întreabă: